LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Analize medicale  |  Forum Contact

GlaxoSmithKline (GSK) a primit autorizația de punere pe piață pentru alli (orlistat 60mg). Comisia Europeană a aprobat pentru prima dată un produs pentru scăderea în greutate care se eliberează fără prescripție medicală. Decizia luată astăzi de către Comisia Europeană face accesibil un tratament care poate fi de ajutor celor supraponderali în lupta cu kilogramele în plus.  

GlaxoSmithKline

 

Autorizația de punere pe piață aprobată la nivel central face ca GSK să poată introduce  alli în toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene. Produsul este destinat adulților cu un Indice de Masă Corporală de 28 kg/m2 sau peste această valoare. alli urmează să fie lansat în următoarele luni.

Manfred Scheske, președintele GSK Consumer Healthcare Europe a declarat:  “alli a ajutat milioane de consumatori din Statele Unite să scadă în greutate treptat și constant și, în același timp, să adopte un stil de viață sănătos. Suntem extrem de încântați că ni s-a oferit șansa de a obține un succes asemănător și în Europa. În curând vom introduce alli în farmacii la nivelul întregii Uniuni Europene.”

,,Primirea acestei autorizații reprezintă un moment extrem de important pentru viitorii consumatori din România. Aici, ca peste tot în lume, există o problemă majoră de sănătate publică, obezitatea. Cu ajutorul alli venim în ajutorul celor care își doresc să slăbească și să adopte un stil de viață echilibrat”, a declarat Adrian Samson, General Manager GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România.

Studiile clinice au arătat că alli în combinație cu o dietă redusă caloric, cu aport redus de grăsimi,  poate ajuta la pierderea cu 50% mai mult în greutate decât dacă s-ar ține numai dietă.1 Astfel, dacă cineva ar pierde două kilograme doar după o dietă, cu ajutorul alli poate pierde încă un kilogram în plus. Produsul acționează prin blocarea absorbției în organism a unei părți din grăsimea existentă în alimentele ingerate care altfel s-ar transforma în kilograme în plus.2

Profesorul Stephan Jacob, un expert european de marcă în domeniul obezității de la Institutul Cardio-Metabolic din Germania, a adăugat: “Cercetările au arătat că, anual, consumatorii cheltuie milioane de Euro pe diete capricioase, “pilule miraculoase” ineficiente și suplimente alimentare pentru scăderea în greutate, potențial nesigure și, adesea, fără o susținere științifică. Oferind acces la un produs disponibil fără prescripție medicală, consumatorii pot opta pentru o terapie care îi poate sprijini în lupta cu kilogramele. Pentru mulți, scăderea în greutate  poate deveni motorul îmbunătățirii stării generale de sănătate și a respectului de sine”.

alli este marcă înregistrată a grupului de companii GlaxoSmithKline.

Indicații alli

alli este indicat adulților care vor să scadă în greutate și au un Indice de Masă Corporală de 28 kg/m2 sau peste această valoare. Produsul este recomandat a fi folosit împreună cu o dietă redusă caloric și săracă în grăsimi. Doza recomandată pentru alli este de o capsulă de 60 mg, de trei ori pe zi, în timpul meselor conținând cantitatea recomandată de grăsimi.

 

Despre alli

§Substanța activă din alli este orlistat 60 mg

§Orlistat 60 mg acționează local la nivelul tubului digestiv, prevenind absorbția grăsimilor și făcând ca absorbția substanței active în sânge să fie minimă2

§Orlistat 120 mg este disponibil de 10 ani pe bază de prescripție medicală

§Profilul de siguranță și eficacitate a orlistat este bine documentat și a fost stabilit pe baza datelor provenite din peste 100 studii clinice 3

§GlaxoSmithKline a încheiat un contract cu Roche (care comercializează orlistat 120 mg eliberat pe bază de prescripție medicală) în februarie 2007, ceea ce a permis companiei să solicite autorităților în domeniul medicamentului aprobarea pentru orlistat 60 mg. Acesta este primul produs medicamentos autorizat pentru scădere în greutate care se eliberează fără prescripție medicală în Europa

§alli (orlistat 60 mg) a fost pus pe piață în Statele Unite în iunie 2007 și este unicul produs aprobat de Food and Drugs Administration (FDA) care contribuie la scăderea în greutate și care se eliberează fără prescripție medicală.

Despre GSK

GlaxoSmithKline (GSK) este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume bazate pe cercetare. Divizia de Consumer Healthcare, prezentă în 130 tări, aduce o nouă dimensiune dinamicii companiei GSK, cu vânzări  de peste 5 miliarde de dolari anual. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare dezvoltă în permanență domeniile în care activează: igienă orală, medicamente fără prescripție medicală, dermo-cosmetice și nutriție. Mărcile GSK Consumer Healthcare precum Coldrex, Panadol, Sensodyne, Parodontax, Corega, Aquafresh sunt cunoscute în întreaga lume. Compania GSK este dedicată îmbunătățirii calității vieții umane, cu scopul de a permite oamenilor să facă mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult.

Referințe

1.alli Summary of Product Characteristics (SPC)

2.Anderson J. Orlistat for the management of overweight individuals and obesity: a review of potential for the 60-mg, over-the-counter dosage. Expert Opin Pharmacother. 2007;8 (11):1733-1742.

Jacob S, Togerson J. Orlistat treatment beneficial in both primary care and tertiary settings. obesity reviews. 2005;6(s1):166

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2009 SARO Media  SRL