LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |     


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Mall Anunturi  Contact

Articole medicale

 

Încă din antichitate, teiul era considerat tămăduitor de boli. Părinții plantau un tei când li se năștea un copil, convinși că astfel va fi ocrotit de boli. În evul mediu, cărbunele din lemn de tei era folosit în satele românești ca leac sigur contra ulcerului stomacal. Popoarele teutonice considerau acest arbore ca fiind sacru continuare )

Căpșunile sunt sărace în calorii și foarte sănătoase prin conținutul de vitamine și minerale. De asemenea, datorită fibrelor pe care le conțin, dau senzația de sațietate și curăță organismul de toxine. Fibrele ajută la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride din organism, prevenind astfel și bolile de inimă și acționând ca adjuvant în hipertensiune continuare )

Socul este recunoscut, deopotrivă în folclorul românesc și european, drept plantă de leac și plantă magică. Nenumărate mituri și legende despre soc au fost purtate din Orientul Mijlociu și până în nordul Europei și al Africii continuare )

Bradul este un remediu utilizat încă din antichitate pentru vindecarea diferitelor boli. Oamenii munților și nu numai spun că bradul reprezintă o minune a sănătății continuare )

Sfaturi de la specialiști privind prevenția și diagnosticarea precoce a hipertensiunii arteriale continuare )

Florile de salcâm conțin numeroase substanțe active: taninuri, glucide, ulei volatil, mucilag, acid organic clorogenic, acid organic cafeic. Au întrebuințări în alimentație și în farmacia naturistă, fiind plăcute la gust și la miros și posedând o mare valoare terapeutică continuare )

Grepfrutul are un conținut mare de vitamina C, iar pe lângă aceasta mai are vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, retinol, niacină, tocoferol și fier continuare )

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant (1828-1910) în anul 1859, după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino continuare )

Ridichile sunt legume bogate în acid ascorbic (vitamina C, 100 de grame de ridichi asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic, potasiu și cu un conținut mediu de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. De asemenea, conțin zahăr și fibre ( continuare )

Prunele uscate au un gust dulce și sunt bogate în nutrienți. Ca și alte fructe uscate, acestea pot fi găsite pe toată perioada anului. Conțin: vitamina A, C și grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier și puține calorii. De asemenea, prunele uscate oferă organismului o cantitate de fibre, care potolesc foamea și o amână pentru mai multe ore continuare )

Aspirina sau acidul acetilsalicilic, unul dintre medicamentele cele mai cunoscute în lumea întreagă, recomandat pentru diverse afecțiuni de la simple viroze, dureri de cap, procese inflamatorii în faze incipiente și până la prevenirea bolilor de inimă a reprezentat primul dintre medicamentele preparate direct în laborator continuare )

Bananele, folosite în general ca aliment de bază, consumate în stare crudă sau gătite, au și proprietăți terapeutice prin conținutul bogat în: proteine, minerale, fibre, carbohidrați, calciu, fosfor, fier, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, vitaminele A, C,B1, B2, și E. Bananele nu doar vindecă, ci și previn multe afecțiuni continuare )

Indispensabile în viața noastră, vitaminele reprezintă niște componente majore ale sănătății și ființei noastre care permit echilibrul mai bun al alimentației continuare )

Examenul pulsului a reprezentat mult timp unul dintre principalele mijloace de diagnostic pentru diferite afecțiuni cardiace. Tensiometrul sau manometrul cu mercur a fost inventat în 1819, de medicul și fizicianul francez Jean-Louis Poiseuille (1799-1869) în vederea măsurării tensiunii arteriale continuare )

Specialiștii de la SPS notează că persoanele au nevoi diferite în privința somnului: unii au nevoie de 6 ore de somn, în timp ce alții nu pot funcționa fără cel puțin 10 sau 11 ore de somn. Și oferă 15 sfaturi care trebuie urmate continuare )

Covasna este o imensă clinică naturală, unde vin la tratament an de an zeci de mii de oameni din țară și străinătate. Nu întâmplător aici există singurul spital din România profilat pe recuperarea bolnavilor cu afecțiuni cardiovasculare, oameni care suferă de cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și aortică, hipertensiune arterială ori care au scăpat cu viață după un infarct continuare )

Fructul este utilizat în scopuri culinare și non-culinare, în întreaga lume, în primul rând pentru suc, deși pulpa și coaja conțin substanțe foarte benefice pentru sănătate. Pulpa este suculentă, bogată în acizi și în vitamina C. Sucul de lămâie conține acid citric, care îi dă un gust acru și un pH de 2-3. Lămâia este considerată a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin continuare )

Termometrul medical este un instrument utilizat pentru măsurarea temperaturii corpului uman. Termometrul tradițional este construit dintr-un tub de sticlă îngust (profil capilar) cu un rezervor care la capăt conține lichid continuare )

Pulpa păstârnacului este foarte aromată și bogată în vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina E, săruri minerale precum potasiu, fosfor și hidrați de carbon, proteine, fibre alimentare. Deși în cantități mici, păstârnacul conține calciu, fier, mangan, seleniu și zinc continuare )

Pătrunjelul este bogat în vitamine și minerale, conținând vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, acid folic, clorofilă, sulf și iod. De asemenea, această plantă mai conține și unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietăți anticanceroase, mai exact histidinacontinuare )

Cartofii au o "față" mai puțin cunoscută, pe care oamenii de știință au descoperit-o abia în ultimele decenii, de când sunt studiați nu ca alimente, ci ca medicament. 77% din compoziția cartofului este apă, restul vitamine, ca B1, B2, B3 și B6. Cartofii conțin o cantitate de vitamina C de patru ori mai mare decât merele sau perele, dar și fier, potasiu și magneziu continuare )

Datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și acizi organici, țelina este un ideal tonic-stimulator al sistemului nervos, al memoriei și revitalizant general în perioadele de stres. Salatele crude și sucurile de țelină sunt un mijloc ideal pentru păstrarea unui bun confort psihic continuare )

Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) și injecțiile intravitreene continuare )

Varza face parte din familia cruciferelor cunoscute pentru prevenirea apariției cancerului pulmonar și a bolilor de inimă continuare )

Încă din 1845, Sir John Herschel a sugerat ideea lentilelor de contact, dar nu a făcut nimic în această privință. Aplicarea practică a lentilei pe pupilă nu a fost realizată decât mult mai târziu, spre sfârșitul secolului, când F. E. Muller, producător german de ochelari, a creat o lentilă pentru un bărbat a cărui pleoapă fusese grav afectată de cancer continuare )

Ecografia este o metodă de investigare neinvazivă, lipsită de efecte secundare, ce a revoluționat imagistica medicală, aducând un plus de certitudine în punerea unui diagnostic continuare )

Usturoiul (Allium sativum), o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment de mii de ani, este recunoscut și pentru calitățile sale curative continuare )

Ceapa roșie este cea mai bogată în vitaminele A, B și C, săruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină, substanțe cu caracter antibiotic și diuretic. Proprietățile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă continuare )

Produs de origine vegetală, din grupa stimulentelor naturale, ceaiul se obține din mugurii, florile și frunzele tinere ale arborelui de ceai - Camellia sinensis, cu toate varietățile sale - care au fost supuse răsucirii, fermentării și uscării continuare )

Dovleacul este un aliment foarte gustos și, în egală măsură, un medicament, grație compoziției chimice. Pulpa conține betacaroten, vitamine (E și C), săruri minerale, hidrați de carbon, protide, fitosteroli, iar semințele sunt bogate în protide, lecitină, rezine și enzime; din semințe se extrage un ulei cu multe valențe terapeutice continuare )

Măceșele sunt un izvor de vitamina C, prin conținutul de peste 2000 mg din această substanță la 100 de grame de fruct, având de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele. Specialiștii le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala ( continuare )

Binecunoscuta 'cafea' este o băutură preparată din boabe de cafea, măcinate și prăjite în prealabil. Deși foarte multe persoane consideră că, prin consumul de cafea, starea de sănătate este grav afectată, nu trebuie să ignorăm, totuși, efectele benefice ale acesteia ( continuare )

Întărește-ți imunitatea cu câte un morcov crud consumat în fiecare zi. Morcovul este foarte recomandat copiilor fiindcă îi ajută în procesul de creștere ( continuare )

Un extract de spanac 100% natural are efecte promițătoare împotriva apetitului exagerat și poate contribui la prevenirea creșterii excesive în greutate, a indicat luni Universitatea din Lund (Suedia), relatează AFP ( continuare )

Aproximativ 6.000 de femei din România dezvoltă anual cancer de sân și jumătate dintre acestea pierd bătălia în lupta cu boala, cauza principală fiind diagnosticarea târzie ( continuare )

Paracetamolul administrat în timpul sarcinii crește riscul de apariție a deficitului de atenție/ tulburării hiperkinetice (ADHD) la copii, a constatat o echipă de cercetători, în urma unui studiu efectuat în Danemarca ( continuare )

Viața pacienților ar putea fi în pericol atunci când infirmierele sunt suprasolicitate la locul de muncă, potrivit unui studiu desfășurat în nouă țări europene, printre care Belgia, Norvegia, Spania, Suedia și Elveția, dat publicității miercuri, potrivit AFP ( continuare )

Reducerea consumului de prăjeli poate scădea riscul de demență, au conchis cercetători americani în urma unui studiu realizat pe șoareci care a asociat o serie de compuși găsiți de regulă în carnea și ouăle prăjite cu unele semne ale bolii Alzheimer, relatează marți cotidianul britanic Daily Mail ( continuare )

O ceașcă de cafea stimulează circulația în micile vase de sânge - este un indicator suplimentar al binefacerilor cafeinei asupra sănătății pus în evidență de un grup de cercetători de la Universitatea Ryukyu din Japonia, relatează passionsante.be ( continuare )

Ochelarii interactivi dezvoltați de gigantul american Google permit împărtășirea unei operații în direct cu chirurgi din alte colțuri ale lumii, informează cotidianul francez Le Figaro ( continuare )

Plimbările în ritm susținut, efectuate de trei ori pe săptămână, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer, au descoperit cercetătorii americani continuare )

Mișcarea regulată și evitarea singurătății le permit persoanelor în vârstă să îmbătrânească frumos și să trăiască mai mult, arată cercetători americani într-un studiu menționat luni de AFP continuare )

Compoziția laptelui matern diferă în funcție de sexul copilului, potrivit unui studiu dat publicității vineri, preluat de AFP ( continuare )

Artroza: Este necesară scăderea în greutate, pentru a suferi mai puțin. Excesul de grăsime are un efect biologic asupra articulațiilor, explică profesorul reumatolog Richard Treves, într-un articol de specialitate publicat în Le Figaro ( continuare )

Cancer mamar moștenit genetic: șanse de supraviețuire crescute, după extirparea ambilor sâni continuare )

Antioxidanții ar putea favoriza proliferarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de plămâni, notează cotidianul Le Nouvel Observateur. ( continuare )

Un studiu prezentat marți de cercetători suedezi arată cu mai multă claritate efectele nocive pe care le are o noapte albă - adică nedormită - asupra creierului, ceea ce ar trebui să-i determine pe petrecăreții de revelion să meargă la culcare mai devreme, relatează AFP. ( continuare )

Femeile care nu sunt alergice la arahide pot să le consume în timpul sarcinii fără să se teamă că bebelușul loc va dezvolta o alergie la acestea, indică un studiu făcut public luni, care pune sub semnul întrebării recomandările actuale, informează AFP și BBC. ( continuare )

Regimul alimentar al unui tată înainte de concepere joacă un rol foarte important pentru sănătatea copiilor săi, demonstrează un nou studiu, potrivit Le Nouvel Observateur. ( continuare )

Consumul de fructe proaspete ca merele, strugurii și afinele reduc riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2 (cel mai frecvent), iar înlocuirea lor cu suc de fructe industrial ar putea, dimpotrivă, crește acest risc, arată un studiu apărut vineri și preluat de AFP. ( continuare )

Cum afectează sărăcia creierul unui om? Rezultatele unui studiu tulburător schimbă perspectivele științei ( continuare )

Dragostea are o componentă biologică pe care nu o putem controla. ( continuare )

Antioxidanții ar putea favoriza proliferarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului de plămâni, notează cotidianul Le Nouvel Observateur. ( continuare )

Un studiu prezentat marți de cercetători suedezi arată cu mai multă claritate efectele nocive pe care le are o noapte albă - adică nedormită - asupra creierului, ceea ce ar trebui să-i determine pe petrecăreții de revelion să meargă la culcare mai devreme, relatează AFP. ( continuare )

Femeile care nu sunt alergice la arahide pot să le consume în timpul sarcinii fără să se teamă că bebelușul loc va dezvolta o alergie la acestea, indică un studiu făcut public luni, care pune sub semnul întrebării recomandările actuale, informează AFP și BBC. ( continuare )

Dacă toți britanicii de peste 50 de ani ar mânca un măr pe zi, în această țară ar putea fi evitate în fiecare an 8500 de decese cauzate de atacuri de cord și atacuri cerebrale, susțin cercetători citați miercuri de BBC. ( continuare )

Vitaminele sunt o risipă de bani, nu oferă beneficii pentru sănătate și ar putea fi chiar dăunătoare, în cazul adulților bine hrăniți, sugerează un studiu realizat de cercetători britanici și americani, potrivit publicației The Independent. ( continuare )

Regimul alimentar al unui tată înainte de concepere joacă un rol foarte important pentru sănătatea copiilor săi, demonstrează un nou studiu, potrivit Le Nouvel Observateur. ( continuare )

În pofida asigurărilor date de Autoritatea europeană de siguranță a alimentelor în privința aspartamului, unii nutriționiști dezaprobă în bloc consumul de băuturi light, afirmând că acestea nu duc la pierderi de greutate, strică dinții și îmbătrânesc, scrie 7sur7.be. ( continuare )

Dragostea are o componentă biologică pe care nu o putem controla. ( continuare ) 

Alte stiri 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     laAnunt.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014