LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |     


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Mall Anunturi  Contact

Alte știri

 

Agerpres : Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Dorel Săndesc, a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că România a avut cea mai mare creștere procentuală din lume la numărul de donori de organe și la numărul de operații de transplant, în ultimii doi ani. Conform lui Săndesc, dacă trendul se menține, va fi nevoie de o dezvoltare a transportului aerian, deocamdată aceasta nefiind, însă, o urgență continuare )  

Sandoz Romania : 1 din 2 pacienti nu respecta tratamentul corect cu antibiotice. Sandoz Romania lanseaza un program de informare privind consumul corect de antibiotice ( continuare )  

TVR : În jur de 10% din aportul zilnic de calorii al unei persoane provine din băuturile alcoolice pe care le consumă. De exemplu, o halbă de bere conține la fel de multe calorii precum o felie de tort cu ciocolată, iar pentru a putea arde caloriile din două halbe de bere, ar trebui să alergăm 30 de minute ( continuare )

TVR : Odată cu sosirea anotimpului rece se înmulțesc și certurile în cuplu. Motivul îl constituie faptul că partenerii resimt temperature mediului ambient în mod diferit. Astfel, bărbații consideră că este prea cald în casă, iar femeile, prea frig și nu reușesc să ajungă la un consens ( continuare )

SRDNBM : Prevalența diabetului zaharat în România este de 11,6%, ceea ce înseamnă că numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani care suferă de această afecțiune variază între 1.535.413 și 1.967.200, arată rezultatele Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), recent încheiat. continuare )

Agerpres : Comportamentul online al adolescenților le poate crea probleme în viața reală, cum ar fi prezența gândurilor negative despre imaginea corporală, susțin două noi studii, citate de Reuters ( continuare )

Agerpres : Toamna este anotimpul răcelilor: stresul de la serviciu și schimbările de temperatură înlesnesc atacul virușilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, însă de multe ori ne fac viața imposibilă, notează online ziarul La Razon ( continuare )

Agerpres : Pacienții care au fost tratați pentru cancer al sistemului nervos central (SNC) sau de tumori cerebrale în copilărie sau adolescență pot avea mai târziu probleme legate de auto-percepție și identitatea de sine, potrivit unui recent studiu efectuat de Karolinska Institutet din Suedia publicat în revista Neuro-Oncology, informează agenția Xinhua ( continuare )

Radio R. Regional : Sănătatea podoabei capilare depinde în mare măsură de alimentația zilnică. Specialiștii spun că pentru a avea un păr sănătos trebuie să avem o dietă bogată în vitamine și minerale ( continuare )

Agerpres : Dieta mediteraneană ar putea combate obezitatea mult mai bine decât dietele sărace în grăsimi, reducând rapid riscul de infarct miocardic și accidentul vascular cerebral, au scris medici britanici în Postgraduate Medical Journal (PMJ) continuare )

Agerpres : Consumul regulat de pește protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Brigham and Women's Hospital din Boston și menționat de passionsante.be continuare )

Agerpres : Noi cercetări sugerează că printr-un sărut de 10 secunde se pot transfera circa 80 de milioane de bacterii au stabilit cercetătorii de la "Micropia, Natura Artis Magistra", "TNO Microbiology and Systems Biology" și Universitatea din Amsterdam din Olanda într-un studiu publicat de revista Microbiome în care se precizează că partenerii care se sărută de cel puțin nouă ori pe zi ajung să aibă comunități similare de bacterii orale continuare )

Ministerul Sănătății : Ministerul Sănătății atrage atenția asupra importanței prevenției  și derulează, la nivel național, prin direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică campania de informare  „Controlul diabetului stă pe masa ta” ( continuare )

Ministerul Sănătății : Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare, conform calendarului stabilit continuare )

TVR : Secretul longevitătii este să mănânci puțin și să te miști mult, susțin nutriționiștii. Dacă am renunța măcar la 30% dintre calorii și am respecta ca la carte postul, am putea trăi mai mult ( continuare )

Agerpres : Femeile cu diabet zaharat sunt de două ori mai expuse la riscul de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care nu suferă de această boală, a declarat un expert austriac cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva Diabetului, citat de agenția Xinhua ( continuare )

Agerpres : Carnea, peștele, lintea, soia și drojdia de bere conțin în cantitate mare aminoacizi sulfurați - metionină și cisteină - necesari părului. Fiindcă materia primă din care se formează structura părului este o proteină numită keratină, trebuie consumate în cantitate suficientă alimente care oferă corpului elemente pentru producerea acesteia și astfel părul este sănătos, relatează lalibre.be ( continuare )

Agerpres : O organizație neguvernamentală din Marea Britanie folosește cu succes o metodă originală de ridicare a moralului persoanelor din reședințele pentru vârstnici, oferindu-le posibilitatea de a crește și îngriji găini, relatează joi cotidianul spaniol "ABC" ( continuare )

Agerpres : Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat, joi, ca fiind neconstituțional un articol din Codul fiscal referitor la impozitarea veniturilor din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat ( continuare )

Agerpres : Peste 60.000 de cazuri noi de traumatisme cranio-cerebrale se înregistrează anual în țara noastră, la fiecare 8 minute un român suferind un astfel de traumatism continuare )

Agerpres : Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a semnat un acord de parteneriat cu Fundația Română pentru Persoane cu Handicap Vizual - "Prietenii Nevăzătorilor", ce vizează facilitarea integrării pe piața muncii a tinerilor cu handicap vizual, prin voluntariat și alte forme participative în instituții și autorități publice ( continuare )

RRA : Un mic dejun sănătos "poate preveni diabetul zaharat" continuare )

Radio R. Regional : Meniul zilnic din timpul sezonului rece trebuie ales cu multă grijă. Există câteva alimente care ar trebui consumate cât mai des în perioada iernii ( continuare )

TVR : Efectele dăunătoare ale alcoolului au fost mediatizate de-a lungul anilor, iar acum fiecare dintre noi poate să vadă cât de mult dăunează excesul de băutură. Site-ul Rehabs oferă posibilitatea de a observa cât de mult se transformă o persoană alcoolică ( continuare )

Agerpres : Melodiile melancolice ne fac mai bine decât cele vesele, afirmă doi cercetători germani de la Universitatea din Berlin, specializați în interacțiunile dintre muzică, creier și limbajul emoțional, scrie marți "Le Figaro" continuare )

Agerpres : Organizația "Medecins sans frontieres" oferă pe internet ample informații destinate personalului sanitar angajat în lupta contra epidemiei de Ebola din Africa de Vest, care s-a soldat, până în prezent, cu aproximativ cinci mii de decese și 13.000 de cazuri de îmbolnăvire, relatează EFE marți continuare )

Radio R. Regional : Kate Lowes este o englezoaica venita în România la indicația medicilor englezi ( continuare )

Radio R. Regional : Afecțiunile digestive precum colonul iritabil, colitele, diareea, balonarea sau flatulența excesivă sunt din ce în ce mai frecvente din cauza alimentației proaste ( continuare )

TVR : Sunteți sau ați fost fumător? Aveți o tuse supărătoare de care nu scăpați? Rămâneți fără aer tot mai des? Răciți usor în ultimul timp? Sunt semne care pot anunța o boală de plămâni ce poate duce la deces într-un an, dacă pacientul ajunge la spital deja cu forme severe. I se spune pe scurt B.P.O.C. și afectează tot mai mulți tineri. Poate fi depistată cu un test de respirație, numit spirometrie continuare )

Radio R. Cultural : Ce au în comun psihoterapiile inspirate de psihanaliză și testarea rezultatelor unor programe de intervenție specifice psihologiei sociale? Pe scurt: faptul că privilegiază esența comunicării, dialogul continuare )

TVR : E vital să ne relaxăm! S-a dovedit că stresul e cauză directă pentru accidentul vascular cerebral. Mai mult: la cei expuși presiunilor prelungite, atacul cerebral are un impact și mai grav. Riscul ar putea fi măsurat în firele de păr continuare )

Agerpres : Tot mai mulți copii, mai ales mici, cu vârsta de până în doi ani, sunt diagnosticați cu miopie, motiv pentru care părinții trebuie să îi țină cât mai departe de telefoane, tablete și ecranele televizoarelor, a precizat vineri, pentru AGERPRES, dr. Adriana Stănilă, președintele Societății Române de Lentile de Contact și al Societății Române de Cornee și Suprafață Oculară ( continuare )

CNAS : Din datele furnizate de CN Poșta Română privind stadiul de distribuire a cardului național de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie până în 6 noiembrie 2014 CN Poșta Română a predat peste 10,7 milioane de carduri de sănătate către asigurați. Astăzi, rata de distribuire a cardurilor preluate prin servicii poștale este de aproximativ 95% la nivelul intregii țări ( continuare )

Agerpres : Dependența de gusturile industriale, precum cea de zaharuri, prezente în proporție de 30-40% în hrana procesată, este mai periculoasă decât cea de nicotină sau cocaină, consideră Frederic Jaunault, campion al Franței și Europei în sculptură în fructe și legume și promotor al unui program ce încurajează copiii din școlile franceze să mănânce sănătos continuare )

Radio R. Regional : Munca în schimburi decalate, mai ales pe timpul nopții și efectuată pentru o perioadă îndelungată, accelerează procesul de îmbătrânire cognitivă, potrivit unui studiu franco-britanic, publicat sătpămâna aceasta, informează Mediafax continuare )

TVR : Femeile care locuiesc lângă o stradă intens circulată prezintă un risc mai mare de a face stop cardiac, se arată într-un studiu recent. Printre factorii de risc cunoscuți ai infarctului se numără nivelul crescut de colesterol "rău", hipertensiunea și fumatul continuare )

Radio R. Regional : Răceală, gripă, guturai, tuse? Spune-le "Adio" cu un remediu naturist foarte apreciat de nutriționiști. Vorbim despre miere și ghimbir, un amestec folosit cu succes în tratarea afecțiunilor respiratorii continuare )

Rador : Îmbătrânim mai încet dacă ne antrenăm mintea continuare )

Radio R. Regional : Este la modă să ții dietă, dar nu trebuie să te înfometezi cu trei frunze de salată ca să ajungi la greutatea potrivită. Dieta sănătoasă nu este echivalentul meniurilor subțiate, ci reprezintă alegerea corectă a unor alimente care să îți ajute organismul să consume calorii pentru a produce energie continuare )

Agerpres : Direcțiile județene de sănătate publică (DSP) vor derula, pe 14 noiembrie, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat, campania națională "Controlul diabetului stă pe masa ta", care are ca scop conștientizarea populației cu privire la însușirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia și controlul diabetului continuare )

CNAS : Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurați prin serviciile poștale continuare )

TVR : Odată cu apariția noilor tehnologii, avem tendința să fim mult mai informali, însă rezultatul este adesea același: senzații de disconfort muscular. Astfel, încercăm să inventăm diferite poziții pentru a sta mai confortabil continuare )

Agerpres : Asociația Pro Imunizare relansează portalul de informare www.stopgripa.ro și propune autorităților continuarea implementării măsurilor de eficientizare a programului național de imunizare împotriva gripei ( continuare )

Agerpres : Persoanele care suferă de sindromul oboselii cronice prezintă anomalii cerebrale, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista medicală americană Radiology, relatează AFP ( continuare )

Agerpres : Persoanele care își schimbă stările de dispoziție mergând de la euforie la depresie ar putea suferi de tulburare bipolară, notează marți Societatea Elvețiană de Psihiatrie și Psihoterapie, citată de agenția DPA continuare )

Agerpres : Proteinele trebuie consumate în doze egale pe parcursul întregii zile, recomandă o asociație germană din domeniul industriei produselor lactate ( continuare )

Agerpres : Clinica de cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" dispune de curând de un laborator de cardiologie intervențională, inaugurat oficial luni în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu ( continuare )

Agerpres : Cercetări recente arată că anotimpul în care se naște o persoană are o influență semnificativă asupra posibilității de a determina anumite date de temperament care pot duce la o tulburări afective specifice, așa cum a reieșit dintr-un studiu prezentat la Congresul de la Berlin al Colegiului European de Neuropsihofarmacologie, informează medicalxpress.com ( continuare )

Agerpres : Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, vorbește într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite și compensate, dar și despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanțare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile continuare )

Agerpres : Trecerea la ora de iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie, când acele ceasornicului trebuie mutate cu o oră în urmă (ora 04.00 devine ora 03.00), poate produce unele perturbări de bioritm, chiar dacă oferă o oră în plus pentru somn continuare )

Agerpres : Organizația Salvați Copiii România a dotat joi Secția de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generație, în cadrul campaniei de reducere a mortalității infantile "Bun venit pe lume!" continuare )

Agerpres : Compartimentul de Radiologie Intervențională a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a realizat o embolizare prostatică, aceasta fiind prima intervenție de gen realizată într-un spital public din România, a anunțat miercuri, conducerea spitalului continuare )

Agerpres : Consumarea unei mari cantități de fructe și legume îi poate face pe oameni mai fericiți, susțin cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland, informează agenția Xinhua ( continuare )

Agerpres : Dificultățile de citire și de pronunție au fost considerate mult timp ca fiind legate, însă cercetători germani au descoperit în cadrul unui un nou studiu că cele două dizabilități sunt distincte, informează DPA ( continuare )

Ministerul Sănătății : Ministerul Sănătății a lansat Sistemul Național Integrat al marilor urgențe, destinat pacientului critic continuare )

Agerpres : Consumul zilnic de băuturi gazoase ar putea grăbi îmbătrânirea celulelor, arată un studiu realizat de cercetători americani și publicat în American Journal of Public Health ( continuare )

Radio R. Regional : Apa este un produs obținut de către cercetătorii români, printr-un procedeu brevetat și protejat la nivel internațional. Secretul acestei ape îl reprezintă conținutul scăzut de deuteriu, o substanță care, conform specialiștilor, oprește răspândirea celulelor maligne ( continuare )

Radio R. Regional : Odata cu racirea vremii, parul nostru este vizibil afectat. Fie ca este vorba despre varfurile despicate, elasticitatea pierduta, lipsa de volum sau asprimea firului de par, toate acestea sunt cauze ale conditiilor meteorologice reci, care cauzeaza uscarea parului si deshidratarea scalpului ( continuare )

TVR : Părinții sunt primii care trebuie să îi ajute pe copii să se adapteze în colectivitate continuare )

Agerpres : Practicarea unei activități fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva riscurilor de cancer mamar ( continuare )

Alte stiri 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     laAnunt.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014