LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |     


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Mall Anunturi  Contact

Alte știri

 

Sănătatea Media Group : Luni, 17 septembrie 2012, începând cu ora 9:00, la Spitalul Regina Maria o echipă de medici  va realiza un implant cohlear la o pacientă în vârstă de 10 ani, din Chișinău. Realizarea acestei intervenții chirurgicale este posibilă, în primul rând, datorită efortului și dorinței extraordinare a mamei micuței paciente, care luptă pentru ca fiica ei să aibă o viață normală. În acest sens, datorită Asociației Darul Sunetului, care s-a implicat la strângerea unei părți semnificative din suma necesară, cât și implicării Clinicii Urechii, care a donat o sumă substanțială de bani, implantul cohlear se va putea realiza. ( continuare )

Image PR : Cum să-ți pregătești copilul pentru prima zi de școală. ( continuare )

MedLife : De astăzi, MedLife dă startul recoltărilor gratuite pentru Babeș Papa Nicolau în București, acțiune parte a Programului Național de Screening pentru cancerul de col uterin derulat de Ministerul Sănătății. ( continuare )

Rogalski Grigoriu PR : În noul Spital Băneasa dedicat copiilor, neurochirurgul Sergiu Stoica îndepărtează complet o tumoră voluminoasă de trunchi cerebral la o fetiță de 12 ani. ( continuare )

D’Avantage Consult : Administrarea chimioterapiei pe camere implantabile la Cluj-Napoca. ( continuare )

Agerpres : Din această săptămână, în municipiul Arad își va începe activitatea Clinica de Chirurgie Cardiacă și Vasculară, care va funcționa în cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică ''Sfântul Gheorghe'' al Universității de Vest ''Vasile Goldiș'' Arad. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Testare Babeș Papanicolau, gratuită. Începând din 1 septembrie a.c., Programul Național de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, gratuit, al Ministerului Sănătății va fi funcțional în 10 județe, urmând ca acesta să fie extins la nivel național. ( continuare )

Agerpres : Mircea Conea, medic primar obstetrică - ginecologie la Spitalul Sf. Ioan - Secția Maternitatea Bucur, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Capitalei, după ce a fost prins luând mită 700 de lei pentru a efectua o operație cezariană. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Sub sloganul "Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienți", Sănătatea Media Group a organizat în perioada 14 – 16 iunie 2012, a doua ediție a Conferinței Naționale a Pacienților, eveniment ce a mijlocit dialogul între pacienți, autoritățile din domeniul sanitar și specialiști. În cele trei zile de dezbateri, peste 200 de participanți au discutat pe marginea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, căutând soluții viabile pentru îmbunătățirea condiției pacientului roman. În cadrul conferinței o poziție privilegiată au avut-o subiectele de educație medicală a pacienților. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Recomandările Ministerului Sănătății pentru perioada cu temperaturi ridicate. ( continuare )

Sănătatea Press Group : Ieșenii sunt așteptați să își măsoare gratuit tensiunea arterială și să primească sfaturi utile despre hipertensiune, în corturile special amenajate din Piața Unirii, pe 23 și 24 iunie 2012. Acțiunea face parte din cadrul Campaniei Naționale „Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială”, inițiată de Societatea Română de Hipertensiune. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Personalitati de marca la cea de-a doua editie a Conferintei Nationale a Pacientilor. ( continuare )

MedLife : Spitalul MedLife Genesys din Arad, parte a Sistemului Medical MedLife, lanseaza astazi primul Centru de Excelenta in Patologia Tiroidiana din Romania. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Consultatii gratuite in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, editia a II-a. ( continuare )

Agerpres : Pacienții și medicii au la dispoziție începând de joi o platformă MedAlert unde se pot adresa pentru a-și spune nemulțumirile cu privire la sistemul sanitar, la serviciile acordate în spitale și la "șpagă", a declarat joi cu prilejul lansării jurnalistul RFI România Laurențiu Diaconu-Colintineanu, unul dintre inițiatorii proiectului. ( continuare )

4 ACE PR : Societatea Română de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală (SRMEDCC) atrage atenția asupra faptului că în 80% dintre cazurile de melanom malign din România, pacienții au șanse de supraviețuire de maximum 5 ani de la depistarea afecțiunii. Aceasta se întamplă pentru că, în comparație cu alte țări, în România medicii dermatologi descoperă tardiv tumora, când șansele de supraviețuire a pacientului sunt minime. Principala cauză a prezentării tardive la medic este reprezentată de lipsa de informare a populației asupra necesității vizitei medicale periodice. ( continuare )

Sanatatea Press Group : Chirurgia plastică te scapă de “gura de lup”și de “buza de iepure”. ( continuare )

GMP PR : De Ziua Mondială a Lupusului, marcată pe 10 mai în întreaga lume și inclusiv în România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) România, alături de alte 100 de organizații din întreaga lume, demarează o campanie de informare cu privire la simptomele bolii și la impactul lupusului asupra vieții pacienților. Lupusul este o boală despre care se cunosc foarte puține informații, o patologie complicată, imposibil de prevenit și greu de diagnosticat. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Sănătatea Media Group, companie recunoscută ca fiind organizatoarea primului eveniment dedicat informării și îmbunătățirii condiției pacientului român, cu ocazia Zilei Europene a Pacienților, 13 martie 2010, când a avut loc și prima ediție a evenimentului “Conferința Națională a Pacienților”, organizează în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților și Alianța pentru Sănătate din România, cea de-a doua ediție a “Conferinței Naționale a Pacienților”, care va avea loc în perioada 14-16 iunie 2012, la Casa Universitarilor din București. ( continuare )

Agerpres : Societatea Română de Pneumologie (SRP), cu sprijinul AstraZeneca și GlaxoSmithKline, organizează în perioada 7-18 mai, în cabinetele medicale de specialitate din toată țara, testări gratuite pentru depistarea astmului, sub mesajul: 'Tu poți avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!'. ( continuare )

Sănătatea Press Group : Cunoscut drept cel mai important institut medical din România, Institutul Clinic Fundeni a inaugurat joi, 3 mai 2012, prima bancă de celule stem hematopoietice a unei unități sanitare de stat, continuând astfel seria de premiere medicale. ( continuare )

Agerpres : O amplă campanie de informare privind melanomul, în care vor fi angrenați peste 300 de medici dermatologi din întreaga țară, se va derula începând de vineri și până pe 30 mai, fiind organizată de Societatea Română de Dermatologie (SRD) sub egida celei mai mari asociații europene de dermatologie - Academia Europeană de Dermatologie și Venerologie (EADV). ( continuare )

Agerpres : Lupta împotriva depresiei la locul de muncă trebuie să fie o prioritate la nivelul Uniunii Europene, potrivit unei campanii lansate de o asociație care luptă împotriva acestei afecțiuni și care le-a trimis europarlamentarilor o scrisoare deschisă în acest sens. ( continuare )

Agerpres : Peste 200 de persoane au fost înțepate de căpușe în perioada 30 aprilie - 1 mai. ( continuare )

Sanatatea Press Group : „A depășit limita de viteză, iar asta l-a costat viața”. Când tensiunea arterială depășește limita normală, viața poate fi în pericol. Tocmai de aceea, controlul regulat al tensiunii arteriale și informațiile legate de prevenția, diagnosticarea precoce și controlul aceastei afecțiuni sunt mai mult decât necesare. ( continuare )

MedLife : Maternitatea MedLife Eva, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piața serviciilor medicale din România, lansează astăzi prima unitate de naștere naturală din România conform normelor organizației internaționale IMBCO* (International MotherBaby ChildBirth Organization). Astfel, MedLife Eva devine prima maternitate din România acreditată ca Spital Prieten al Nașterii, programul de acreditare fiind coordonat de Asociația Mame pentru Mame. ( continuare )

Agerpres : Medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare pot efectua operații pe retină, după revigorarea secției de Oftalmologie, dotarea acesteia și angajarea unui specialist. ( continuare )

Agerpres : Un studiu arată că suedezii au o speranță de viață mai mare și o sănătate mai bună decât ceilalți europeni. Bărbații au cea mai mare speranță de viață de pe continent - 79,6 ani în 2010 -, Suedia fiind țara în care se trăiește cel mai mult într-o stare satisfăcătoare de sănătate, potrivit statisticilor publicate joi de Inserm (Institutul național de cercetare și sănătate medicală) și citate de 20minutes.ch. ( continuare )

Mediafax : Autoritățile din Marea Britanie au depistat pe piața alimentară 13 produse aparținând unor mărci celebre precum Heinz sau Nescafe care conțin o substanță cancerigenă periculoasă, numită acrilamidă, într-o concentrație care depășește limita admisă, informează Daily Mail. ( continuare )

Agerpres : Aproximativ 800.000 de persoane suferă de diabet, în România, dintre care circa 200.000 sunt pacienți aflați în tratament cu insulină, a declarat, joi, într-o conferință de presă, conf. dr. Gabriela Roman, președintele Societății pentru Studiul Obezității și vicepreședintele Societății de Diabet și Boli de Nutriție. ( continuare )

Agerpres : O prelevare multiorgan și multițesut de la un donator de organe fără activitate cardiacă (categoria IV Maastricht) a avut loc la Centrul de Excelență de Transplant Oradea în noaptea de 15 spre 16 aprilie, informează printr-un comunicat de presă Agenția Națională de Transplant. ( continuare )

Ministerul Sănătății : Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Administrației și Internelor a inaugurat, astăzi, în prezența Premierului României, Mihai Răzvan UNGUREANU, a ministrului Sănătății, RITLI Ladislau, a ministrului Administrației și Internelor, Gabriel BERCA și Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si al Subsecretarului de Stat in Ministerul Sanatatii, Dr. Raed Arafat, înființarea unei structuri SMURD în județul Teleorman și a dispeceratului integrat ambulanță-ISU. ( continuare )

Agerpres : Mortalitatea prin cancer pulmonar - boală despre care 98,3% dintre adulții români știu că este provocată de fumat - aproape s-a triplat în 25 de ani în țara noastră, se arată într-un comunicat al Institutului ''Marius Nasta''. ( continuare )

Image PR : Peste 60% dintre părinți dau medicamente copiilor fără recomandarea medicului, conform unui studiu efectuat în luna martie de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). Studiul relevă comportamentul părinților legat de automedicație, când vine vorba despre copiii lor, și are în vedere cele mai frecvente boli pentru care se dau medicamente copiilor fără sfatul medicului, tipurile de medicamente cel mai des administrate de către părinți sau cele mai invocate motive pentru care părinții ajung la acest gest. ( continuare )

Agerpres : Cum să eviți riscurile legate de chimicalele din fructe și legume. ( continuare )

RealitateaTV : Fructele și legumele turcești au ajuns să fie considerate cele mai toxice din Europa. ( continuare )

Agerpres : Institutul Clinic Fundeni a achiziționat de curând un litotriptor nou, de ultimă generație, ce permite tratamentul modern, la standarde internaționale, al pacienților cu toate tipurile de litiază urinară. a declarat pentru AGERPRES, dr. Rucsandra Manu, medic primar chirurgie urologică. ( continuare )

MedLife : Spitalul de Ortopedie și Traumatologie MedLife a demarat, la începutul acestei luni, o colaborare cu profesorul Dirk Uyttendaele, medic specialist în chirurgia spinală de la Universitatea de Medicină Ghent din Belgia. În baza acestei colaborări, pacienții vor beneficia atât de consultații de specialitate cât și de intervenții chirurgicale complexe, pe care profesorul Uyttendaele le va efectua împreună cu echipa de medici ortopezi ai Spitalului de Ortopedie și Traumatologie MedLife. ( continuare )

Agerpres : Institutul Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș' înregistrează din ianuarie un număr crescând de cazuri de rubeolă, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Sorin Petrea, director medical al instituției. ( continuare )

Echipa de PR : Mâncăm cu înțelepciune ca să trăim mai fericiți și să ne simțim mai bine, așa cum susține campania „5 porții de legume, fructe sau suc de fructe”. ( continuare )

IMAGE PR : 73% dintre români au renunțat în 2010 la îngrijire medicală din cauza lipsei banilor. ( continuare )

GlaxoSmithKline : GSK România, una dintre cele mai importante companii farmaceutice din România, și HOSPICE Casa Speranței  - organizație de caritate nonguvernamentală, prima din România în domeniul îngrijirii paliative  – anunță împlinirea a 10 ani de parteneriat. Sprijinul pe care GSK l-a acordat HOSPICE Casa Speranței în eforturile organizației de a extinde serviciile de îngrijire paliativă la nivel național de-a lungul acestui deceniu se ridică la 1 milion de dolari. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Dezbaterea “Legislația - aliat sau dușman al pacienților din România?!” care a avut loc pe data de 13 martie 2012, la Casa Universitarilor din București, s-a bucurat de un număr mare de participanți (120), reunind autoritățile din domeniul sanitar și reprezentanții asociațiilor de pacienți pentru a dezbate pe marginea problemelor cu care se confruntă pacienții din România și pentru a găsi soluțiile potrivite pentru rezolvarea acestora. ( continuare )

Agerpres : Centrul OncoFort a sărbătorit, vineri 9 martie, un an de activitate, an în care a reușit să adune o echipă multidisciplinară de prestigiu, menținând serviciile oferite la cel mai înalt standard de performanță medicală. La eveniment au participat medici oncologi-radioterapie și invitați de renume din domeniul oncologiei medicale unde s-au prezentat ultimele noutăți ale centrului OncoFort. ( continuare )

Creative Ideas : Medicover, grupul european dedicat sănătății, a inaugurat luni, 12 martie 2012, cel mai apropiat spital la standarde europene din București. ( continuare )

zf.ro : Șapte semne că ar trebui să-ți cauți un nou loc de muncă. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Sănătatea Media Group organizează, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, o dezbatere prilejuită de Ziua Europeană a Pacienților, care se va desfășura marți 13 martie 2012, în intervalul orar 09:30-18:00, la Casa Universitarilor din București. Evenimentul „Legislația – aliat sau dușman al pacienților din România?” este susținut de Alianța pentru Sănătate din România. ( continuare )

Creative Ideas : Spitalul Sf. Constantin Brasov anunta demararea proiectului pentru efectuarea transplantului hepatic si renal. In momentul de fata, singurul centru in care se efectueaza transplant hepatic in Romania este Institutul Clinic Fundeni, iar transplantul renal se realizeaza doar la Bucuresti si la Cluj; Spitalul Sf. Constantin ar fi primul spital privat in care sa se implementeze un astfel de program. ( continuare )

Agerpres : Populația trebuie să se testeze pentru a depista virusurile hepatice B și C, a declarat joi, într-o conferință de presă, Adrian Streinu Cercel, de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", cu prilejul lansării campaniei "Nu lăsa hepatita să-ți distrugă viața! Testează-te". Potrivit medicului, cu cât boala este depistată mai devreme, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. ( continuare )

MedLife : Maternitatea MedLife Eva Brasov, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piața serviciilor medicale private din România, a înregistrat cea de-a 5000-a naștere, acesta fiind un băiețel de 2650 g și 48 cm, care a primit nota 10 la naștere. ( continuare )

MedLife : Maternitatea MedLife Eva Brasov, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piața serviciilor medicale private din România, a înregistrat cea de-a 5000-a naștere, acesta fiind un băiețel de 2650 g și 48 cm, care a primit nota 10 la naștere. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : “Am identificat și vom identifica în continuare disfuncționalitățile care pot să apară în derularea Programului Național de Oncologie. Nu este o criză a medicamentelor citostatice, așa cum se vehiculează. Sunt trei categorii de medicamente care pot genera disfuncționalități și pentru care am stabilit un plan de măsuri”, a declarat astăzi RITLI Ladislau, ministrul Sănătății într-o conferință de presă. ( continuare )

MedLife : MedLife, liderul pieței serviciilor medicale private din România, a înregistrat în 2011 o creștere de până la 50% a ratei de succes a fertilizărilor in vitro, efectuate în cadrul Centrului de Medicină Materno-Fetală. Conform celui mai recent raport Eurocet  al Monitorizării FIV în Europa indică faptul că, la nivel european, rata de succes este de 35-40%.  ( continuare )

Free Communication : Medici specialiști ai Anadolu Medical Center discută public cu pacienții români despre cele mai moderne tratamente oncologice și ginecologice. ( continuare )

Echipa de PR : Prima implantare de electrozi în creier, pentru studiul și tratamentul epilepsiei, se desfășoară miercuri la Spitalul Bagdasar din București. ( continuare )

GMP PR : România de Ziua Internațională a Bolilor Rare 2012: peste 1 milion de români suferă din cauza afecțiunilor rare, iar 9 din 10 pacienți nu beneficiază de tratament adecvat. ( continuare )

Descopera : O echipă de cercetători din Suedia a făcut o descoperire uluitoare: anumite femei prezintă o „genă a divorțului”. ( continuare )

MH Media Solution : SLIM EXPO – 2-4 MARTIE 2012 SALA PALATULUI BUCURESTI -toate produsele si serviciile pentru atingerea si mentinerea greutatii ideale- Intrarea libera ! ( continuare )

MedLife : MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, oferă un program amplu de diagnosticare, tratare și reconstrucție a sânilor după mastectomie, încurajând depistarea precoce a cancerului mamar și tratatrea acestuia în stadii incipiente. ( continuare )

Agerpres : Un program gratuit privind depozitarea celulelor stem recoltate din sângele și țesutul cordonului ombilical al nou-născutului este lansat în România de Cryo Stem Health - partenerul român al băncii nr.1 de celule stem din Europa Cryo-Save. ( continuare )

Alte stiri 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     laAnunt.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014