LaMedic.ro                                               Site dedicat informării medicale .


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

După analizarea cazurilor înregistrate de medici cu ocazia Crăciunului, specialiștii Ministerului Sãnãtații Publice recomandã populației acordarea unei atenții deosebite și a unei griji permanente în ceea ce privește starea de sãnãtate, în preajma Revelionului .

Ministerul Sanatatii

 

În acest sens, organismul nu trebuie supraincãrcat cu alimente greu digerabile, reprezentate în mod special de carnea de porc sau alte produse de sezon (carnați, caltaboș, slănină, tobă etc). Carnea trebuie să fie verificată din punct de vedere sanitar –veterinar, întrucat existã pericolul apariției trichinelozei. Aceste preparate trebuie consumate în cantități moderate și, în nici un caz, la masa de seară. Este bine să se înlocuiascã prãjirea alimentelor cu alte moduri de preparare mai sănătoase: fierbere, grãtar, coacere la cuptor.

Prin conținutul crescut în zahăr, grăsimi și chiar sare, dulciurile și produsele de patiserie reprezintă factori de risc care pot agrava starea de sănătate a bolnavilor   cu diabet zaharat, hipertensiunea arterială și obezitate și, din acest motiv, consumul lor trebuie limitat.

O atenție mãritã trebuie acordatã consumului de alcool.
Se recomandã ca, în aceastã perioadă, alimentația să fie cât mai diversificată, cuprinzând zilnic cereale (200-350 g pâine integrală), legume (minim 300g), fructe (min. 450g), lapte și derivate (500ml lapte sau iaurt). Aportul de lichide trebuie să fie de minim 1500 ml pe zi (apa, ceaiuri de plante neîndulcite), iar alimentele trebuie să aibă termenul de garanție afișat pe ambalaj.

Pentru ca organismul să funcționeze la capacitate optimă, pe lângă o alimentație cât mai echilibrată, se recomandă practicarea exercițiului fizic de cel putin 3 ori pe săptămână (mers pe jos, exerciții de înviorare, alergat, schi, patinaj etc.).

De asemenea, recomandăm cetățenilor cu afecțiuni cunoscute să-și consulte medicii curanți pentru a evita agravarea stării de sănătate și luarea unor măsuri profilactice suplimentare.
Le urăm tuturor cetățenilor să-și petreacă Revelionul în mod sănătos !

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor .

©2007 Sarom SRL