LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |     


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Știrile zilei :

 

Agerpres : Un număr de 1.000 de pacienți cu HIV/SIDA, peste 200 de persoane cu afecțiuni oncologice și aproximativ 300 de pacienți cu hepatită B și C au întrerupt tratamentul pentru că nu au găsit medicația, au anunțat miercuri, în conferință de presă, reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC). ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Guvernul României a aprobat extinderea numărului de persoane care contribuie la Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS). În ședința de Guvern de ieri, a fost aprobată Ordonanța de Urgență privind o mai bună finanțare a sistemului de sănătate. ( continuare )

Mediafax : Țările Uniunii Europene (UE) au hotărât joi să interzică, din primăvara lui 2011, producția, iar ulterior comercializarea, în Europa, a biberoanelor din plastic care conțin bisfenol A (BPA), un compus chimic controversat, utilizat în fabricarea plasticului de uz alimentar. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : CSEKE Attila, ministrul Sănătății a prezentat, în Guvern, legislația privind introducerea, de anul viitor, a mecanismului de coplată, prin tichetul moderator pentru sănătate. ( continuare )

Agerpres : Card național de sănătate va costa aproximativ 2 euro, a declarat luni ministrul Sănătății, Cseke Attila, care a precizat că suma exactă va fi stabilită după achizițiile publice desfășurate de Imprimeria Națională. ( continuare )

Sanatatea Press Group : De câte ori ai amânat vizita la medicul pneumolog pe motiv că dificultățile respiratorii pe care le întâmpini sunt cauza unei simple răceli? Multe persoane care au risc de a dezvolta o boală pulmonară obstructivă cronică își ignoră simptomele și aleg să găsească tot felul de scuze pentru suferința lor progresivă. BPOC sau bronhopneumopatia obstructivă cronică se definește ca o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii produsă de fumat. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Fără tutun, pentru o viață mai lungă și sănătoasă ! Renuntați la tutun până la Crăciun! ( continuare )

Agerpres : Clinica de medicină materno-fetală Promed System a lansat campania de responsabilitate socială 'Un FIV gratuit pe lună', în cadrul căreia un cuplu care dorește să își întemeieze o familie, însă prezintă probleme care împiedică crearea sau menținerea unei sarcini poate beneficia de o procedură de fertilizare in-vitro gratuită. ( continuare )

Houston NPA : Bolnavi cu diabet, medici, farmaciști și reprezentanți ai companiilor farmaceutice și asociațiilor de pacienți au participat sâmbătă, 6 noiembrie, la evenimentul de informare „Viața cu Diabet” care marchează una din cele mai importante campanii mondiale de conștientizare a diabetului zaharat - „Ziua Mondială a Diabetului”, derulată în fiecare an în luna noiembrie. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare și se va desfășura până la sfârșitul lunii februarie 2011. ( continuare )

4 ACE PR : Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a numit o Comisie de experți în psoriazisul mediu și sever, care are misiunea de a organiza un Registru Național al bolnavilor de psoriazis, de a îmbunătăți ghidul terapeutic al acestei boli și de a facilita accesul pacienților la medicamente ultramoderne printr-un program special de tratament. Costurile unui astfel de tratament, care pentru o persoană sunt de 1.000 de euro/ lună, sunt acoperite de CNAS și nu există limitări în ceea ce privește numărul de pacienți care pot aplica pentru tratament. ( continuare )

Ziarul Financiar : Din circa 200.000 de nașteri anuale în România, în jur de 8.000 de părinți recoltează celule stem, iar în doi ani se așteaptă ca numărul lor să crească. Prima recoltare de celule s-a făcut, la noi, în 2006, iar acum deja există zece bănci; majoritatea, însă, stochează probele în străinătate. ( continuare )

Free Communication : Peste 10.000 de pacienți vor beneficia de educație medicală pentru prevenția și controlul bolilor cardiovasculare, printr-un program realizat de  Societatea Națională de Medicina Familiei în parteneriat cu Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. Primul modul al programului de educație medicală pentru pacienți cu tema “Ne preocupă sănătatea noastră? Putem preveni afecțiunile cardiovasculare?” va implica peste 60 de medici formatori cu vastă experiență în practicarea medicinei de familie și se va derula în aproximativ 30 de orașe. ( continuare )

LOWE PR : Conform primului studiu national despre bolile parodontale, jumatate dintre romani nu stiu ce este parodontoza: 48% dintre acestia stiu ca parodontoza este o boala a dintilor; 12% o asociaza cu gingiile; 39% dintre romani nu stiu nimic despre parodontoza, nici macar nu o asociaza cu cavitatea bucala! ( continuare )

Houston NPA : Asociația Antiparkinson  din România, Societatea de Neurologie din România și Patronatul Farmaciștilor din România au decis constituirea unui grup de lucru pentru crearea conceptului Registrului Național al bolnavilor de Parkinson,  aceasta fiind una din concluziile Conferinței Pacienților cu Parkinson care a avut loc sâmbătă, 23 octombrie. ( continuare )

Houston NPA : Asociația Diabeticilor din România, Asociația pentru Copiii și Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul București și compania Houston NPA invită pacienții cu diabet, familiile acestora și cadrele medicale la două acțiuni de informare medicală în cadrul proiectului „Viața cu Diabet”. ( continuare )

Pozitron : Prin noul ordin al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr.264/407/2010 publicat in Monitorul oficial al României, Partea I, Nr 685/11.X.2010, privind examinarea PET/CT, s-a extins lista de indicații și s-a deschis un nou orizont pentru pacienții oncologici. ( continuare )

Houston NPA : Noutăți în tratamentul bolii Parkinson vor fi prezentate la Conferința Pacienților cu Parkinson din 23 octombrie. Peste 70.000 de bolnavi de Parkinson în România. Dan Răican prezintă concluziile Congresului Mondial de Parkinson de la Glasgow din dublă perspectivă: pacient cu Parkinson și președinte al Asociației Antiparkinson. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Bolnavii de cancer, tratați cu echipamente de ultimă generație. CSEKE Attila, ministrul Sănătății a inaugurat la Institutul Oncologic „I. Chiricuț㔠din Cluj -Napoca, o linie nouă de radiologie. ( continuare )

Sănătatea Press Group : În săptămâna 14 – 20 octombrie 2010 la Institutul “Marius Nasta” din București se vor efectua gratuit teste de spirometrie. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon va începe la sfârșitul acestei luni. Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice a fost modificată conform Convenției Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Medicamente gratuite pentru bolnavii din programele naționale de sănătate. Bolnavii de diabet, tuberculoză, HIV/SIDA, cei cu afecțiuni oncologice, hemofilie, sau cei care au suferit un transplant etc. și care se află incluși în programele naționale ale Ministerului Sănătății vor beneficia, în continuare, de medicamente în mod gratuit. ( continuare )

Rogalski Grigoriu PR : CMU, operatorul de servicii medicale private cu cea mai mare acoperire din țară, anunță deschiderea oficială a primului spital de pediatrie din centrul  Bucureștiului. CMU Dorobanți este localizat în Calea Dorobanți, nr. 240 și cuprinde un spital de pediatrie, servicii de policlinică și un centru de diabet pentru copii și adulți, reprezentând o investiție de aproximativ 1 milion de Euro. ( continuare )

GfK România : GfK România a derulat în luna septembrie 2010 un studiu online prin care și-a propus să afle care sunt metodele de contracepție cunoscute și folosite de români, factorii care îi influențează în luarea deciziei privind utilizarea, precum și sursele de informare la care apelează. ( continuare )

Houston : Campaniile Lundbeck România și Teva au organizat pe 30 septembrie 2010 o conferința de presă dedicată problematicii bolii Parkinson, venind astfel în întampinarea initiativei EPDA (European Parkinson’s Disease Association), care lansează în cadrul Congresului Mondial de Parkinson de la Glasgow, campania pan-european㠓Viața cu Parkinson - simptome non-motorii”. ( continuare )

MedLife : În România se efectuează anual 5.000 de fertilizări in vitro, de 10 ori mai puțin decât în Europa de Vest. Ca răspuns la cererile venite din partea cuplurilor infertile, MedLife își extinde serviciile în cadrul centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană din București și intenționează să deschidă alte trei centre similare în țară. ( continuare )  

Millenium Communications : Începând cu 1 octombrie, Dr. Silviu Predoi se dedică exclusiv rețelei de clinici private Promed System. Aceasta a fost înființată în 1997 chiar de către Silviu Predoi și este singura rețea de clinici specializate în medicina materno-fetală din România. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Guvernul a adoptat o hotărâre care este un pas important al procesului de informatizare a sistemului sanitar românesc. Am creat cadrul legal pentru desemnarea Companiei Naționale “Imprimeria Națională”, în calitate de unitate de achiziții centralizată, în numele și pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru achiziția cardului național de sănătate. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Guvernul a adoptat o hotărâre care este un pas important al procesului de informatizare a sistemului sanitar românesc. Am creat cadrul legal pentru desemnarea Companiei Naționale “Imprimeria Națională”, în calitate de unitate de achiziții centralizată, în numele și pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru achiziția cardului național de sănătate. ( continuare )

Mediafax : Butoanele din lifturi găzduiesc de 40 de ori mai mulți germeni decât capacele toaletelor publice, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, citat de dailymail.co.uk. ( continuare )

PR Rogalski Grigoriu : Începand cu 1 septembrie, CMU oferă arondaților și pacienților un nou pachet de abonamente pentru asistență medicală la domiciliu. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății recomandă măsuri de protecție împotriva țânțarilor. ( continuare )

Agerpres : Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) din Primăria Municipiului București (PMB) pune la dispoziția bucureștenilor, începând din această săptămână, o linie telefonică gratuită unde pot fi semnalate nereguli și se pot face propuneri în legătură cu activitatea celor 21 de spitale administrate de municipalitate. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății atenționează că apa din piscină și ștranduripoate să fie o sursă de microorganisme infecțioase (bacterii, virusuri, paraziți și ciuperci) care, pătruzând în organism, poate genera o serie de infecții localizate, cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății recomandă evitarea expunerii la radiațiile ultraviolete (UV) solare. ( continuare )

Asociatia M.A.M.E. : Asociatia M.A.M.E. va informeaza ca, cei care doresc sa sprijine campania “Atinge o stea"- achizitionarea unui ecograf pentru sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni prin trimiterea unui sms in valoare de 2 euro la numarul* 858, o pot face pana la data de 24 iulie 2010. ( continuare )

Agerpres : Un studiu pan-european inițiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani și 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie. Ministerul Sănătății recepționează astăzi cele 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziționat cu ajutorul UNICEF. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În doar 3 săptămâni, Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste 900 000 lei din amenzile aplicate și sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal. ( continuare )

Agerpres : Vaccinurile gratuite pentru nou-născuți vor fi din nou disponibile, în întreaga țară, începând de săptămâna viitoare, conform precizărilor făcute vineri, la Zalău, de ministrul Sănătății, Attila Cseke. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18. ( continuare )

Evenimentul Zilei : La Spitalul Colțea din București s-a deschis cea mai nouă secție de radioterapie oncologică din țară, dotată cu cele mai noi și performante echipamente de radioterapie existente în România. Pe lângă aparatură, aripa A a spitalului a mai fost dotată cu paturi și echipamente de laborator. ( continuare )

Agerpres : Primul pacient prins de 'poliția concediilor'. Traian Boteanu a fost verificat de poliția bolilor închipuite, iar doctorul lui a luat amendă. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Dobrogea Grup-Constanța, unul din cei mai importanți producători din domeniul morărit-panificație din România, în parteneriat cu Raisio Finlanda, va lansa pe piață, săptămâna viitoare, DOBROGEA-BENECOL, o pâine de secară cu rol dovedit în reducerea colesterolului sanguin. ( continuare )

McCann PR : Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, în Piața Constituției, Fundația “Salvați-vă Îngerii” va organiza un concert caritabil în parteneriat cu Primăria Municipiului București și cu sprijinul Fundației Vodafone România. Mihai Mărgineanu, Les Elephants Bizarres, Vunk, Sarmalele Reci, Taxi, Vița-de-Vie, VH2, Compact, Proconsul, Bere Gratis, Voltaj, Ștefan Bănică Jr., Iris, Dida Drăgan și Corul Allegretto se vor reuni într-un concert special, intitulat „Rock pentru Viață”, pentru a sprijini inițiativa Fundației „Salvați-vă Îngerii” de strângere de fonduri destinată construirii noului spital de pediatrie Marie Curie. ( continuare )

Mediafax : Fumatul omoară din ce în ce mai multe femei. Fumatul în rândul bărbaților de 40 de ani s-a redus la jumătate în ultimii zece ani, în timp ce în rândul femeilor de aceeași vârstă a crescut de patru ori în ultimii 15 ani, informează Le Parisien. ( continuare )

Euromedic : Centrul de Diagnostic și Tratament Euromedic Fundeni București, primul centru PET/CT din Romania, vă informează că, urmare a semnării contractului pentru 2010 cu Casa de Asigurări de Sănătate, efectuează gratuit investigații PET/CT pentru anumite categorii de pacienți oncologici. ( continuare )

Agerpres : Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgențe Sfântul Ioan din Iași după ce s-au intoxicat cu substanțe cu efect halucinogen. ( continuare )  

Ministerul Sanatatii : Concedii medicale doar pentru cei care sunt, într-adevăr, bolnavi. Începând de luna viitoare, Ministerul Sănătății va modifica sistemului de acordare a concediilor medicale. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Noi programe naționale de sănătate, începând de astăzi. Hotărârea de Guvern privind  derularea programelor naționale de sănătate în anul 2010 a fost aprobată, ieri,  în ședința de Guvern. Actul normativ reglementează structura programelor naționale de sănătate,  obiectivele acestora, modalitatea de finanțare, precum și modalitatea de asigurare a medicamentelor și materialelor sanitare. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Pacienții pot ajunge la cabinetul medicului de familie sau la specialistul din ambulatoriu, pe baza unei programări prealabile. ( continuare )

 Alte stiri 8 7 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2011