LaMedic.ro                                               Site dedicat informării medicale .


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

În acest an Remedio susține Ziua Națională fără Tutun prin desfășurarea campaniei speciale – “Anti fumat, pro sănătate” - pentru persoanele care suferă de afecțiuni cauzate de tutun sau încearcă să renunțe la fumat.

LaMedic

 

Remedio pune la dispoziția bucureștenilor un spirometru Pulmolife, unic în farmaciile din România, care testează capacitatea de expirație a plămânilor. Acesta măsoară volumul de aer expirat în prima secundă iar pe baza nivelului înregistrat pot fi detectate, încă din fază incipientă, bolile pulmonare cronice. Rezultatul poate fi utilizat la calculul echivalenței vieții plămânilor. Această informație ajută la diagnosticarea, managementul și tratamentul în fazele incipiente ale bolilor pulmonare.

În perioada 15-18 noiembrie, toți pacienții care vor intra în farmacia Remedio din Amzei (Piața Amzei 1-19, sector 1) își vor putea face un control pulmonar gratuit.  Programările pot fi făcute direct în farmacie .

Testările vor fi realizate de către un medic pneumolog care va oferi sfaturi de specialitate privind efectele tutunului asupra sănătății și va vorbi despre cele mai eficiente metode de a renunța la fumat.

În cazul multor persoane renunțarea la țigări dă naștere la diverse simptome precum: insomnie, iritabilitate, frustare, furie, anxietate, neliniște, apetit mărit sau creșterea în greutate. Pentru a ajuta acești pacienți, Remedio va avea prețuri speciale la produsele Nicorette (gumă de mestecat care se poate consuma ori de câte ori apare nevoia de a fuma) și NTB Arko Tigarețe fără nicotină. De asemenea pacienții pot trece mai ușor peste aceste probleme apelând la recomandările farmaciștilor.

“Pentru că în fiecare an numărul fumătorilor din România crește în mod semnificativ, prin această campanie ne propunem, în primul rând, să ajutăm fumătorii să-și testeze starea de sănătate și să le creăm obișnuința de a merge periodic la un control pulmonar. În al doilea rând dorim să sprijinim persoanele care au decis să renunțe la țigări și au nevoie de sfaturi și produse speciale pentru a trece cât mai ușor peste această perioadă. Suntem la prima ediție iar pe viitor ne propunem să extindem campania și în alte orașe din țară,” a spus Amalia Georgescu, General Manager Remedio.

Despre Remedio

Lanțul de farmacii Remedio face parte din Montero Grup și are ca acționari familia Tudorache și fondul de investiții Pharma Investment (Islanda). Prima farmacie Remedio a fost deschisă în anul 1991 în București de către familia Tudorache. La ora actuală Remedio are un număr de 58 de farmacii situate în orașele: București, Bihor, Brăila, Galați, Sibiu, Timișoara, Iași, Giurgiu, Constanța și Brașov. Anul acesta Remedio a demarat procesul de rebranding al unităților sale din toată țara. Investiția se ridică la 3 milioane euro și va fi finalizată în anul 2009. Lanțul de farmacii Remedio a încheiat anul 2006 cu o cifră de afaceri de 19 milioane euro.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor .

©2007 Sarom SRL