LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Știrile zilei : 

   

Medicover : Medicover inaugurează o clinică specializată în recuperare fizica medicală și kinetoterapie, care va aborda într-un mod integrat domeniul afecțiunilor și al traumatismelor musculo-scheletale. Clinica beneficiază de o investiție în valoare de 400.000 Euro pentru dotarile la cele mai înalte standarde și va fi deservită de o echipă de cadre medicale specializate, condusă de Prof Dr. Mihai Berteanu, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, unul dintre liderii de opinie din acest domeniu. ( continuare )

Agerpres : Autoritățile franceze au retras de pe piață unele implanturi mamare cu probleme, lansând un apel către 30.000 de femei care și-au introdus gelul de siliciu produs de compania PIP, domiciliate atât în Franța, cât și în străinătate, să se prezinte la un control medical. ( continuare )

CNAS : Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) informeaza pacientii cu afectiuni oncologice care au fost tratati la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova ca vor beneficia de continuarea, în aceleasi conditii, a tratamentului prin sectiile de specialitate ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, cu sediul în Craiova, str. Tabaci nr. 1. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății a definitivat legislația privind introducerea mecanismului de coplată, prin tichetul moderator pentru sănătate. ( continuare )

Agerpres : Persoanele cu venituri reduse din sectorul șase al Capitalei pot apela, începând de miercuri, la serviciile a două cabinete medicale, unul de stomatologie și unul de oftalmologie. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Concedii medicale doar pentru cei care sunt, într-adevăr, bolnavi. Începând de luna viitoare, Ministerul Sănătății propune modificarea sistemului de acordare a concediilor medicale. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Campania de vaccinare anti HPV se extinde. ( continuare )

Mediafax : Comitetul pentru Drepturile Femeii din cadrul Parlamentului European (PE) a aprobat un raport ce propune prelungirea concediului minim de maternitate de la 14 la 20 de săptămâni și prevede ca acesta să fie plătit integral. ( continuare )

Sănătatea Media Group : 200.000 de copii din întreaga lume sunt diagnosticați cu cancer, în fiecare an. 250 de tineri mor zilnic din cauza cancerului în întreaga lume. În România, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30–60%, în funcție de specificul bolii și de momentul depistării. ( continuare )

Sănătatea Media Group : Au mai rămas doar trei săptămâni până la deschiderea Conferinței Naționale a Pacienților, ediția 2010, cel mai important eveniment al anului, dedicat informării și îmbunătățirii condiției pacienților din România. ( continuare )  

Mediafax : Un adolescent din București a murit după ce a consumat plante etnobotanice, așa-numitele droguri legale, de la un weed-shop din Capitală, polițiștii de la Serviciul Omoruri făcând cercetări privind acest caz. ( continuare )

RealitateaTV : Spuneți ce vă doare și printr-un simplu click aflați ce boală aveți! În plus, tot pe internet vă puteți programa rapid la un consult medical. Totul din fața calculatorului, fără drumuri la spitale. Se întâmplă la Clinica de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean din Timișoara. Aici a fost realizat un site prin care pacientul comunică online cu medicul și poate afla de ce suferă, mult mai rapid și fără a sta la cozi interminabile, în fața cabinetelor medicale. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății reglementează transportul interspitalicesc al pacienților care nu se află în stare critică . ( continuare )

Capital : Șpăgile pentru medicii din spitalele de stat, condițiile inadecvate și uneori incompetența personalului îi îngrozesc pe români. Pentru unii dintre aceștia soluția ideală pare a fi spitalele private, însă aici se ridică problema prețurilor piperate. ( continuare )

Asociatia Transplantatilor din Romania : Transplantatii nu se pot vaccina ! ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Campania Ministerului Sănătății de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 continuă. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Atenție! În perioada Sărbătorilor de iarnă există un risc mai mare de îmbolnăvire cu trichineloză. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății a decis extinderea campaniei gratuite de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin. ( continuare )

Sanatatea Media Group : Se lanseaza primul Manifest pentru Pacientii din Romania! Campanie nationala dedicata tuturor pacientilor din Romania. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății extinde campania de vaccinare la întreaga populație din categoriile de risc. Comitetul Național pentru Gripă a decis că următorul pas pentru limitarea imediată a răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecțiuni cronice, dar și a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Astăzi sunt livrate primele 250.000 doze de vaccin pandemic de la Institutul Cantacuzino, producător al vaccinului, către direcțiile de Sănătate Publică din zonele cu focare (București și regiunea Moldova). Până la începutul săptămânii viitoare, vor fi livrate și celelalte 1.090.000 doze de vaccin către restul județelor. Transportul se va realiza cu sprijinul Ministerului Administrației și Internelor. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Cei mai mulți dintre fumătorii români afirmă că și-ar dori să renunțe la tutun, însă când trebuie să treacă la fapte... foarte mulți „renunță să renunțe”! ( continuare )

Rogalski Grigoriu PR : Centrul Medical Bio Terra Med și Dr. Nicolae Verga inaugurează HIFU Terramed Conformal, primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din România care utilizează metoda HIFU-HCU, un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Tot în această clinică se află și primul serviciu de radioterapie privat din țară. Investiția totală în proiect se ridică la valoarea de 3 milioane de Euro. ( continuare )

CMU : Incepand cu aceasta luna, Centrul Medical Unirea vine cu un nou pachet de servicii adresat studentilor. Acestia vor plati doar 40 de lei pentru orice consultatii si vor beneficia de o reducere de 50% pentru analizele de laborator, prin pachetul „Student”. Produsul se doreste a fi un stimulent pentru un comportament responsabil al tinerilor vizavi de sanatatea lor. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății decide continuarea programului de vaccinare anti-HPV împotriva cancerului de col uterin, în urma rezultatelor sondajului de opinie. ( continuare )

Ogilvy Public Relations : Primul centru on-line de consiliere și intervenție de tip e-health adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool - www.alcohelp.ro - a fost lansat astazi de ALIAT, principala organizație non-guvernamentală din România care oferă servicii în domeniul adicțiilor, cu suportul companiei Heineken România. ( continuare )

Centrofarm : Centrofarm iti spune: Ai grija de inima ta! Vino in farmaciile Centrofarm in luna noiembrie 2009 pentru a efectua gratuit o electrocardiografie si pentru a beneficia de consiliere de specialitate ! ( continuare )

Agerpres : Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Consiliul Judetean Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat in special copiilor cu handicap sever. ( continuare )

RealitateaTV : Direcția de Sănătate Publică Argeș a transmis, miercuri, note de informare către farmaciile din județ privind blocarea de la comercializare a soluției nazale Nazomer din lotul 3033, până când vor fi gaza analizele de laborator, după ce un copil a suferit arsuri în urma administrării acestui produs. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : In ultimele 24 de ore au fost confirmate 98 de cazuri NOI de gripa cu virus AH1N1 pandemic. Totalul cazurilor confirmate in Romania pana la data de 14.11.2009, ora 12:00, este de 1256. ( continuare )

RealitateaTV : La Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" va funcționa, de luni, un Centrul de prevenirea a tentativelor de suicid la copii și adolescenți și o linie telefonică de urgență pentru tinerii cu comportament iminent autoagresiv. ( continuare )

C.O.P.A.C. : Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice este profund ingrijorata de situatia bolnavilor cronici din Romania si considera ca lipsa de actiune si ignoranta autoritatilor au dus la o situatie fara precedent, in momentul de fata existand oameni care vor muri din cauza lipsei tratamentului. Deznadejdea a atins cote maxime, sistemul de sanatate avand deja pe constiinta prima victima. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Autoritățile sanitare au decis suspendarea cursurilor la  Școala generală nr 15 din Iași pentru o perioadă de 7 zile, după ce în instituția de învățământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă. ( continuare )

FABC : Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a lansat o dezbatere publică privind accesul la tratament pentru pacienții diagnosticați cu Leucemie Mieloidă Cronică (LMC). La masa rotundă moderată de Cezar Irimia, președintele FABC, și-au spus punctul de vedere medicii Leny Caban, Dan Coriu și Alina Tănase. ( continuare )

Medicover : Medicover a început procesul de selecție a persoanelor care pot beneficia de asistență medicală gratuită în cadrul Programului de educație, prevenire și depistare timpurie a osteoporozei  lansat la începutul lunii octombrie sub sloganul “Învață să te prețuiești”. ( continuare )

Houston NPA : Afecțiunea/Maladia Lyme nu este recunoscută oficial ca endemică, însă răspândirea ei, atât pe glob, cât și la nivel național, este reală (estimare: există aproximativ 8.500 pacienți cu Lyme în România. Νumai o bună informare asupra simptomelor bolii Lyme, precum și unele măsuri de prevenție, ne pot feri de acest pericol extrem. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În premieră, Ministerul Sănătății va derula un Program național de susținere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro. ( continuare )

Agerpres : Centrul de zi pentru autisti "Micul print" din Bistrita si-a deschis oficial portile, joi, fiind prima institutie de acest gen din judetul Bistrita-Nasaud, care incearca sa ofere copiilor cu autism terapia de care au nevoie, pentru a putea fi integrati in societate. ( continuare )

Agerpres : Căminul de bătrâni Sfânta Elisabeta din Gheorgheni este unul din puținele așezăminte de acest gen din România care are o secție destinată bolnavilor de Alzheimer. ( continuare )

 

Ministerul Sanatatii : Ultimele prevederi legislative ale Ministerului Sănătății în domeniul transplantului nu afectează activitatea unităților sanitare în ceea ce privește efectuarea procedurilor de reproducere umană asistată. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon  derulata de  Ministerul Sănătății va începe după 15 octombrie a.c. ( continuare )

Medicover : Începând din această toamnă, Medicover România, companie suedeză de servicii medicale private operând în 6 țări din Europa, va dezvolta unul dintre cele mai ambițioase și de anvergură proiecte ale sale, prin care intentioneaza sa contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor printr-o campanie de educare și prevenție, cu o durata de cel putin doi ani. ( continuare )

Comisia Europeana : În curând, MP3 playerele și iPodurile comercializate în UE vor fi prevăzute cu o setare din fabrică, având rolul să-i descurajeze pe utilizatori să asculte muzică la un volum periculos. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății demarează, astăzi, 1 octombrie a.c., Programul Național de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. ( continuare )

Mediafax : Ministrul Sănătății, Ion Bazac, a declarat că vrea să introducă, de anul viitor," modelul italian" în ceea ce privește angajații aflați în concedii de boală, adică polițiștii să verifice dacă aceste persoane sunt într-adevăr bolnave "în cazul în care nu apar în evidența vreunui spital". ( continuare )

Centrofarm : Vino in farmaciile Centrofarm intre 7 septembrie si 31 octombrie 2009 pentru a efectua gratuit o osteodensitometrie cu ultrasunete si pentru a beneficia de consiliere de specialitate! ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministrul Sănătații, dr. Ion Bazac, a inaugurat Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În premieră, Ministerul Sănătății va derula, începând cu acest an, un program național de screening pentru depistarea bolilor cardiovasculare De la 1 octombrie a.c., medicii îi vor identifica pe românii care prezintă risc de îmbolnăvire prin boli cardiovasculare. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ieri, au fost aprobate de Guvernul României încă opt hotărâri de guvern pentru tratamente în străinătate. ( continuare )

Agerpres : Un Centru regional de recuperare a copilului cu autism a fost inaugurat la Focșani, fiind singurul de acest gen și de asemenea dimensiuni din regiunea de sud-est a țării, instituții similare funcționând și la Timișoara, București și Iași. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministrul Sănătății Ion Bazac : Bună ziua. Astăzi am prezentat Guvernului două măsuri concrete, care vor contribui la creșterea asistenței medicale pe termen lung și la realizarea unei baze reale pentru o dezvoltare sănătoasă a sistemului. Este vorba de pachetul general de servicii medicale de care beneficiază fiecare cetățean asigurat și de principiile implementării tichetelor pentru sănătate. ( continuare )

 Alte stiri 7 6 5 4 3 2 1

   


eMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2011