LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Articole medicale :

 

Presiunea și stresul de la locul de muncă, în timpul acestei perioade de criză economică, au condus la o creștere semnificativă a numărului pacienților care suferă de afecțiuni mintale, potrivit unui studiu britanic, informează bbc.co.uk. ( continuare )

Ouăle din ciocolată, atât de populare de Paști, au efecte benefice asupra sănătății, sugerează un studiu german care a demonstrat că o mică porție zilnică de ciocolată, de preferat neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale și a riscului de declanșare a unor maladii cardiace. ( continuare )

Exercițiile fizice practicate cu regularitate de viitoarele mame pe durata sarcinii scad riscul de obezitate cu care se confruntă bebelușii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Noua Zeelandă, publicat recent în Journal of Clinical Endocrinology, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Bărbații care consumă minimum un litru de cola în fiecare zi prezintă riscuri mai mari să devină infertili, această băutură afectând calitatea spermei, susține un studiu danez citat de dailymail.co.uk. ( continuare )

Mai mult de jumătate dintre români (51%) au luat antibiotice în ultimele 12 luni, aceasta fiind una din cele mai ridicate proporții din UE (unde media este de 40%), relevă un sondaj Eurobarometru publicat vineri de Comisia Europeană. ( continuare )

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, ar exista o legătură între consumul ridicat de lapte și creșterea riscului apariției cancerului de prostată. ( continuare )

Dorința sexuală nu se diminuează pe timpul sarcinii. Aproximativ 35 la sută dintre femei au declarat că au un apetit sexual mai mare în al doilea trimestru de sarcină. ( continuare )

Un procent de 5% din populația României se confruntă, odată cu venirea primăverii, cu debutul simptomelor de polinoză, a declarat dr. Adriana Camuescu. specialist alergolog și imunolog. ( continuare )

46% dintre români acuză dureri de cap, migrene sau cefalee cel puțin o dată pe lună. Dintre aceștia, mai mult de jumătate se plâng de astfel de simptome săptămânal. Pe de altă parte, 4 din 10 români nu au experimentat aproape niciodată astfel de stări. ( continuare )

Toți părinții sunt îngrijorați când își văd copiii plecând la școală cu ghiozdane enorme pe spate, care par să fie mai grele decât ei, mai ales cand studiile științifice susțin că durerile de spate și deformațiile coloanei copiilor sunt atribuie greutății excesive a ghiozdanelor, arată săptămânalul francez Le Point. ( continuare )

Căsătoriile fericite reduc riscul de declanșare a atacurilor cerebrale în cazul bărbaților, potrivit unui studiu prezentat cu ocazia conferinței internaționale organizate recent de American Stroke Association, informează bbc.co.uk. ( continuare )

Un nou dispozitiv medical, care seamănă cu testele de sarcină, dar care evaluează fertilitatea masculină, va fi disponibil în curând în Europa și în Statele Unite ale Americii, potrivit unui studiu publicat în revista Human Reproduction. ( continuare )

Oamenii ating nivelul maxim de fericire și mulțumire la vârsta de 74 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii germani și americani, publicat recent în revista Social Indicators Research, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Persoanele care își petrec un număr mare de ore surfând pe internet sunt mai predispuse de a suferi de depresie, potrivit unui studiu britanic recent, publicat în revista Psychopathology. ( continuare )

Extensiile de păr ar trebui interzise de la comercializare pentru că provoacă pierderea podoabei capilare, potrivit unui grup de cercetători din Marea Britanie, citați de bbc.co.uk. ( continuare )

Novo Nordisk, liderul mondial și national în terapia diabetului, lansează în România NovoPenź 4– un dispozitiv modern și durabil de administrare a insulinei pentru persoanele cu diabet  zaharat. ( continuare )

Pacienții suferind de cancer pulmonar, descoperit într-un stadiu incipient, își dublează șansele de supraviețuire dacă renunță la fumat imediat după diagnosticare, în comparație cu pacienții care continuă să fumeze, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ). ( continuare )

Mirosul corporal natural al unei femei este mai atractiv pentru sexul opus decât parfumurile artificiale, semnalizând momentul când este fertilă și generând ca răspuns o creștere a nivelului de testosteron la partener, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk. ( continuare )

Femeile își pierd circa 90% din rezerva de ovule sănătoase până în jurul vârstei de 30 de ani, ceea ce face mai dificilă conceperea unui copil după această perioadă, arată un studiu realizat în Marea Britanie, informează ediția online a The Independent. ( continuare )

Bebelușii care primesc hrană solidă mai târziu, fiind alăptați cât mai mult timp, sunt mai puțin expuși riscului de obezitate atunci când vor ajunge la maturitate, potrivit unui studiu danez, publicat în American Journal of Clinical Nutrition. ( continuare )

Excesul de antioxidanți, substanțe cunoscute pentru proprietățile lor anticancer și de prevenire a maladiilor cardiace, poate afecta echilibrul organismului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, stimulând capacitatea de rememorare a creierului, potrivit unui studiu american, ale cărui concluzii au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Medicii recomandă ca, de sărbătorile de iarnă, care durează aproape două săptămâni, să fie consumate alternativ și echilibrat alimente și băuturi tradiționale în locul preparatelor tip fast food și a sucurilor industriale, chiar dacă tentațiile sunt mari, iar oferta foarte diversă. ( continuare )

Cafeaua, chiar și cea fără cafeină, ar putea preîntâmpina instalarea unor tipuri agresive de cancer la prostată, potrivit unui studiu. ( continuare )

Centrul Medical Bio Terra Med și Dr. Nicolae Verga inaugurează HIFU Terramed Conformal, primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din România care utilizează metoda HIFU-HCU, un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Tot în această clinică se află și primul serviciu de radioterapie privat din țară. Investiția totală în proiect se ridică la valoarea de 3 milioane de Euro. ( continuare )

Copiii ale căror mame au fumat în timpul sarcinii sau care au intrat în contact cu substanțe ce conțin plumb sunt de două ori mai predispuși la riscul tulburărilor de atenție cu deficit hiperkinetic (ADHD). ( continuare )

Platforma www.alcohelp.ro reprezintă un instrument de prevenție, intervenție și orientare către servicii specializate pentru persoanele cu un consum problematic de alcool, ușor de folosit și care garantează confidențialitatea și anonimatul celor care îl accesează. Astfel, AlcoHelp isi propune: ( continuare )

Sportul în exces poate să provoace o scădere dramatică a șanselor femeilor de a avea copii, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii norvegieni, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Persoanele care renunță definitiv la pâine sau la alte tipuri de carbohidrați în favoarea proteinelor, riscă să sufere de depresie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni. ( continuare )

Cancerul în rândul bărbaților este diagnosticat, în majoritatea cazurilor, mult prea târziu, una dintre cauze fiind aceea că pacienții de sex masculin sunt mai reticenți decât femeile la contactul cu medicul, potrivit specialiștilor în domeniu. ( continuare )

Conform concluziilor European Sexual Confidence Survey anunțate astăzi, 95% dintre adulții din România consideră că  pentru a avea o experiență sexuală plina de satisfacție este important ca bărbatul să fie încrezător în propria sexualitate. Studiul a evaluat opiniile a 504 subiecți bărbați și femei din România, privitoare la  încrederea în propria sexualitate – încrederea în capacitatea de a întreține un raport sexual -  și impactul acesteia asupra calității vieții. ( continuare )

Mâncarea de tip fast-food creează o dependență la fel de puternică precum cea dată de heroină, potrivit unui studiu realizat în SUA și citat de cotidianul britanic Daily Express. ( continuare )

Bărbații care lucrează într-un birou sunt mai expuși în fața riscului de declanșare a cancerului de prostată, comparativ cu bărbații care au joburi mai active, potrivit unui studiu al cercetătorilor suedezi de la Karolinska Institute, publicat în British Journal of Cancer, relatează dailymail.co.uk. ( continuare )

Incapacitatea anumitor șoferi de a conduce corect un automobil pe drumurile publice este condiționată genetic, potrivit unui studiu american de la Universitatea California Irvine, publicat în revista Cerebral Cortex. ( continuare )

Un nivel ridicat al testosteronului în organism, stimulat prin exerciții fizice, îi face pe bărbații musculoși să fie mai puțin generoși decât bărbații cu o concentrație mai mică de testosteron în fluxul sangvin, potrivit unui studiu american recent, informează dailymail.co.uk. ( continuare )

Perpetuarea speciei umane nu va mai fi legată strict de funcția sexuală. Specialiștii americani au descoperit o metodă de a obține celule sexuale din celule stem, scrie cotidianul britanic Daily Mail. ( continuare )

Prin combaterea a cinci factori care afectează sănătatea - nutriția deficitară în copilărie, sexul neprotejat, alcoolul, lipsa igienei și hipertensiunea - milioane de decese premature ar putea fi prevenite, iar speranța de viață la nivel global ar crește cu aproape cinci ani. ( continuare )

Iaurturile cu probiotice nu aduc beneficii sănătății, așa cum pretind producătorii de lactate, demonstrează un studiu realizat de oamenii de știință din Uniunea Europeană și publicat în Daily Mail. ( continuare )

 

Femeile cu studii superioare influențează în sens pozitiv atât șansele proprii de a avea o viață lungă, cât și pe cele ale partenerilor de viață, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii suedezi, publicat în revista Epidemiology and Community Healthcare, informează bbc.co.uk. ( continuare )

Peste 35 de milioane de persoane vor suferi, la nivel global, în 2010, de maladia Alzheimer sau alte forme de demență, iar o parte dintre bolnavi nu va primi niciun tratament, potrivit unui raport publicat luni de Alzheimer's Disease International. ( continuare )

Cel mai bun tratament antiaging este sexul, ne spun cercetătorii scoțieni. Persoanele care au relații intime de patru ori pe săptămână își "șterg" 10 ani de pe chip. Regula nu se aplică și celor care fac sex de ocazie. ( continuare )

Interzicerea fumatului în locurile publice poate reduce cu 36% numărul infarctelor, o dovadă în plus care vine în sprijinul ideii de a împiedica angajații să fumeze la locul de muncă, au anunțat cercetătorii americani. ( continuare )

Capul dușului oferă mediul de dezvoltare ideal pentru o bacterie implicată în declanșarea unor patologii respiratorii, potrivit unui studiu american, publicat luni în revista Proceedings of the National Academy of Sciences. ( continuare )

Razele ultraviolete din cabinele de bronzat, considerate până în prezent ca fiind "probabil" cancerigene, au fost incluse în categoria factorilor "cancerigeni" de către Agenția Internațională de Cercetări asupra Cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). ( continuare )

Dacă n-ați pus gura pe nici un fel mâncare care atentează la siluetă, dar tot simțiți că pantalonii vă sunt parcă din ce în ce mai strâmți, gândiți-vă dacă nu cumva ați scăpat la caffe frappe! ( continuare )

Somnul ajută la soluționarea dilemelor în viață, conform unui nou studiu, preluat de ziarul Daily Telegraph. ( continuare )

Întrebarea suntem buni sau răi este incomodă, dar totul din jur te îndeamnă să o pui: aversiunea față de cei care suferă, barbaria generalizată, indiferența în cel mai fericit caz. Societățile noastre sunt apatice și feroce în același timp, tot mai anesteziate, mai intorelante, mai înrăite. Suntem oare cu adevărat răi? În lumea anglo-saxonă unde conceptele de bunătate și răutate sunt tratate cu toată seriozitatea, se discută mult despre bunătate, mai precis despre reevaluarea ei necesară, împotriva răutății care astăzi pare să pătrundă în toate relațiile, notează revista italiană L'Espresso. ( continuare )

Doctorii britanici au elaborat un test de memorie care dublează șansele de a detecta prezența maladiei Alzheimer, cunoscut sub numele de metoda „The Test Your Memory" (TYM), care are avantajul de a fi atât de simplă încât pacienții pot fi învățați să își facă singuri testul. ( continuare )

Cuplurile care se căsătoresc sau trăiesc împreună sunt expuse unui risc dublu de a deveni obeze față de cele care trăiesc separat, conform unui nou studiu, preluat de Daily Telegraph. ( continuare )

Si au trait fericiti pana la adanci batraneti - este o expresie care ar trebui sa supravietuiasca si dincolo de povestile pentru copii. Cercetatorii de la Australian National University au studiat factorii care influenteaza pozitiv un cuplu si au stabilit ca, in mod cert, un cuplu nu poate supravietui doar "din dragoste", informeaza Reuters. ( continuare )

Alte stiri 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2011