LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Noutăți în tratamentul bolii Parkinson vor fi prezentate la Conferința Pacienților cu Parkinson din 23 octombrie. Peste 70.000 de bolnavi de Parkinson în România. Dan Răican prezintă concluziile Congresului Mondial de Parkinson de la Glasgow din dublă perspectivă: pacient cu Parkinson și președinte al Asociației Antiparkinson. 

Houston NPA 

   

Asociația Antiparkinson  în parteneriat cu Patronatul Farmaciștilor din România și compania Houston NPA organizează pe 23 octombrie 2010 Conferința Pacienților cu Parkinson, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare în rândul  populației  referitor la această maladie, dar și de a oferi informații utile și suport persoanelor care locuiesc în București și suferă de această afecțiune. Conferința va avea loc la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davila”, la Amfiteatrul de Marketing din Blvd. Eroii Sanitari, nr. 8, București, între orele 10-14.

Vor avea loc prezentări  despre contextul general al afecțiunii, despre traseul pacientului în sistem, despre legislația din România și situația actuală a pacienților, dar și cuvântări ale reprezentanților autorităților, ale medicilor specialiști și ale colaboratorilor acestora din celelalte discipline despre inovații în tratamentul pacientului cu Parkinson. Vor fi prezenți și membri ai asociațiilor internaționale de luptă împotriva Parkinson care vor aduce noutăți discutate la Conferința Internațională de la Glasgow și informații despre proiecte europene.

Evenimentul din 23 octombrie dedicat pacienților cu Parkinson va fi moderat de Dan Răican, președintele Asociației Antiparkinson.

„În perioada 27.09-1.10.2010 am participat alături de alți 5000 de bolnavi la Congresul Mondial de Parkinson organizat de către European Parkinson’s Disease Association la Glasgow. La Congres s-a lansat o campanie de strângere a unui milion de semnături în vederea formării comunității mondiale a bolnavilor de Parkinson, cu scopul de a se recunoaște necesitatea găsirii unei vindecări a bolii”, a precizat Dan Răican presedinte Asociația Antiparkinson.

Ca pacient cu Parkinson în România și odată cu înființarea Asociației Antiparkinson, Dan Răican a fost alături celorlalti pacienți când s-au realizat pași importanți în lupta împotriva bolii Parkinson: introducerea pompei de levodopa, a neurostimulatoarelor, urmând să intre pe piață și Apomorfina. În prezent, în România se simte nevoia înființării unei clinici dedicate diagnosticării și tratamentului bolii Parkinson, asa cum există în multe alte țări ale Europei.

După ce a lansat în 2008 cartea „Viața cu maladia Parkinson”, Dan Răican va prezenta în cadrul conferinței de la București din 23 octombrie un ghid „Noutăți în tratamentul bolii Parkinson” care cuprinde noile descoperiri date publicității la Glasgow legate de managementul bolii Parkinson (Apomorfina, Q 10, studiul Adagio, celulele stem, ozonoterapia, etc).

Evenimentul va reuni peste 100 de persoane, reprezentanți ai Asociației Antiparkinson, Patronatului Farmaciștilor din România, Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, Societății Studenților în Medicină București, ai autorităților și mass-media, dar este destinat în același timp și publicului larg și personalităților care au oferit de-a lungul timpului suport persoanelor cu Parkinson, pentru a se crea cadrul adecvat unui schimb real de experiență și o informare propice asupra bolii Parkinson în România.

La conferință va fi prezent și artistul Cornel Constantiniu, care de 16 ani se luptă cu Parkinsonul, boala care i-a afectat vorbirea și care l-a obligat să pună capăt carierei muzicale.

Printre lectorii care vor susține prezentări se află: Dan Răican – președinte al Asociației Antiparkinson, Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru – Președinte Societatea de Neurologie din România, Dr. Jan Ciurea – Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar, Sef Lucrări Dr. George Lugoji – Institutul de Boli Cerebrovasculare „Prof. Dr. Vlad Voiculescu”, Farm. Ioana Cacoveanu - Președinte Patronatului Farmaciștilor România.

În România sunt diagnosticate peste 70.000 de persoane, dar cifra este subevaluată din cauza ratei scăzute de diagnostic. Lipsa unui test clinic concludent și reticența pacienților de a se prezenta la consult fac ca boala Parkinson să fie diagnosticată târziu. Conform unui studiu EuroPa (http://www.europarkinson.net), la nivel european, costul social anual generat de un bolnav de Parkinson oscilează între 5.240 € și 19.620 €.

Pentru cei interesati de înscriere, vă rugăm contactați coordonatorul evenimentului, Corina Stancu la email corina.stancu@houston.ro  si tel 0723.856.179

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010