LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Asociația Diabeticilor din România, Asociația pentru Copiii și Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul București și compania Houston NPA invită pacienții cu diabet, familiile acestora și cadrele medicale la două acțiuni de informare medicală în cadrul proiectului „Viața cu Diabet”.

Houston NPA 

   

Evenimentul dedicat Asociației Diabeticilor din România va avea loc sâmbată, 6 noiembrie 2010, de la ora 10.30 la ora 18.00, în Amfiteatrul Spitalului pentru Copii „M.S. Curie” (Budimex). În același amfiteatru, sâmbătă, 13 noiembrie 2010, între orele 10.00 și 14.00, se va derula cel de-al doilea eveniment sub coordonarea Asociației pentru Copiii și Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul București.

Prin proiectul Viața cu Diabet medicii diabetologi, farmaciști, asistenții medicali, psihologii și reprezentanții autorităților și asociațiilor de pacienți vor oferi participanților cele mai noi informații în domeniu și soluții eficiente de management al diabetului.

Astfel, în cadrul evenimentului Viața cu Diabet dedicat Asociației Diabeticilor din România vor avea loc prezentări despre problematica diabetului și bolile asociate, respectiv piciorul diabetic și retinopatia diabetică, despre metodele de monitorizare și automonitorizare, despre cum să oferi o îngrijire cât mai eficientă pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementarea în tratarea complicațiilor și despre modul în care criza economică afectează alimentația diabetului.

Pe 13 noiembrie 2010 părinții vor putea afla mai multe despre particularitățile îngrijirii unui copil cu diabet, despre metodele de administrare corectă a insulinei, despre terapii moderne și despre rolul familiei și al specialiștilor în integrarea socială a copilului care suferă de diabet.

Intrarea este liberă la ambele evenimente, pe bază de înscriere pe adresa evenimente@houston.ro și la numerele de telefon: 021.3170943, 0735.181.618.

Evenimentele se înscriu în campania de conștientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondială a Diabetului” care se derulează în fiecare an în luna noiembrie. Campania este susținută de Organizația Națiunilor Unite, de Organizația Mondială a Sănătății și de Federația Internațională a Diabetului.

***

Despre diabet

În România, o persoană din douăzeci suferă de diabet, iar fiecare al șaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar în fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii.

Potrivit Federației Internaționale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoană moare din cauza diabetului zaharat.

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau organismul nu utilizează în mod corespunzător insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care reglează concentrația de zahăr în sânge.

 Există trei tipuri de diabet, respectiv  diabetul de tip 1 (diabet insulino-dependent sau juvenil), diabet de tipul 2 (diabet noninsulin sau cu debut la maturitate) și diabetul gestational (detectat în timpul sarcinii). Diabetul zaharat de tip 2 reprezintă de 90% din cazuri la nivel mondial, fiind în mare măsură rezultatul sedentarismului și  obezității. (sursa OMS și FID)

***

Asociația Diabeticilor din România dezvoltă, pentru cei 1.000 de membri, proiecte de management al diabetului și de informare în ceea ce privește legislația în domeniu și programele medicale naționale.

Asociația pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din București susține cauza celor 180 de copii cu diabet zaharat aflați în grija medicilor de la Spitalul „M.S. Curie” din București.

Houston NPA este o companie românească care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare și servicii de vânzări proiecte. Compania organizeaz㠄Înâlnirile Safrina”, serie de evenimente de informare medicală dedicate publicului larg, este editor al anuarului „Ghidul Pacientului 2010”, iar în luna martie 2010 a inițiat o campanie națională de promovare a asociațiilor de pacienți din România – „Înscrie-te în Asociația de Pacienți!- www.asociatiidepacienti.ro”.

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010