LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

În săptămâna 14 – 20 octombrie 2010 la Institutul “Marius Nasta” din București se vor efectua gratuit teste de spirometrie. 

Sănătatea Press Group 

   

Știați că spirometria reprezintă o metodă de testare pentru plămâni, care ne oferă informații valoroase și precoce despre boli respiratorii potențial letale, dar în mare măsură prevenibile, inclusiv astmul, cancerul pulmonar și bolile pulmonare obstructive cronice? Îți cunoști starea de sănătate și capacitatea de funcționare a plămânilor? Testul de spirometrie este un indicator al speranței tale de viață. Pentru că fiecare respirație contează...

 

Se estimează că în 2020 bolile pulmonare cronice vor ocupa locul trei printre bolile cu mortalitate mare la nivel mondial, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. Sănătatea a milioane de oameni este amenințată în fiecare zi.

 

Prezent la conferința de presă desfășurată în data de 14 octombrie 2010, în cadrul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” din București, Președintele Societății Române de Pneumologie, prof. univ. dr. Florin Mihălțan a subliniat importanța testării spirometrice, ca metodă de depistare precoce a bolilor pulmonare.

 

„Efectuarea  unor astfel de teste este un semnal pentru persoanele care ar putea fi afectate de boli pulmonare invalidante, depistate din păcate prea târziu. Examenul pulmonar regulat, în special spirometria, este o metodă accesibilă prin care fumătorii și alte persoane cu probleme respiratorii pot să-și recapete șansa însănătoșirii, prin diagnosticarea bolilor la timp, concomitent cu instituirea unui tratament adecvat”, a menționat prof. univ. dr. Florin Mihălțan, Președintele Societății Române de Pneumologie.

 

Conferința de pres㠄Gândește-te și la plămânii tăi...Fă-ți o spirometrie”, este unul dintre evenimentele care a marcat seria de manifestări de la nivel european, și s-a bucurat de prezența a numeroși participanți. Evenimentul a avut drept scop atragerea atenției mass-media precum și a specialiștilor în domeniu, asupra importanței metodelor de prevenție a bolilor pulmonare și a necesității implicării cât mai multor persoane în testarea pulmonară prin spirometrie - modalitatea cea mai indicată de măsurare a sănătății pulmonare și de depistare a bolilor respiratorii cu potențial letal.

 

„Fiecare respirație contează...” este mesajul pe care l-au transmis deopotrivă speakerii și invitații care au participat la evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Spirometriei. În cele 10 minute cât durează un test de spirometrie, 300 de oameni decedează din cauza unei boli respiratorii prevenibile. Diagnosticarea precoce și prevenirea sunt singurele  metode de reducere a acestei statistici îngrijorătoare.

 

Trăiește viața din plin!...Fă-ți o spirometrie! este îndemnul adresat de specialiștii prezenți în cadrul Conferinței de presă organizate la București. Spirometria este „standardul de aur pentru examinarea plămânilor” și metoda cea mai bună de evaluare a sănătății pulmonare – aceasta oferind pacienților cunoștințe valoroase privitor la daunele ireversibile pe care factorii de risc (fumul de țigară, noxele chimice) ar putea să le cauzeze plămânilor. De asemenea, dr. Roxana Nemeș și dr. Diana Ioniță au vorbit despre particularitățile efectuării testelor de spirometrie la adulți și copii.

 

Testul de spirometrie pentru diagnosticarea bolilor pulmonare este recomandat celor cu vârsta de peste 40 de ani sau foștilor fumători. Datele dintr-un studiu recent arată că fumătorii care au prezentat valori anormale la testarea funcției pulmonare, sunt supuși unui risc mai mare de a fi afectați de cancerul pulmonar.

 

În săptămâna 14 – 20 octombrie 2010 la Institutul “Marius Nasta” din București se vor efectua gratuit teste de spirometrie. În ceea ce privește desfășurea acestei acțiuni, Prof. univ. dr. Florin Mihălțan subliniază: “Această acțiune va oferi persoanelor care se prezintă la Institutul „Marius Nasta” șansa de a face un test de spirometrie gratuit pentru măsurarea funcției pulmonare și, dacă rezultatele vor prezenta motive de îngrijorare, participanților li se vor oferi sfaturi pentru a se adresa medicului specialist”.

 

Toate persoanele care vor să efectueze un test de spirometrie gratuit au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist. Testările vor avea loc în ambulatorul din cadrul Institutului „Marius Nasta” din București. Programări la telefon: 021.335.69.10

 

Evenimentul organizat în cadrul Institutului „Marius Nasta” din București, cu ocazia Zilei Mondiale a Spirometriei face parte dintr-o serie de manifestări desfășurate la nivel european care aduc în prim–plan necesitatea sensibilizării publicului larg cu privire la sănătatea plămânilor și la îmbunătățirea metodelor de prevenire, gestionare și tratare a bolilor respiratorii.

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010