LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Să trăiești fericit până la adânci bătrâneți împreună cu persoana iubită nu este întotdeauna atât de ușor pe cât dau de înțeles finalurile de poveste. Din fericire, oamenii de știință au găsit câteva soluții pentru a-ți face viața de cuplu mai frumoasă.

Gandul

 

"Oamenii au mari dificultăți în a menține o relație apropiată. Intră într-o relație și cred că lucrurile vor funcționa de la sine, dar să-ți dai seama cum să menții vie pasiunea este o adevărată știință", consideră Joyce Catlett, coautor al cărții "Frica de intimitate", citat de site-ul match.com.

Există însă soluții, specialiștii fiind convinși că poți să ai o relație fericită dacă urmezi șase pași simpli.

Fă-ți puțin timp pentru romantism. "Chiar dacă îți începi relația cu bomboane de ciocolată și trandafiri, probabilitatea de a continua să faci acest lucru este, dacă ai un program încărcat, foarte mică", este de părere psihoterapeutul american JoAnn Magdoff.

Cuplurile fericite sunt acelea care reușesc să-și construiască un mic moment romantic în cele mai neașteptate împrejurări, în timp ce merg spre serviciu sau se ocupă de treburi casnice. Nu este nevoie de fapte mărețe, un simplu sărut sau un banal ținut de mână te pot face fericit, cred psihologii citați de match.com.

Învață cum să te cerți. Dacă știi cum să gestionezi neînțelegerile apărute, ai toate șansele să trăiești multă vreme în armonie împreună cu cel drag. Dar dacă tot ce faci este să-i închizi gura partenerului de cuplu atunci când te enervează, este foarte greu să reușiți să vă simțiți îndrăgostiți unul de celălalt. "Nu există relație fără neînțelegeri. Dar dacă există o înțelegere a faptului că partenerul poate să vă contrazică fără a fi atacat, veți avea o relație cinstită cu discuții deschise în loc de certuri", spune David Wygant, autor al cărții "Always Talk to Strangers".

Ai grijă de hobby-urile tale. Cuplurile în care fiecare are hobby-urile lui au o viață mai frumoasă. Să te duci la înot în timp ce perechea ta este la fotbal cu băieții nu este un semn că o luați pe căi diferite, spun psihologii. "E foarte atrăgător să fii independent câteodată. Acest lucru te face să ai o părere mai bună despre propria persoană și să nu-ți presezi atât de mult partenerul când sunteți împreună", spune Magdoff. Dacă faci lucruri care îți fac plăcere, atunci nu-l mai obliga pe partener să fie el acela care trebuie să îți asigure fericirea.

Faceți lucruri împreună. Este extrem de important să aveți proiecte comune și să vă creați, în acest fel, o istorie a voastră. Puteți merge împreună cu bicicleta în parc, schia împreună în vacanțe sau lua împreună cursuri de limbi străine. Faptul că reușiți să realizați ceva împreună îmbunătățește chimia și vă dă amintiri frumoase.

Nu lăsați atracția sexuală să se stingă. Cuplurile cu o viață sexuală activă sunt acelea care au și o chimie mai bună. Dacă simțiți că pasiunea s-a stins, puteți experimenta lucruri noi. "Din interviurile care tratează problema intimității la nivel fizic se desprinde ideea că cele mai fericite cupluri sunt acelea deschise la experimente", susține Joyce Catlett. Celor cărora nu le place să experimenteze, Catlett le sugerează să-și facă timp pentru săruturile și îmbrățișările de bază, de care poate că au uitat de-a lungul vremii.

Admirați-vă unul pe celălalt. "Tre­buie să îți observi partenerul, asta nu înseamnă că trebuie să-l pui să cânte și să danseze pentru tine. Fii atent la lucrurile pe care le face în fiecare zi și care îți amintesc de ce îl consideri atât de special", sugerează Magdoff. Și, firește, este important să nu uiți să îi faci partenerului complimente, pentru că admirația este cea mai puternică armă de seducție: fiecare își dorește să fie împreună cu cineva care îl crede grozav.

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010