LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

CMU, operatorul de servicii medicale private cu cea mai mare acoperire din țară, anunță deschiderea oficială a primului spital de pediatrie din centrul  Bucureștiului. CMU Dorobanți este localizat în Calea Dorobanți, nr. 240 și cuprinde un spital de pediatrie, servicii de policlinică și un centru de diabet pentru copii și adulți, reprezentând o investiție de aproximativ 1 milion de Euro. 

Rogalski Grigoriu PR 

   

CMU Dorobanți reprezintă un concept integrat de servicii medicale si este format dintr-un ambulatoriu cu 20 de cabinete medicale de specialitate și un spital de pediatrie cu o capacitate de 10 paturi.

"Succesul CMU Kids, prima policlinică de copii deschisă în 2008, ne-a atras atenția asupra unei nevoi reale existente în București: un spital pentru copii care să integreze serviciul de urgență, precum și toate specialitățile pediatrice necesare. Astfel, am achizitionat aparatura necesara și am recrutat personal medical de top pentru a rezolva o gamă complexă de afecțiuni din sfera  diabetului pe de o parte si in ceea ce priveste serviciile de policlinica pentru adulti si copii si spital de pediatrie de cealalta parte. Sunt foarte mândru să anunț ca aceasta este cea mai mare clinică CMU din centrul Bucureștiului care va opera sub conducerea D-lui Conferentiar Dr. Doru Dumbrava.", a declarat Dr. Wargha Enayati Director General CMU.

Ca si noutate operationala si model de business medical este centrul de diabet zaharat pentru copii si adulti in care un pacient cu aceasta afectiune poate fi evaluat pe parcursul unei zile pentru determinarea complicatiilor neurologice, oftalmologice si cardiologice. Centrul este dotat cu aparatura medicala performanta printre care se numara retino-fotograf pentru diagnosticarea complicatiilor  oculare  ale diabetului, neurometru pentru diagnosticul complicatiilor neurologice sau In body pentru evaluarea pacientilor cu tulburari in metabolismul grasimilor.

O echipa de 35 de medici specialisti vor oferi zilnic la CMU Dorobanti servicii de pediatrie, radiologie, ecografie, cardiologie, kinetoterapie, ORL, obstetrica-ginecologie, oftalmologie, gastroenterologie, infectioase si nefrologie. Pacientii CMU vor beneficia in exclusivitate si de expertiza renumitului prof dr Nicolae Hancu, presedinte al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, care va profesa si in Bucuresti, dupa o indelunga colaborare cu CMU Cluj.

Dr. Conferentiar Doru Dumbrava, coordonatorul CMU Dorobanti, este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Facultatea de Pediatrie, devenind in anul 2001 doctor în medicină UMF „Carol Davila”  si conferențiar universitar. Acesta a urmat numeroasele studii postuniversitare in țară și străinătate si are o supraspecializare în cardiologie pediatrică. De-a lungul carierei sale, dr. Doru Dumbrava a practicat performanta in medicina ca medic șef al Ambulatoriului de Specialitate, director medical adjunct, șef de catedră - Catedra de Pediatrie și șef de secție Pediatrie la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”. Angajat permanent al CMU, Dr. Doru Dumbrava isi va continua si cariera didactica.

Centrul Medical Unirea, dupa recenta preluare a Euroclinic, primul spital privat din Romania, este cel mai complex furnizor de servicii medicale private, cu peste 1000 de medici permanenți și colaboratori în cele trei spitale și peste 23 de policlinici prezente în București și în țară.

 

De asemenea, CMU are și singurul campus medical din țara care pune la dispozitie un set complet de servicii medicale si care include maternitatea "Regina Maria", policlinica si Centrul de Diagnostic si Tratament. Centrul Medical Unirea ofera servicii de laborator, imagistica, spital, maternitate, celule stem si CMU Kids. Maternitatea Regina Maria este prima maternitate privata din Romania. De asemenea, un serviciu unic este oferit si la Stem Health Unirea, banca de celule stem cu depozitare in Romania de celule stem si nu sange integral.

 

Clinicile CMU beneficiaza de profesionalismul si implicarea celor mai reputati medici,  astfel ca Parteneriatul Academic aduce pacientilor expertiza celor mai renumite personalitati medicale din tara si strainatate, dar si o relatie apropiata dintre personalul medical si pacienti, tradusa prin "serviciu cu suflet". În februarie 2010, CMU a finalizat procesul de vânzare a unei participatii majoritare de 80% catre Advent International, fond global de private equity, cea mai ampla tranzacte de pe piata serviciilor medicale private din România.

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010