LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislaţie  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

În România se efectuează anual 5.000 de fertilizări in vitro, de 10 ori mai puțin decât în Europa de Vest. Ca răspuns la cererile venite din partea cuplurilor infertile, MedLife își extinde serviciile în cadrul centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană din București și intenționează să deschidă alte trei centre similare în țară.

MedLife

   

Conform ultimelor date oficiale, în România există în acest moment 15 centre acreditate unde se realizează proceduri de fertilizare in vitro (FIV), aproximativ 5.000 de cicluri efectuându-se anual în toată țara. Majoritatea centrelor realizează 100-150 de astfel de cicluri pe an. Prin comparație, în Franța există peste 150 de centre de fertilizare in vitro, unde se realizează în total peste 40.000 de cicluri FIV pe an.

În România, un număr subtanțial dintre cele 5.000 de cicluri FIV efectuate anual se realizează în cadrul Centrului de Medicină Materno-Fetală din capitală, parte a grupului MedLife. Recent, acest centru a fost extins pentru a include și un Departament de Reproducere Umană, devenind astfel primul serviciu integrat de Medicină Reproductivă din România, care este susținut de o echipă multidisciplinară formată din specialiști în reproducere umană asistată (FIV) și care oferă servicii de chirurgie reproductivă, endocrinologie reproductivă, embriologie, andrologie, genetică, psihologie, urologie.

”Rata de infertilitate, atât masculină cât și feminină, este în creștere din cauza incidenței crescute a bolilor cu transmitere sexuală, a vârstei tot mai înaintate de concepție, precum și a modificărilor de comportament social și alimentar. În România, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungând la 50% în cazul femeilor cu vârsta de peste 40 de ani. Din păcate, însă, 56% dintre femeile care suferă de această problemă nu se adresează medicului. Sperăm ca prin extinderea Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană să venim în sprijinul acestor femei și a partenerilor lor, ajutându-i să înțeleagă că în zilele noastre infertilitatea este o afecțiune care se poate trata și să găsim împreună soluția optimă pentru tratament”, a declarat Dragoș Albu, medic coordonator al Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană, MedLife.

Statisticile internaționale din domeniu arată că numărul de cicluri de tratament reproductiv a crescut în țările dezvoltate cu 5-10% pe an, în ultimii cinci ani. Marea Britanie, Spania, Germania și Franța însumează 56% dintre toate ciclurile de tratament inițiate în spațiul european, cu cifre variind între aproximativ 44.000 și 66.000 de tratamente pe an. La nivel mondial, Europa deține primul loc în domeniul reproducerii umane asistate, totalizând aproximativ 54% din numărul de tratamente specifice inițiate în lume.

Rata de succes este de 35-40% în cazul fertilizării in vitro – procent valabil și în cazul procedurilor inițiate în România și în cadrul Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană al MedLife. La acest centru, primul de acest gen din România, prețurile variază între 1.700 de euro pentru fertilizarea in vitro și 250-300 de euro pentru inseminarea artificială.

”Comparând statisticile internaționale cu cele de la nivel local, observăm cu ușurință potențialul imens al acestui segment medical – reproducerea umană asistată –  în România, acesta fiind încă la început de drum. Din acest motiv, noul Centru de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană aduce mai multe noutăți pe piața din România: crearea primului serviciu de andrologie, posibilitatea efectuării de fertilizare in vitro cu ICSI la pacienții cu azoospermie obstructivă prin puncție testiculară, diagnosticul genetic preimplantațional, abordarea multidisciplinară a pacientelor cu avorturi recurente”, a adăugat Dragoș Albu, medic coordonator al Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană, MedLife.

În viitorul apropiat, MedLife vizează extinderea centrului de fertilizare in vitro și la nivel local, în orașele în care există deja clinici MedLife – Brașov, Cluj, Timișoara, urmând ca numărul persoanelor care apelează la astfel de servicii să se dubleze sau chiar să se tripleze odată cu deschiderea acestor centre.

În cei doi ani de activitate individuală, fostul Centru de Medicină Materno-Fetală din cadrul MedLife a înregistrat peste 1.500 de cupluri infertile tratate sau aflate în curs de tratament.

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010