LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Știrile zilei : 

   

Ministerul Sanatatii : Ministrul Sănătății, dr. Ion BAZAC, a supus spre aprobare Guvernului României Hotărârea privind înființarea Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Discursul ministrului Sănătătii, dr. Ion Bazac, la Conferința Națională de Oncologie – “Cancerul - de la prevenție la paleație”: ( continuare )

Agerpres : Alimentația pe care ar trebui să o consumăm în perioada de vară trebuie să fie ușoară, a declarat dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. ( continuare )

AgerpresRomânia ocupă locul 1 în Europa ca număr total de cazuri de hepatită C, conform datelor de prevalență ale Organizației Mondiale a Sănătății, și locul 4 ca rată a mortalității provocate de afecțiunile hepatice. ( continuare )

Agerpres : Hepatita B este una dintre cele mai răspândite și severe boli în lume, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" ,într-o conferință de presă. ( continuare )

Agerpres : Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel și-a lansat, marți, cartea "Totul despre hepatite și virusurile hepatitice", cu prilejul Zilei Internaționale a Hepatitei, volumul oferind răspunsuri pentru cea mai mare problemă de sănătate publică din România: hepatita. ( continuare )

Agerpres : Actrița Brooke Shields a mărturisit la Los Angeles că a fost supusă recent unei operații de extirpare a unei alunițe de pe față care s-a dovedit a fi cancerigenă, informează sâmbătă revista People. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Organizația Mondială a Sănătății  a anunțat trecerea la faza 6 de alertă pandemică. Pandemie înseamnă înregistrarea unui numar mare de cazuri in mai multe parti ale lumii . ( continuare )

Agerpres : Dr. Rodica Olteanu, de la Departamentul de Dermatologie al Spitalului Colentina, spune că din ce în ce mai multe persoane vin la medic pentru că le cade părul. ( continuare )

Agerpres : O fetiță de trei ani și o alta de doi ani și jumătate, care s-au născut surde, au fost supuse unor intervenții de implant cohlear, efectuate de o echipă de specialiști români și austrieci. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Cel de-al noulea caz înregistrat pe teritoriul României a fost confirmat în acestă dimineață. Este vorba tot despre un caz de transmitere secundară, o femeie care este contact al tinerei de 28 de ani. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de pensionari cu venituri relativ modeste și care au nevoie de îngrijiri medicale, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, majorarea cu 100 de lei a plafonului veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%. ( continuare )

Agerpres : În ultima vreme, a existat o tendință de scădere a donatorilor de organe, a declarat, prof. dr. Irinel Popescu, președintele Romtransplant, cu prilejul Zilei Naționale a Transplantului, marcată printr-o întâlnire a specialiștilor și a beneficiarilor, desfășurată la Clubul Diplomaților din Capitală. ( continuare )

Agerpres : Un registru al donatorilor onorifici de celule stem pentru bolnavii de leucemie va exista și în România, de la 1 septembrie, a dat asigurări, duminică, premierul Emil Boc, invitat la postul de televiziune PRO TV, inițiatorul campaniei ''Avem viață în sânge''. ( continuare )

 

Agerpres : Criza economică mondială obligă din ce în ce mai mulți locuitori ai SUA să economisească pe produse alimentare și pe restaurante. Însă, acest lucru nu-i face să slăbească, deoarece americanii aleg să consume mâncare hipercalorică chiar la locul de muncă, atestă rezultatele unui sondaj de opinie realizat în perioada 20 februarie - 11 martie de Centrul Harris Interactive, la comanda unei companii de recrutare. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Centrul Național de Referință pentru Gripă din cadrul Institutului Național Cantacuzino a anunțat,  în cursul acestei dimineți, Ministerul Sănătății că, a confirmat prin teste de laborator încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În România există, în prezent, 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu noul virus gripal A/H1N1. ( continuare )

Agerpres : Un centru pentru persoanele afectate de maladia Alzheimer, primul de acest fel din Moldova, a fost inaugurat, luni, la spitalul de neuropsihiatrie Socola din Iași. ( continuare )

SRD : Societatea Română de Dermatologie alături de Avene Laboratoires și Schering-Plough lansează cu ocazia „Zilei Europene A Melanomului”, a IV-a ediție a programului național de prevenire și depistare a leziunilor maligne cutanate sub sloganul „O aluniță îți poate curma viața! Un consult ți-o poate salva”. ( continuare )

BMS : Anul acesta in data de 19 mai, pentru a doua oara consecutiv, Romania marcheaza Ziua Mondiala a Hepatitei, alaturi de celelalte tari ale lumii. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Informații privind infecțiile cu noul virus gripal (gripa umană cu tulpina porcină A/H1N1) ( detalii )

Parlamentul European : În viitor, pacienților le va fi mai ușor să obțină asistență medicală transfrontalieră, inclusiv o rambursare adecvată a costurilor. ( continuare )

Agerpres : Ministrul Sănătății, Ion Bazac, a semnat marți șase referate de aprobare pentru efectuarea unor intervenții care nu pot fi realizate în spitalele din România. ( continuare )

Agerpres : Cererea de divorț ar putea fi înaintată numai de acela dintre soți care este bolnav, potrivit modificărilor aduse marți proiectului de Cod civil de Subcomisia parlamentară. ( continuare )

Agerpres : Premierul britanic Gordon Brown a prezentat miercuri scuze din partea guvernului, după publicarea unui raport care denunță lipsuri grave într-un spital public, care ar fi putut constitui cauza a 400 până la 1.200 de decese între 2005 și 2008 - informează AFP. ( continuare )

Agerpres : "Nașii" și ceilalți membri ai organizațiilor mafiote italiene încalcă Omerta (legea tăcerii) și își discută problemele în cabinetele psihologilor și ale psihiatrilor, conform unui articol publicat de cotidianul britanic The Telegraph. ( continuare )

Agerpres : Prima Bancă privată de celule stem recoltate din sânge placentar, din București, a fost inaugurată. Banca va intra în perioada de validare din 1 aprilie, după care va funcționa normal, a declarat dr. Sergiu Habago, directorul Cord Blood Center România. ( continuare )

Agerpres : Un nou proiect în beneficiul persoanelor cu dizabilități - ''Rază de lumină'' - a fost demarat, la începutul acestei săptămâni, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6, în parteneriat cu Asociația Umanitară Equilibre. ( continuare )

Agerpres : Copiii cu vârste între 4 și 18 ani vor beneficia gratuit de tratamentul afecțiunilor dentare și parodontale, precum și de indicații pentru o igienă orală corectă, în cadrul unui proiect derulat de Direcția Generală de Asistență Socială a Primăriei Capitalei. Programările se pot face la telefonul 021.314.23.15, de luni până vineri, între orele 8,30-16,30, vizitele la stomatolog urmând să fie programate în zilele de luni, miercuri și vineri între orele 8,00-14,00 și marți și joi între orele 14,00-20,00.

Novo Nordisk : Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul diabetului, anunță lansarea în România a celui mai nou dispozitiv de administrare a insulinei, Noua Generație FlexPenź. Dispozitivul reprezintă o variantă modernă a pen-urilor pentru insulină utilizate zilnic de către persoanele cu diabet și îmbunătățește tratamentul acestora datorită ușurinței cu care poate fi utilizat. ( continuare )

Agerpres : Societatea Română de Nefrologie a sărbătorit Ziua Mondială a Rinchiului alături de alte 100 de țări de șase continente, a anunțat președintele Societății Române de Nefrologie, prof. dr. Gabriel Mircescu. ( continuare )

Agerpres : Se mizează acum pe naturalețe. Femeile de azi nu mai vor buze groase sau artificiale, precum cele afișate ostentativ de unele actrițe sau manechine. Pe de altă parte, potrivit specialiștilor, această obsesie față de volum a provocat în unele cazuri sechele ireversibile, care acum încearcă să fie remediate, notează ziarul El Mundo. ( continuare )

Agerpres : O clinică de fertlitate din SUA a declanșat o amplă polemică oferind părinților posibilitatea alegerii culorii părului și a ochilor progeniturilor lor. Ochi căprui sau verzi? Părul blond sau șaten? Tenul alb sau măsliniu? Părinți vor putea de-acum încolo "să comande" trăsăturile copiilor lor, ca și cum ar fi vorba de o listă de cumpărături. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Informaii referitoare la programul de endoprotezare sunt disponibile pe site-ul Ministerului Sănătăii . ( continuare )

 

Agerpres : Două adolescente spaniole vaccinate săptămâna trecută în cadrul campaniei de vaccinare împotriva papilomavirusului uman /HPV/ au fost spitalizate de urgență, după ce s-au simțit rău la câteva ore de la administrarea dozelor, informează AFP. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Guvernul a adoptat o măsură exptrem de importantă, prevăzută atât în programul de guvernare cât și în pachetul social de măsuri anticriză: este vorba despre compensarea cu 90% din prețul de referință a medicamentelor pentru pensionarii cu pensii de sub șase milioane - vreau să fiu mai explicit, cu venituri exclusiv din pensii de sub șase milioane (lei vechi). ( continuare )

Colgate-Palmolive / AMSPPR : Colgate-Palmolive (Romania) si Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania (AMSPPR) demareaza in luna martie cea de-a XII-a editie a programului Luna Colgate, cel mai complex si amplu program de educare a populatiei in domeniul sanatatii orale. ( continuare )

Agerpres : Ministerul Sănătății a aprobat cererea de ajutor pentru un pacient în vârstă de 31 de ani, care are nevoie urgentă de un transplant de plămâni, în străinătate. ( continuare )

Euromedic : Al șaptelea Centru de Diagnostic Imagistic Euromedic și-a deschis porțile în centrul Iașiului. Centrul, localizat în strada Lascăr Catargi, nr. 37, demisol, este dotat cu cele mai noi tehnologii de imagistică medicală și este deservit de o echipă prestigioasă de medici ieșeni. ( continuare )

Agerpres : Clinica de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a inaugurat o sală de gimnastică unică în cadrul clinicilor de profil din țară. ( continuare )

Agerpres : Un număr de 438 de tați din județul Vrancea au beneficiat, în 2008, de indemnizație de creștere a copilului. ( continuare )

Agerpres : Familiile celor doi bebeluși încurcați între ei după naștere au obținut condamnarea maternității incriminate, cu o compensație de 3,3 milioane de coroane /118.000 de euro/, a anunțat justiția cehă. ( continuare )

Agerpres : O companie de studii și experimente genetice din Coreea de Sud, a anunțat că a reușit în premieră mondială clonarea de câini folosind celule stem, informează Associated Press. ( continuare )

Agerpres : Nașterea octupleților americani a ridicat o serie de controverse de ordin etic și medical în Statele Unite ale Americii, multe voci insistând că o tânără femeie necăsătorită, care mai are deja șase copii realizați în urma unor tratamente de fertilitate, nu ar fi trebuit să beneficieze de încă o fecundare in vitro, informează AFP: ( continuare )

Agerpres : Un asistent medical al serviciului de ambulanță din Bahamas a fost pus sub acuzare pentru tentativă de extorcare a sumei de 25 de milioane de dolari de la John Travolta, sub amenințarea că va publica fotografii compromițătoare cu fiul acestuia, care a fost găsit mort la 2 ianuarie în timp ce se afla în vacanță cu familia sa în arhipelag, informează AFP. ( continuare )

Agerpres : Elaine Murphy, medic eminent și membră a Camerei Lorzilor, și fostul său soț John au recunoscut că au lansat o farsă în urmă cu 34 de ani lăsând să se creadă că violonceliștii ar putea suferi de o iritare a scrotului, relatează AFP. ( continuare )

Ministerul Sănătătii : Ministerul Sănătății a inființat o linie telefonică gratuită care poate fi apelată de pacienți și de medici: 0800800885. ( continuare )

Agerpres : În România, șase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din țara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deși sunt conștiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marți seară, la dezbaterea organizată de Fundația "Renașterea", cu prilejul "Săptămânii Europene de prevenire a cancerului de col uterin". ( continuare )

Ministerul Sănătătii : Ion BAZAC, ministrul Sănătătii, a aprobat Protocolul National de Triaj al Pacientilor din Structurile pentru Primirea Urgentelor. ( continuare )

Agerpres : Stresați sau epuizați, mii de salariați japonezi mor în fiecare an din cauza muncii, o adevărată problemă de sănătate în arhipelag ce ar putea fi agravată în aceste vremuri de criză( continuare )

Agerpres : Persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte întâmpină un risc de trei ori mai mare de a se îmbolnăvi de guturai, decât cele care dorm opt ore sau mai mult, conform unui studiu publicat luni în revista americană Archives of Internal Medicine, informează AFP. ( continuare )

 Alte stiri 6 5 4 3 2 1

   


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010