LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății recomandă evitarea expunerii la radiațiile ultraviolete (UV) solare.

Ministerul Sănătății 

   

Expunerea excesivă direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele (ex.melanom), arsuri și îmbătrânire accelerată a pielii, cataractă și alte boli ale ochilor, dar și reducerea eficienței sistemului imunitar.

Cu toate că există dovezi care evidențiază beneficiile pentru sănătate și rolul important în producerea de vitamină D la expunerea în cantități mici la radiația UV, specialiștii atenționează asupra utilizării corecte a produselor pentru protecție solară și alegerii unei metode eficiente de protecție pentru expunerea în condiții de siguranță la radiațiile UV solare.

 Recomandări pentru populație privind expunerea directă la razele solare:

  Evitați expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11-17)

  Căutați umbra

  Purtați pălărie

  Purtați haine pentru protecție care acoperă cât mai mult din suprafața corpului

  Purtați ochelari de soare;

 Folosiți corect produsele pentru  protecție solarǎ

  Protejați sugarii și copii.NU expuneți direct la soare sugarii și copii mici; aceștia trebuie să rămână la  umbră.

 Pentru o utilizare corectă a produselor de protecție solară:

  Nu utilizați niciodată produsele pentru protecție solară ca unic mijloc de protecție; asociați produselor de protecție solară și alte mijloace de protecție (ex. Ochelari de soare, pălării etc).

  Produsele pentru protecție solară NU trebuie să fie prima dumneavoastră alegere pentru prevenirea cancerului de piele.

  Produsele pentru protecție solară nu trebuie să fie utilizate cu scopul de a prelungi expunerea la soare.

  Alegeți un produs pentru protecție solară adaptat tipului dumneavoastră de piele și condițiilor de expunere (mai multe informații se găsesc la adresa www.ispb.ro).

  Alegeți un produs pentru protecție solară care protejează atât  contra radiațiilor UVB, cât și contra radiațiilor UVA.

  Aplicați o cantitate generoasă de produs pentru protecție solarǎ.

   Reînnoiți frecvent aplicarea produsului pentru protecție solară.

Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, la nivel mondial în anul 2000, peste 200 000 de cazuri de melanom au fost diagnosticate, au existat 65 000 de decese asociate cu melanomul, și aproximativ 18 milioane de oameni  au  orbit ca rezultat al cataractei, dintre aceste cazuri   5 %  fiind direct atribuibile expunerii la radiațiile UV.

 În anul 2007,  datele Centrului de Statistică Medicală au relevat o incidență a melanomului în țara noastră de 1, 1 la 100 000 locuitori (ambele sexe).

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010