LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Articole medicale :

 

Femeile sunt mai afectate de somnul insuficient decât bărbații și pot dezvolta mai ușor o boală cardio-vasulară, cercetătorii fiind de părere că ele sunt mai îndreptățite să zăbovească în pat dimineața, în timp ce partenerul pregătește micul dejun, potrivit unui studiu britanic citat de Daily Mail. ( continuare )

Direcția de Sănătate Publică a decis să retragă de pe piață medicamentul Superslim, un produs de slăbit adus din China. ( continuare )

O viață de cuplu fericită și echilibrată reduce efectele stresului la muncă asupra sănătății, potrivit unui studiu suedez dat publicității joi, relatează AFP. ( continuare )

Televizorul lăsat pornit în permanență în casă dăunează dezvoltării limbajului și inteligenței copiilor mici, chiar dacă nu privesc la el, reducând numărul cuvintelor pe care le aud și pronunță, potrivit unui studiu american, relatează AFP. ( continuare )

lătoriile lungi în spațiu, precum cele anticipate în filmele SF de genul Star Trek, ar putea avea efecte estetice nedorite asupra fizicului participanților, care vor risca să rămână cheli și să se transforme în niște persoane… urâte și grase. ( continuare )

Disconfortul digestiv este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate în lume. Un număr mare de români suferă de tulburări digestive. ( continuare )

Femeile sunt mai puțin fericite azi decât erau înaintea ultimilor 40 de ani de feminism intens, conform unui nou studiu, preluat de Daily Mail. ( continuare )

Roche a lansat in Romania noul “Accu – Chek Active” - glucometrul care aduce beneficii atat pentru pacienti cat si pentru medici. ( continuare )

Copiii care consumă prea multă mâncare de tip fast-food riscă să aibă un IQ scăzut și performanțe slabe la școală, conform unui nou studiu, preluat de ziarul The Telegraph. ( continuare )

Organizația Mondială de Gastroenterologie - World Gastroenterology Organization (WGO) și Danone au încheiat un parteneriat, în 2008, pentru informarea consumatorilor și profesioniștilor din domeniul sănătății, cu privire la importanța menținerii sănătății digestive. ( continuare )

Pielea umană adăpostește un ecosistem bacterian uimitor de bogat și diversificat, potrivit lucrărilor unor cercetători americani publicate joi, care speră că aceste rezultate vor permite stabilirea de noi abordări pentru tratarea bolilor de epidermă, relatează AFP. ( continuare )

La fel ca forma nasului sau culoarea ochilor și fericirea este moștenită de la părinți. Dacă în momentul conceperii mama și tatăl sunt fericiți este foarte probabil să aducă pe lume un copil fericit. Cu alte cuvinte, ''fericit te naști'', după cum spunea celebrul actor italian Toto. Aceasta este o ipoteză pe care un om de știință de la Research Center Halabe and Darwich din Mexic, Alberto Halabe Bucay, a descris-o și teoretizat-o într-un articol publicat de revista Bioscience Hypotheses, citat de ziarul Il Mattino. ( continuare )

Conținutul mare de vitamina D, prezentă în pește și sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcționarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, transmite din Washington AFP. ( continuare )

Numeroase studii epidemiologice au arătat că hipertensiunea este "un ucigaș silențios", fără semne prevestitoare. Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută reprezintă principala cauză de mortalitate cardiovasculară, care afectează 1,5 miliarde de persoane la nivel mondial. ( continuare )

Mai mult de o treime dintre femeile care suferă de diabet de tipul 1 întâmpină anumite probleme și disfuncționalități sexuale, conform unui nou studiu, informează Reuters. ( continuare )

 

rinții din România care au copii cu simptom ADHD (deficit de atenție și hiperactivitate - n.r.) sunt deosebit de preocupați de viitorul acestora, potrivit unui studiu prezentat, miercuri, la Iași, de specialiștii în domeniu. ( continuare )

rbații obezi la vârsta de 18 ani au cu aproape 50% mai puține șanse să se căsătorească atunci când împlinesc 30 sau 40 de ani, potrivit unui studiu publicat la o conferință internațională privind obezitatea la Amsterdam, relatează AFP. ( continuare )

Copii de vârstă mică, suferind de autism, au o anumită zonă a creierului supradimensionată, zonă în care își au sediul numeroase funcții psihice, printre care recunoașterea chipurilor și a emoțiilor, dar și centrul fricii, conform unui studiu publicat de către cercetători americani, informează AFP. ( continuare )

Copiii și adolescenții obezi întâmpină un risc cu 26% mai ridicat de a suferi de o formă sau alta de alergie, comparativ cu cei cu greutatea normală, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează Reuters. ( continuare )

Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicității arată o creștere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer. ( continuare )

Egalitatea între sexe este un concept larg răspândit în societatea modernă, însă atunci când vine vorba de sistemul imunitar, femeile sunt mai avantajate decât bărbații, conform unui nou studiu, preluat de agenția de presă ANI. ( continuare )

Până la 57% dintre adulți au dinții sensibili la un moment dat iar în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni parodontale hipersensibilitatea se asociază în aproape 98% din cazuri. ( continuare )

Ziua Mondială a Astmului este un eveniment care se desfășoară anual sub egida Global Innitiative for Asthma (GINA), având ca scop popularizarea acestei afecțiuni la nivel mondial. Tema Zilei Mondiale a Astmului 2009 este "Astmul poate fi controlat", aleasă de Comitetul Executiv al GINA pentru a evidenția faptul că există în prezent tratamente cu eficiență demonstrată în astmul bronșic și că majoritatea astmaticilor pot obține și menține un control al bolii în condițiile unui diagnostic corect, ale unei educații adecvate, respectiv ale unui tratament bine ales. ( continuare )

Transplantul renal este singura modalitate terapeutică ce asigură substitutia morfologică si functională completă, capabilă să restabilească parametrii endocrini si epuratori ai organismului aflat în insuficientă renala cronică decompensată. ( continuare )

Capacitățile mentale ajung la apogeu în jurul vârstei de 22 de ani, iar după vârsta de 27 de ani intră în declin, perioadă în care începe și procesul de îmbătrânire, conform unui studiu realizat la Universitatea din Virginia și publicat în revista Neurobiology Of Ageing, informează cotidianul britanic The Telegraph. ( continuare )

Este posibil de acum înainte să se stabilească o relație statistică fiabilă și precisă între gradul de corpolență și reducerea speranței de viață, potrivit Le Monde. Aceasta este concluzia principală a unui amplu studiu publicat miercuri, 18 martie, pe site-ul revistei medicale britanice The Lancet. ( continuare )

Poate că momentele de așteptare îi înfurie pe bărbați, însă femeile care insistă să se machieze înainte de orice ieșire din casă fac un lucru care le-ar putea salva viața. ( continuare )

Neurologi americani au anunțat descoperirea unei modalități de editare a memoriei, făcând posibilă astfel ștergerea unor amintiri traumatizante care pot genera frică sau anxietate, informează cotidianul New York Times. ( continuare )

Un nou studiu demonstrează cercul vicios care îi face pe copiii săraci să aibă mai puține șanse de succes în școală și astfel să obțină calificări mai slabe care să ducă la slujbe mai prost plătite și să perpetueze starea de sărăcie de-a lungul mai multor generații, informează cotidianul The Washington Post. ( continuare )

Certurile frecvente între părinți pot crește în mod drastic riscul copiilor de a dezvolta o problemă psihică mai târziu în viață, conform unui nou studiu, preluat de agenția de presă ANI. ( continuare )

Câțiva copii ce erau alergici la alune pot acum să le ronțăie fără nici o grijă, în urma unui program nou de vindecare a acestui tip de alergie, bazat pe hrănirea lor treptată cu cantități extrem de mici de alune (autorii studiului avertizează că este imposibil de tăiat o alună prin mijloace obișnuite în părți atât de mici precum cele folosite în experiment), informează Associated Press. ( continuare )

Compania Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul hemofiliei și al diabetului, lansează un proiect național în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale oferite pacienților hemofilici din țara noastră. Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația Română de Hemofilie, membră a Federației Mondiale de Hemofilie. ( continuare )

După o perioadă lungă de post (ca aceea dinaintea Sărbătorilor de Paște), tubul digestiv și glandele anexe acestuia sunt nepregătite să facă față unei alimentații excesive și indigeste, a declarat dr.Raluca Vișan, medic nutriționist la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș". ( continuare )

Femeile fumătoare care renunță la acest viciu înainte de cea de-a 15-a săptămână de sarcină, întâmpină același risc de a naște prematur sau de a avea un copil cu o greutate mai mică decât cea normală ca și femeile nefumătoare, conform unui studiu publicat pe site-ul British Medical Journal (BMJ). ( continuare )

Experții definesc astenia de primăvară drept o formă specială de depresie care îi afectează pe oameni odată cu sosirea timpului frumos, după lungile luni de frig și întuneric. Sunt stresați, lipsiți de o motivație, iritabili, obosiți și cu putere slabă de concentrare. Efectele sunt oboseala, tulburări ale somnului, moral scăzut și boom-ul alergiilor. ( continuare )

Mii de femei se pot naște cu o predispoziție de a suferi de anorexie, conform unui nou studiu care revoluționează felul în care este înțeleasă această afecțiune, studiu ce ajunge la concluzia că anorexia își are cauzele manifeste încă din perioada intrauterină, având legătură cu felul în care se dezvoltă creierul acestor femei, informează cotidianul britanic Daily Mail. ( continuare )

Chiar și în cazul unei alimentații echilibrate, adulții și adolescenții europeni nu beneficiază de un aport satisfăcător de vitamine și minerale esențiale pentru un trai sănătos. ( continuare )

Persoanele cărora le place să-și bea ceaiul sau cafeaua foarte fierbinte se expun unui risc crescut de cancer la esofag, conform unui nou studiu preluat de The Times. ( continuare )

O bună ventilație și lumina solară reduc riscul de îmbolnăvire de tuberculoză în spitale și închisori, două locații în care apar frecvent focare ale acestei maladii pulomonare contagioase, conform unui nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), informează Reuters. ( continuare )

 

Institutul național de diabet, nutriție și boli metabolice "Prof. N.C. Paulescu", împreună cu Fundațtia pentru Alimentație Sănătoasă și cu sprijinul Unilever South Central Europe au organizat workshop-ul cu tema "Grăsimile alimentare și sănătatea în actualitate". ( continuare )

Un număr din ce în ce mai mare de americani au carențe de vitamina D, carențe asociate unui risc crescut de îmbolnăvire de cancer, maladii cardio-vasculare și infecții, conform unui studiu publicat luni, informează AFP. ( continuare )

Tutunul, dușmanul pielii. Observați că părul dv a devenit mai fragil și unghiile se rup mai ușor? Ați remarcat o îmbătrânire timpurie a pielii, iar gingiile vă sunt iritate? Fumați cumva? Răspunsul la această întrebare ar putea sta la originea acestor probleme. Mai multe studii făcute pe această temă detaliază riscurile pe care le presupune acest viciu nociv pentru piele. ( continuare )

Persoanele care suferă de depresii și de manii sunt de obicei orientate, mai mult decât celelalte persoane, spre succes, câștiguri materiale și faimă, conform unui studiu publicat de British Journal of Clinical Psychology, informează cotidianul The Telegraph. ( continuare )

Crizele de furie dar și alte emoții puternice pot declanșa aritmii cardiace grave cu potențial mortal la persoanele cu probleme de sănătate legate de inimă, conform unui studiu publicat luni de cercetători americani, informează AFP. ( continuare )

Plasturii transdermici cu testosteron, comercializați în Europa pentru creșterea libidoului la femeile aflate la menopauză indusă în urma unei intervenții chirurgicale, se pare că au efecte modeste pe termen scurt, iar pe termen lung efectele lor nu au fost încă demonstrate, conform revistei britanice Drug and Therapeutics Bulletin (DTB), informează AFP. ( continuare )

Copii care cresc în preajma bunicilor au mai multe abilități sociale, mai ales copiii proveniți din cupluri divorțate. Nepoții recunosc că discută mai bine cu ei și sunt sursă de bună dispoziție. ( continuare )

Copiii care stau zilnic mai mult de două ore în fața televizorului întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de astm, conform unui studiu publicat marți în revista de specialitate Thorax, informează AFP. ( continuare )

Filmele și reclamele de la televizor în care apar băuturi alcoolice au un efect imediat și direct asupra consumului de alcool, conform unui studiu realizat de cercetători olandezi și canadieni ce a fost publicat miercuri în revista Alcohol and Alcoholism. ( continuare )

Telefoanele mobile ale medicilor și infirmierelor din spitale sunt purtătoare de bacterii, inclusiv de germeni redutabili, rezistenți la antibiotice, și ar putea constitui o sursă de infecții nozocomiale la pacienți, potrivit unui studiu publicat vineri, transmite din Paris AFP. ( continuare )

Dacă ținem la proprietatea termenilor, ar trebui ca expresia "te iubesc din toată inima" să fie înlocuită cu expresia "te iubesc din tot creierul". Inima este percepută de toată lumea drept centrul iubirii, însă din punct de vedere neurologic, centrul iubirii este creierul, iar o echipă de neurologi americani a anunțat descoperirea circuitului neurologic al iubirii, explicând biologia acestui sentiment prin interacțiunea dintre imagini formate pe creier, hormoni și gene, informează Associated Press. ( continuare )

Alte stiri 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010