LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie. Ministerul Sănătății recepționează astăzi cele 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziționat cu ajutorul UNICEF.

Ministerul Sănătății 

   

Vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați în perioada februarie-iunie 2010, cât și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului.

Recuperarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și prin cabinetele medicilor de familie.  Este recomandată și colaborarea cu personalul din dispensarele TBC din rețeaua de pneumoftiziologie.

Ministerul Sănătății a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiții a campaniei de vaccinare.

Direcțiile de sănătate publică au început  înștiințarea tuturor medicilor de familie în vederea catagrafierii copiilor care nu au fost vaccinați pentru programarea acestora la vaccinare, astfel încât să nu existe supraaglomerări în cabinetele de vaccinare și totodată să se realizeze o utilizare eficientă a cantităților de vaccin repartizate.

Mamele a căror nou-născuți nu au fost vaccinați în maternitate vor fi anunțate de către medicii de familie despre programul de derulare a vaccinărilor.

Începând din luna iulie a.c., se va putea asigura recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60 000 de nou-născuți din perioada februarie – iunie 2010. De asemenea, vom derula, fără disfuncționalități, vaccinarea tuturor nou-născuților din următoarele 6 luni, așa cum este prevăzut în  Programul Național de Imunizări.

În acest sens, de mâine direcțiile de sănătate publică vor putea planifica toate activitățile de ridicare și transport a vaccinului de la CN UNIFARM, de depozitare corepunzătoare, precum și de distribuire a vaccinurilor către medicii de familie pentru campania de recuperare, respectiv către maternități pentru vaccinarea de rutină.

La nivel județean se pot organiza centre speciale de vaccinare, în colaborare cu medicii de familie, personalul de specialitate pediatrie și personalul medico-sanitar din cadrul rețelei de pneumoftiziologie.

Toate direcțiile de sănătate publică vor primi cantitățile de vaccin solicitate, în funcție de nevoile locale.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei și se administrează la nou-născuți în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul național de imunizare al MS și este gratuit.

Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizație de producție, la propunerea ministrului Sănătății CSEKE Attila, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziționarea de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizație interguvernamentală internațională constituită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Bugetul alocat pentru achiziția dozelor de vaccin a fost de 81 732,50 USD.

 


eMedic.ro               la-Bucuresti.ro               laZiar.ro               la-Televizor.ro               la-Facultate.ro               laHotel.ro               la-Masa.ro               laExecutareSilita.ro

©2010