LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Au mai rămas doar trei săptămâni până la deschiderea Conferinței Naționale a Pacienților, ediția 2010, cel mai important eveniment al anului, dedicat informării și îmbunătățirii condiției pacienților din România.

Sănătatea Media Group

   

„Chiar de la lansarea ideii organizării acestei conferințe dedicate tuturor pacienților din România, evenimentul s-a bucurat de un real succes și a beneficiat de sprijinul și aprecierea celor invitați să i se alăture. Astfel, Conferința Națională a Pacienților se bucură de prezența a peste 35 de asociații de pacienți înscrise până la acest moment la eveniment, precum și de participarea a peste 100 de speakeri”, a declarat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group.

Desfășurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienți”, conferința va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Pe data de 11 martie 2010 se vor organiza sesiuni de comunicare pe teme de politici de sănătate, iar în celelalte două zile ale conferinței se vor dezbate subiecte pe afecțiuni specifice. Temele de dezbatere vor fi susținute de reprezentanții autorităților statului din domeniul sănătății, reprezentanții asociațiilor de pacienți din întreaga țară, precum și de unii dintre cei mai renumiți medici și farmaciști din România.

Pe data de 11 martie 2010, în cadrul Conferinței Naționale a Pacienților, va avea loc prima Conferință a Asociației Naționale de Somnologie, prima asociație din România dedicată pacienților care suferă de tulburări ale somnului, o inițiativă a companiei Sănătatea Media Group. Evenimentul se va bucura de sprijinul și participarea, în calitate de speaker, a domnului Prof. univ. dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie și fondatorul somnologiei în România.  În cadrul acestei conferințe se vor pune bazele Asociației Naționale de Somnologie, care se va constitui legal după finalizarea Conferinței Naționale a Pacienților, ediția 2010. Până atunci, persoanele interesate să se înscrie ca membri în cadrul asociației, sunt rugate să acceseze www.infopacienti.ro și să completeze formularul de înscriere din cadrul secțiunii „Asociația Națională de Somnologie” sau să trimită un e-mail pe adresa somnologie@infopacienti.ro.

Totodată, pe data de 13 martie 2010 va avea loc prima Conferință de Oncologie Pediatrică din România. Organizat în parteneriat cu Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă), asociația părinților cu copii bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave, evenimentul dorește să tragă un semnal de alarmă și cu privire la copiii bolnavi de cancer din România. „Pentru a veni în sprijinul micuților diagnosticați cu cancer, precum și al familiilor acestora, Conferința de Oncologie Pediatrică din cadrul Conferinței Naționale a Pacienților își propune să faciliteze accesul la informații complete și competente cu privire la prevenirea, implicațiile și tratamentul bolilor canceroase la copii”, a adăugat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group.

Conferința Națională a Pacienților este un eveniment conceput în manieră interactivă, astfel încât participanții vor avea posibilitatea de a adresa întrebări oficialităților, medicilor și specialiștilor invitați în calitate de speakeri și vor putea afla, astfel, cele mai bune răspunsuri la problemele cu care se confruntă în calitate de pacienți.

În cadrul Conferinței Naționale a Pacienților, pe lângă sesiunile de comunicare, se va organiza și o expoziție, intitulat㠄Info Pacienți”, în cadrul căreia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociațiilor de pacienți, dar și ale companiilor farmaceutice sau ale celor care oferă produse și servicii destinate pacienților. Evenimentul se va încheia pe data de 13 martie 2010 – Ziua Europeană a Pacienților.

Conferința Națională a Pacienților este un eveniment cu acoperire națională, care va reuni, pentru prima dată în România, toți actorii din domeniul sănătății: reprezentanți ai autorităților statului (din cadrul Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senatul României, precum și reprezentanți din cadrul Colegiului Medicilor din București și Colegiului Farmaciștilor din România), reprezentanți ai Universităților de Medicină și Farmacie din țara noastră, medici, manageri de spitale, reprezentanți ai farmaciștilor și ai companiilor farmaceutice, pacienți, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai societății civile,  în cadrul unei conferințe interactive.

Conferința Națională a Pacienților, un eveniment organizat de Sănătatea Media Group, lider în servicii de comunicare și relații publice în domeniul sănătății, va avea loc la București, în perioada 11-13 martie 2010. Înscrierile se pot face online, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe site-ul evenimentului: www.infopacienti.ro, secțiunea „Înscrie-te”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Având în vedere amploarea evenimentului și numărul extrem de mare de solicitări de participare venite din partea publicului, pentru a-și asigura un loc în cadrul evenimentului, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie din timp.

 


eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor. la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor. laZiar.ro : Ziare si reviste. la-Televizor.ro : Televiziuni

©2009