LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Știrile zilei :

   

Ministerul Sănătătii : Analiza Programului de vaccinare impotriva cancerului de col uterin . ( continuare )

CNAS : Cotele de contributie la Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate. ( continuare )

CNASB : Cum imi schimb medicul de familie. ( continuare )

Agerpres : Actorul american Patrick Swayze consideră că boala de care suferă, cancer de pancreas, seamănă cu o "coborâre în infern", însă afirmă că își păstrează speranța și vrea să continue lupta, în primul său interviu televizat de la anunțarea bolii, relatează AFP. ( continuare )

Agerpres : Chirurgii sunt niște semizei în halat alb atunci când operează, vindecă și salvează, însă faima lor de vindecători este întunecată de o latură sumbră a multora dintre ei și anume cinismul cu care tratează pacienții, scrie revista Der Spiegel. ( continuare )

Agerpres : Reîntoarcerea Rachidei Dati la Ministerul de Justiție al Franței, la doar 5 zile după ce născuse o fetiță, suscită ample polemici. Pentru unii, Rachida Dati 'nu a avut de ales'; pentru alții este vorba despre dorința dnei ministru de a câștiga dividende politice. De asemenea, această grabnică revenire stârnește uimire sau critici din partea feministelor, chiar dacă specialiștii afirmă că, din punct de vedere medical, 'nu există contraindicație psihologică', notează cotidianul francez Liberation. ( continuare )

Agerpres : Cântăreața americană Madonna va urma o dietă specială, bazată pe somon, pentru a părea cu 12 ani mai tânără decât este, relatează site-ul Bang Showbiz. ( continuare )

Ministerul Sănătătii : Ministerul Sănătătii recomandă continuarea procesului de vaccinare  impotriva gripei . ( continuare )

Ministerul Sănătătii : Conducerea Institutului Clinic Fundeni  a sanctionat  personalul din cadrul serviciului de morgă deoarece a intirziat indeplinirea sarcinilor de serviciu. ( continuare )

Fundatia Hospice Casa Sperantei : Fundatia Hospice Casa Sperantei are placerea sa anunte deschiderea cabinetului medical de ingrijiri paliative cu sediul in Str Fetitelor nr. 26, Sector 3, Bucuresti. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Programul național privind evaluarea stării de sănătate a populației în asistență medicală primară se prelungește până la data de 31 ianuarie 2009, iar perioada de decontare a serviciilor în cadrul programului până la data de 31 martie 2009. ( continuare )

Agerpres : Numărul unic european pentru apeluri de urgență (112) poate fi de acum înainte accesat în toate statele membre ale Uniunii Europene, a anunțat Comisia Europeană, care va anula procedurile demarate împotriva României și Bulgariei, unde accesarea acestui număr prezenta o serie de disfuncționalități, transmite AFP. ( continuare )

Agerpres : Specialiștii în reumatologie susțin necesitatea unei campanii de informare. ( continuare )

Agerpres : Trei din cinci români susțin că propriile mâncăruri tradiționale sunt cele mai "periculoase" pentru siluetă, relevă un studiu GfK referitor la atitudinile europenilor și americanilor cu privire la diete, mâncăruri tradiționale și gătit. ( continuare )

Agerpres : Cele mai multe probleme cu formularele emise sau validate în baza regulamentului european de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) se înregistrează în cazul E 112. ( continuare

 

Agerpres : Pixul roșu folosit la corectarea lucrărilor afectează psihicul elevilor, avertizează autoritățile australiene. ( continuare

Agerpres : Cancerul ar putea deveni în 2010 prima cauză a mortalității în lume, înaintea maladiilor cardio-vasculare, pentru 2030 fiind prognozate 17 milioane de decese provocate de cancer, față de 7,6 milioane în 2007, avertizează un raport alarmant al Centrului internațional de cercetări asupra cancerului /CIRC/, agenție a Organizației Mondiale a Sănătății /OMS/. ( continuare

A.N.S.V.S.A. : Informare A.N.S.V.S.A. în ceea ce privește carnea cu dioxină de proveniență din Irlanda. ( continuare

CPSS : Ai grijă de sănătatea ta – fă-ți Testul Babeș-Papanicolau (PAP) ! ( continuare )

T.A.T.A. : Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. a avut castig de cauza in dosarele instrumentate de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ca urmare a plangerilor formulate de organizatia taticilor impotriva spitalelor bucurestene “Grigore Alexandrescu” si “Victor Gomoiu”. Prin Hotararea nr. 649/2008, Colegiul Director al CNCD a decis ca interdictia de a se interna în calitate de însotitor o altã persoanã în afara mamei reprezintã discriminare, ca se impune sanctionarea Spitalului Clinic de Urgentã pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, prin Ulmeanu Coriolan, director, cu 600 RON.

Ministerul Sanatatii : Rata de vaccinare împotriva virusului HPV este de aproximativ 30%, după prima săptămână de campanie. ( continuare )

Agerpres : Din luna ianuarie 2009, la Clinica de Oncologie din Târgu Mureș ar putea fi înființat un compartiment de îngrijiri paleative pentru bolnavii de cancer aflați în stadii terminale, a declarat, marți, într-o conferință de presă, directorul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Silviu Morariu. ( continuare )

Agerpres : Joaca de-a doctorul pe internet căutând simptome, diagnostice sau tratamente pentru o boală de care credem că suferim poate spori anxietatea și să ducă la apariția unor veritabile probleme, potrivit unui studiu efectuat de Microsoft, relatează AFP. ( continuare )

Agerpres : Perioada medie de sănătate optimă a persoanelor /ASP/ cu vârste de peste 50 de ani în cele zece țări, situate majoritar în Europa de Est, care au aderat la Uniunea Europeană în 2004 este semnificativ mai redusă decât în vechile state membre (UE15), relevă un studiu al Universității din orașul britanic Leicester, citat luni de MTI. ( continuare )

Agerpres : Toate fântânile din județul Brăila conțin nitriți peste limita maximă admisă, fenomen produs din cauza poluării pânzei freatice cu dejecții umane și animale. ( continuare )

Agerpres : Numărul copiilor din Marea Britanie care se nasc cu sindromul Down este în creștere, pe măsură ce părinții hotărăsc să păstreze acești copii pentru că, în prezent, societatea îi poate asimila mai ușor, conform unui material publicat luni în cotidianul The Times. ( continuare )

Agerpres : O analiză a strugurilor de masă cumpărați de la 18 mari lanțuri de magazine alimentare din Europa a condus la descoperirea unor pesticide ilegale, neautorizate și nesigure, a anunțat luni, organizația de mediu Pesticide Action Network (PAN) Europe. ( continuare )

Agerpres : Societatea Italiană de Pediatrie (SIP) a lansat marți campania 'o zi fără televizor', propunându-le părinților să țină închis televizorul o zi întreagă, pentru a atrage atenția asupra problemelor cauzate de petrecerea unui timp îndelungat în fața micului ecran: de la obezitate până la lipsa de socializare - informează agenția spaniolă de presă EFE. ( continuare )

Agerpres : Societatea europeană este într-un evident proces de îmbătrânire, numărul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani urmând a crește într-un ritm mult mai accelerat în următorii 25 de ani decât populației de vârstă activă, se arată în Raportul demografic prezentat vineri de Comisia Europeană. ( continuare )

Agerpres : O adolescentă americană, în vârstă de 14 ani, a supraviețuit timp de patru luni fără inimă, fiind conectată la un aparat după eșecul unui prim transplant cardiac, înainte de a primi o nouă inimă la un spital din Miami, a anunțat joi unul din medicii care au realizat operația, relatează AFP. ( continuare )

Agerpres : Adolf Hitler avea un singur testicul, conform unor documente descoperite recent în arhiva unui fost preot german. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Declaratia ministrului Sănătătii Publice, Eugen Nicolăescu, la lansarea campaniei de informare privind vaccinarea împotriva cancerului de col uterin. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : La initiativa Comisiei Europene toate statele membre celebreaza azi 18 noiembrie 2008 pentru prima data Ziua Europeana a informarii privind antibioticele. ( continuare )

Agerpres : ''Ministrul sănătății'' de la Vatican, Javier Lozabo Barragan, a declarat vineri că ''nu există dreptul de a muri'' și a condamnat ferm o decizie a justiției italiene care deschide calea pentru sistarea alimentării artificiale a unei femei aflate în stare de comă din 1992, relatează din Roma AFP. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Guvernul a discutat, în ședința din 12 noiembrie, o Informare referitoare la situația copiilor autiști din România, pregătită de instituțiile cu responsabilități în domeniu, respectiv Ministerul Sănătății Publice, Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și Cancelaria Primului-ministru. ( continuare )

Agerpres : O grădiniță cu program prelungit din municipiul Alexandria a fost închisă miercuri în urma unei anchete epidemiologice efectuate de specialiști de la Dispensarul TBC Alexandria. ( continuare )

Agerpres : Statisticile internaționale relevă o incidență alarmantă a tulburărilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii care se nasc anual - potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona -, sau chiar 1 la 150, potrivit Centers for Disease- Atlanta, dezvoltă autism. ( continuare )

 

Agerpres : Medicul Naum Ciomu urmează să-i plătească 500.000 euro victimei sale, Ion Jiga, după ce magistrații Curții de Apel București (CAB) au respins, luni, recursul medicului la decizia Tribunalului București din 4 iulie, care a stabilit cuantumul daunelor morale la 500.000 de euro. ( continuare )

Agerpres : Sistemul medical american este cel mai scump și cel mai puțin sigur pentru persoanele suferind de boli cronice, care, în jumătate din cazuri, amână tratamentul cât mai mult din cauza costurilor, relevă un studiu realizat de o organizație din SUA care compară situația din opt state industrializate. ( continuare )

Agerpres : O firmă care distribuie laptele elevilor din zona municipiului Dorohoi a fost nevoită să retragă definitiv un produs, după ce inspectorii sanitari și cei sanitar-veterinari au constatat că acesta nu este bun de consum. ( continuare )

Agerpres : O femeie care a născut la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iași și-a dat seama, după câteva ore de la externare, că a ajuns acasă cu un alt copil, decât cu fetița sa. ( continuare )

Agerpres : O echipă de cercetători britanici a venit în întâmpinarea celor care vor să slăbească, dar nu au voința necesară pentru a ține regim, inventând alimente care induc rapid senzația de sațietate. ( continuare )

Agerpres : O familie de evrei ultrareligioși, care consideră că fiul lor încă trăiește deși se află în moarte cerebrală drept urmare a unei tumori pe creier, se judecă cu un spital din Washington pentru ca băiatul lor de 12 ani să nu fie deconectat de la aparatura care îl menține artificial în viață, informează AFP. ( continuare )

Agerpres : Femeile poartă pe mâini o varietate mult mai mare de bacterii decât bărbații, conform unui nou studiu, preluat de Associated Press. ( continuare )

Agerpres : Corpul uman are un miros distinct și unic pentru fiecare în parte, la fel cum și degetele au amprente unice, iar această aromă personalizată persistă indiferent de eventuala schimbare a regimului alimentar, conform unui nou studiu, informează site-ul LiveScience.com. ( continuare )

Agerpres : Fabrica de produse lactate Napolact a fost sancționată contravențional pentru o serie de nereguli privitoare la respectarea normelor de igienă. ( continuare )

Agerpres : Actorul american Patrick Swayze a vorbit pentru prima oară despre experiențele trăite ca urmare a îmbolnăvirii cu cancer pancreatic, declarând că se simte precum în cuptoarele Iadului. ( continuare )

Agerpres : Prefectul județului Vrancea, Dragoș Mircea, a declarat joi că tuturor celor 150 de angajați din Bangladesh de la Fabrica de confecții Incom Vranco le-au fost făcute analize medicale, după ce unul dintre aceștia a fost depistat cu febră tifoidă, iar un altul este suspect de a fi bolnav. ( continuare )

Agerpres : O femeie de 56 de ani din SUA a născut tripleți. Până acum, nimic ieșit din comun, cu excepția vârstei oarecum înaintate și a faptului că cei trei micuți îi sunt... nepoți. ( continuare )

 Alte stiri 4 3 2 1

 


eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor. la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor. laZiar.ro : Ziare si reviste. la-Televizor.ro : Televiziuni

©2009