LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Articole medicale :

 

Femeile însărcinate care suferă de obezitate întâmpină un risc crescut de a avea copii cu malformații congenitale, conform concluziilor mai multor studii în acest domeniu, publicate în ultimul număr al revistei Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP. ( continuare )

Credința populară conform căreia femeile însărcinate experimentează o scădere a capacității intelectuale este doar un mit, conform unui nou studiu preluat de ziarul Daily Mail. ( continuare )

O echipă de oameni de știință a studiat "misterul" sărutului, ajungând la concluzia că acesta are importante efecte antistres, informează Associated Press. ( continuare )

Fumătorii de marijuana se expun la un risc cu 70% mai mare de îmbolnăvire de cancer testicular într-o formă foarte agresivă, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează AFP. ( continuare )

Posibile probleme de sănătate la bordul avioanelor pe curse lungi. ( continuare )

Revoluție în genetică: abilitățile și cunoștințele dobândite de mamă în tinerețe se transmit urmașilor ? ( continuare )

Singurătatea dăunează la fel de mult sănătății ca și fumatul sau obezitatea. Absența prietenilor sau a familiei poate mări tensiunea arterială și poate slăbi sistemul imunitar, conform unui comunicat științific dat publicității cu ocazia conferinței anuale a Asociației americane pentru Progres Științific, informează publicația britanică Daily Mail. ( continuare )

Somnul insuficient sau de proastă calitate poate cauza nu numai apariția unor disfuncții fizice, ci și boli mentale, avertizează un nou studiu, preluat de agenția de presă ANI. ( continuare )

Fumatul pasiv sporește riscul de a dezvolta probleme ale funcțiilor cognitive, precum memoria, potrivit unui studiu apărut vineri în British Medical Journal (BMJ), relatează AFP. ( continuare )

Domeniul protezelor medicale pentru persoanele care au suferit amputări este din ce în ce mai avansat, cercetătorii anunțând apariția unei noi categorii de proteze de braț capabile să se miște automat, mult mai ușor decât până acum, folosind un sistem de reconectare a terminațiilor nervoase ale brațului amputat la creier, informează publicația International Herald Tribune. ( continuare )

Ridurile care apar pe figura fiecăruia nu sunt doar rezultatul moștenirii genetice, fiind provocate și de evenimente din viață, așa cum ar fi stresul asociat unui divorț, supraponderabilitate sau consumul unor medicamente, conform unui nou studiu american, informează AFP. ( continuare )

Femeile aflate la menopauză și care au urmat o terapie hormonală bazată pe combinarea de hormoni estrogeni cu progestative (substanțe naturale sau sintetice ce produc asupra organismului efecte comparabile cu cele ale progesteronului) timp de 5 ani, întâmpină un risc dublu de îmbolnivire de cancer mamar, conform unui studiu publicat miercuri, transmite AFP. ( continuare )

Copiii care sunt supuși unor factori puternici de stres riscă să aibă o sănătate precară la maturitate, conform unui nou studiu, preluat de CTV. ( continuare )

 

Sănătatea mentală are impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi, asupra activității școlare, profesionale și asupra felului în care ne petrecem timpul liber, ne-a spus deputata europeană Evangelia Tzampazi, care a redactat un raport privind sănătatea mentală. ( continuare )

Riscurile pentru bărbați de a avea probleme legate de consumul de alcool este cu 20% mai ridicat decât în cazul femeilor, conform unui nou studiu publicat luni în ediția online a revistei medicale The Lancet, informează AFP. ( continuare )

Un regim alimentar care are un număr al caloriilor cu 30% mai mic, dar este bogat în acizi grași nesaturați, ajută funcționării memoriei, conform unor cercetători germani al căror studiu, realizat pe un eșantion de voluntari cu o medie ded vârstă de 60 de ani, a fost publicat luni, transmite AFP. ( continuare )

În cazul mamiferelor aflate în situații de supraviețuire la limită, așa cum ar fi perioadele prelungite de foamete, se pare că natura le favorizează pe femele, considerându-le mai importante decât masculii, conform unui studiu realizat de cercetători de la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, conform site-ului LiveScience.com. ( continuare )

Călăritul alungă durerile de spate și sporește încrederea în sine a celui aflat în șa, conform unui nou studiu, preluat de agenția de presă ANI. ( continuare )

Puse în fața felurilor de mâncare favorite, femeile sunt mai puțin capabile decât bărbații să reziste tentației, conform unui nou studiu care încearcă să explice de ce în rândul femeilor se înregistrează o rată mai mare a obezității decât în rândul bărbaților, informează cotidianul The Boston Globes. ( continuare )

Specialiștii în dermatologie semnalează riscurile alungirii artificiale a părului. Experții asigură că există un risc mare de alopecie /chelire/ și de pierdere a strălucirii. ( continuare )

Oamenii de știință australieni au creat un nanorobot cu diametrul de doar 250 de nanometri, de grosimea a doar 2-3 fire de păr, care poate fi injectat pentru a realiza complicate operații pe creier, concept desprins parcă dintr-un film SF, informează AFP. ( continuare )

Numărul în continuă creștere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuție factorul dependenței de mâncare și în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiții medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu obezitatea, în condițiile în care încă este răspândită concepția că persoanele obeze sunt doar leneșe și nu au grijă să se mențină în formă, comentează cotidianul The Boston Globe. ( continuare )

Îmbunătățirea calității aerului din 51 de orașe americane a dus la o creștere cu 5 luni a speranței de viață a locuitorilor din aceste orașe, în 20 de ani, conform unui studiu publicat joi în revista New England Journal of Medicine, informează AFP. ( continuare )

Bătrânețea are și avantaje pentru memoria afectivă, pentru că pe măsură ce înaintăm în vârstă creierul selectează și reține amintirile plăcute, ștergându-le pe cele neplăcute, conform unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate de cotidianul american Boston Globe. ( continuare )

Apa de gură poate provoca apariția cancerului bucal și ar trebui să fie oprită comercializarea acestui produs, susține un om de știință australian, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului britanic Daily Mail. ( continuare )

Iarna nu este sezonul cel mai recomandabil pentru a face un piercing, sau altfel spus pentru a-ți găuri unele părți ale corpului și a introduce diferite podoabe. ( continuare )

Nașterea este, dincolo de un miracol al vieții, și un prilej propice pentru ca mamele să experimenteze orgasme deosebite - cel puțin așa susțin realizatorii unui nou documentar, a cărui concluzie este aceea că nașterea naturală, fără asistență medicamentoasă, poate fi plăcută din punct de vedere sexual. ( continuare )

Adulții diagnosticați cu diabet ajung să resimtă o pierdere treptată a capacităților mentale, la puțin timp după ce această boală începe să se manifeste, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului The Times. ( continuare )

În cazul femeilor în vârstă, obezitatea are efectul creșterii cu 80% a riscurilor de îmbolnăvire de cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu sunt supraponderale, conform unui studiu realizat pe un eșantion format din femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 71 de ani, informează cotidianul britanic Daily Mail. ( continuare )

Dacă vă supravegheați cu atenție greutatea și doriți să slăbiți, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să nu evitați grăsimea. Ea chiar contribuie la scăderea în greutate, datorită senzației de sațietate, explică The Boston Globe. ( continuare )

Adulții care au suferit traumatisme emoționale sau fizice în perioada copilăriei, sunt mai predispuși să sufere de sindromul oboselii cronice, conform unui studiu publicat luni în revista americană Archives of General Psychiatry, transmite AFP. ( continuare )

Deși rasismul este un fenomen proscris, în realitate el este la ordinea zilei, oamenii tolerând mai mult rasism decât afirmă că acceptă, așa cum arată rezultatele unui studiu citat de revista germană Focus. ( continuare )

Articolele din publicațiile americane de specialitate, care tratează subiectul chirurgiei estetice, ignoră sau uită să prezinte și riscurile de ordin psihologic ce însoțesc acest gen de intervenții, riscuri ce pot ajunge până la manifestarea unor tendințe suicidare grave, conform unui studiu canadian, transmite AFP. ( continuare )

Medicii spanioli au identificat primul caz de somnambulism în timpul folosirii Internetului, relatează Daily Telegraph. ( continuare )

 

O echipă de chirurgi din Ohio (nordul SUA) a reușit o intervenție de grefă aproape totală de față, înlocuind 80% din fața unei paciente, intervenție chirurgicală realizată în premieră mondială, a anunțat clinica unde s-a derulat această operație, informează AFP. ( continuare )

Un britanic a reușit să renunțe la fumat datorită hipnozei, dar a devenit dependent de chipsuri. ( continuare )

Mitul conform căruia 45% din căldura corpului se pierde prin cap a fost demontat. ( continuare )

Cum reglează creierul nevoia de cumpărături. ( continuare )

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că femeile care locuiesc sub același acoperiș cu soacrele sunt de trei ori mai expuse riscului de a suferi de boli de inimă decât dacă ar trăi singure sau doar cu soțul. ( continuare )

Medicamentele pentru fertilitate ar putea crește riscul de cancer ovarian și de sân. ( continuare )

Prelungirea vieții devine o știință respectabilă. ( continuare

Cel mai serios raport mondial privind prăbușirea virilității pornind de la animale și până la ființele umane, care este dat publicității luni, susține că vina pentru acest fenomen revine celor 100.000 de agenți chimici pe care omenirea i-a deversat în pământ, apă și atmosferă, având numai o vagă idee asupra prejudiciilor generate. ( continuare )

Informare A.N.S.V.S.A. asupra dioxinelor. ( continuare

Informatii despre Hemodializa. ( continuare

Informatii despre Dializa Peritoneala. ( continuare

Automedicația, o problemă. Este o problemă care se manifestă în orice perioadă a anului, dar care în anotimpul rece, cu incidența răcelilor, guturaielor și a gripelor capătă o mare amploare. Ne referim la automedicație, notează ziarul El Mundo. ( continuare )

Persoanele în vârstă, în special bărbații, se simt mai tinere în medie cu 13 ani, susține un nou studiu sociologic realizat la Institutul Max Planck din Berlin și publicat în ultimul număr al revistei Journals of Gerontology, informează vineri AFP. ( continuare )

Frica are un ''miros'' care, atunci când este perceput de alte persoane, este contagios și activează zone din creier predispuse la a intra în acțiune în caz de alarmă. Acest lucru a fost descoperit de un grup de oameni de știință care au trimis la prestigioasa revistă ''New Scientist'' rezultatele cercetărilor lor, finanțate și de DARPA, agenția Pentagonului care se ocupă de cum să lupți în războaiele viitorului. ( continuare )

Fericirea este contagioasă și se propagă "în valuri" în cercuri de prieteni sau membri ai unei familii, însă nu și între colegii de muncă, potrivit unui studiu publicat vineri de British Medical Journal (BJM), relatează AFP. ( continuare )

Cu cât un bărbat este mai inteligent, cu atât calitatea spermei sale este mai bună, conform unei cărți scrise de Rosalind Arden, profesor la King's College din Londra, carte ce urmează să fie publicată. Această concluzie este la rândul său o consecință a faptului că persoanele mai inteligente sunt în general și mai sănătoase decât cele mai puțin inteligente, iar inteligența este considerată întotdeauna sexy de către sexul opus, conform unui articol publicat în cotidianul The Economist. ( continuare )

În spatele unui abuzator se ascunde un bărbat violent, instabil și dependent. Se poate ascunde și cineva dependent de alcool sau de droguri sau care suferă de o boală mentală. Însă în spatele majorității celor care comit astfel de acte grave se ascund tulburări de personalitate și uneori tendințe psihopate. ( continuare )

Alte stiri 4 3 2 1

 


eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor. la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor. laZiar.ro : Ziare si reviste. la-Televizor.ro : Televiziuni

©2009