LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Știrile zilei :

   

Agerpres : Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului București (ASPMB) desfășoară, în perioada 8 octombrie-31 decembrie, campania de vaccinare antigripală a populației pentru sezonul 2008-2009. ( continuare )

Agerpres : Societatea de Scleroză Multiplă din România a lansat Barometrul European de Scleroză Multiplă, în conferința națională pe această temă organizată de Societatea de Neurologie din România. ( continuare )

Agerpres : Rezultatele campaniei "HELP - pentru o viață fără tutun", inițiată de Comisia Europeană în 2005, au fost prezentate luni într-o conferință de presă organizată de Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Conf. dr. Florin Mihălțan, specialist al institutului, a subliniat că această campanie a avut ca scop oferirea de ajutor și suport pentru prevenirea fumatului, renunțarea la fumat și pentru a atrage atenția asupra pericolelor fumatului pasiv. ( continuare )

Agerpres : Reprezentanții guvernului român și ungar au purtat, marți, în cadrul ședinței comune, discuții pe marginea realizării unor proiecte pilot de colaborare transfrontalieră în domeniul serviciilor de urgență, dar și despre elaborarea unui plan comun de acțiune în vederea dezvoltării unui sistem de rambursare a serviciilor sanitare folosite de cetățeni în cealaltă țară, în cazuri în care rambursarea se efectuează în mod diferit de cea a regulilor UE. ( continuare )

Agerpres : De Ziua Internațională a Osteoporozei, care se marchează anual pe 20 octombrie, se lansează o campanie de doi ani care urmărește să mobilizeze opinia publică pentru modificarea politicilor de sănătate în domeniul osteoporozei. ( continuare )

Agerpres : Apariția unui accident vascular cerebral la fiecare 40 de secunde și a unui deces din cauza lui, la 3-4 minute, face ca această boală să continue să fie lider al mortalității pentru că se mențin factorii de risc, a declarat academicianul prof. dr. Constantin Popa, de la Institutul Național de Neurologie și Boli Vasculare. ( continuare )

Agerpres : Italia se confruntă cu o nouă pagină în scandalul brânzeturilor expirate, reprelucrate și revândute. De data aceasta, chiar lucrătorii de la depozitul din Perugia al companiei distribuitoare de brânzeturi Galbani au prezentat un denunț la Procuratură, în care arată că ''au fost obligați, ani de zile, de șefii de personal, să vândă marfă cu data expirării contrafăcută'', informează ediția ziarului italian La Repubblica. ( continuare )

Agerpres : Compania farmaceutică americană Pfizer a decis să pună capăt numeroaselor reclamații ale pacienților care au utilizat, cu efecte dramatice, două dintre medicamentele sale împotriva durerii, Bextra și Celebrex, despăgubindu-i cu suma totală de 894 milioane de dolari(664 milioane de euro), a anunțat compania vineri, potrivit AP. ( continuare )

Agerpres : Conacul Potcsa din satul Chilieni, un monument istoric construit la sfârșitul secolului al XVII-lea, găzduiește, începând de joi, un centru de reabilitare pentru copii cu nevoi speciale. ( continuare )

Agerpres : Distribuirea gratuită de fructe în școli pentru încurajarea bunelor obiceiuri alimentare în rândul elevilor, astfel încât aceștia să nu devină supraponderali, va deveni o obișnuință în UE, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene. ( continuare )

Agerpres : Băuturile energizante nu sunt recomandate, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. ( continuare )

 

Agerpres : Sistemul de asigurare a sănătății american este cel mai puțin popular printre utilizatorii săi, relevă o anchetă efectuată de Harris Interactive în 10 țări industrializate și citată de AFP. ( continuare )

Rompres : Agresivitatea elevilor, părinții exasperanți și stresul reprezentat de factorul performanță sunt câteva din cauzele care duc frecvent, conform unui studiu realizat de  universitatea din Freiburg im Breisgau (sud-vestul landului Baden-Wuerttemberg), la îmbolnăviri psihice ale cadrelor didactice, scrie ziarul german Sueddeutsche Zeitung. ( continuare )

Rompres : Infertilitatea a devenit o boală la modă, fiind una dintre problemele cu care se confruntă extrem de multe cupluri din Europa, Statele Unite și Japonia, a declarat dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul I.Cantacuzino. ( continuare )

Rompres : Ministrul Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că proiectul de directivă privind serviciile medicale transfrontaliere adoptat de Comisia Europeană ar putea deveni directivă în decurs de un . ( continuare )

Rompres : Campania pentru a limita termenele avortului cu care se confruntă diferite țări europene a ajuns și în Spania. Societatea Spaniolă de Ginecologie și Obstetrică (SEGO) a prezentat joi 3 iulie, un document în care cere să nu fie practicate întreruperi ale sarcinii după 24 de săptămâni de la ultimul ciclu (adică la 22 de săptămâni de gestație). Această societate asigură că începând din această perioad㠔fătul este viabil”. "Dincolo de acest termen, ar trebui să intervină nașterea pentru a încerca să se salveze copilul”, spun ei. Avorturile care se realizează după cele 24 de săptămâni ar trebui denumite ”eliminarea unui făt matur viabil", notează ziarele El Mundo și La Razon. ( continuare )

CNAS : Referitor la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din salarii realizate de persoanele cu handicap si de persoanele care realizeaza programe de calculator, ca urmare a modificarii Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii prin O.u.G. nr. 93/2008, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate face urmatoarele precizari:  ( continuare )  

Rompres : Șapte dintre cele mai importante companii de pe piața de alimente și băuturi răcoritoare au lansat, luni, un plan național de etichetare nutrițională, bazat pe cantitatea zilnică estimată (CZE). ( continuare )

Rompres :  Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a lansat, joi, cadrul unei conferințe de presă "Codul de practică al ARPIM privind relațiile dintre companiile membre și organizațiile de pacienți". ( continuare )

Rompres : Majoritatea țărilor civilizate se confruntă cu o scădere accelerată a natalității și a fertilității, iar România imită și în acest domeniu țările dezvoltate. ( continuare )

Rompres : Falsele credințe provenite din false percepții sunt în continuare foarte răspândite, chiar și în această eră de apogeu a circulației informației. Conform unui sondaj recent, nu mai puțin de 18% dintre americani continuă să creadă că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar conform unui alt sondaj, 10% dintre americani cred că senatorul Barack Obama, candidatul democrat la președinția americii și creștin de religie, ar fi de fapt musulman. Staful de campanie al senatorului Obama a creat un site de internet pentru a dezminți astfel de informații, însă această acțiune ar putea fi mult mai dificilă decât pare la prima vedere pentru că există un fel special în care creierul nostru înmagazinează informații și prin care ne poate înșela, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului International Herald Tribune. ( continuare )

Rompres : Din ce în ce mai mulți bărbați sunt hărțuiți de colegele de la locul de muncă, însă se tem să dezvăluie acest lucru șefilor, conform unui nou sondaj, preluat de site-ul This is London. ( continuare )

Rompres : Peste o sută de persoane din județul Teleorman au participat, în perioada octombrie 2007-mai 2008, la Programul Național "Stop fumat", această zonă din sudul țării fiind cuprinsă în proiectul-pilot. ( continuare )

Rompres : Celebra tuse de care suferea compozitorul polonez Frederic Chopin provoacă controverse în rândul publicului din țara natală, în Polonia purtându-se o dispută legat de eventuala expertiză la care ar urma să fie supusă inima acestuia, scrie ziarul german Sueddeutsche Zeitung. ( continuare )

Rompres : Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de ceasul lor intern până nu intră sub incidența așa-numitului fenomen de "jetlag" produs în urma călătoriilor mai lungi cu avionul, sau atunci când încearcă să-și schimbe ritmul cotidian de somn. La fel ca un ceas ce trebuie potrivit zilnic, ritmul circadian al creierului are nevoie de înregistrarea unui ciclu complet zi - noapte pentru a pune în ordine funcțiile organismului, conform unui articol publicat în ultimul număr al revistei Newsweek. ( continuare )

LaMedic : CBC Laboratories a deschis la Cluj-Napoca  primului laborator de procesare sange placentar din Romania. ( continuare )  

Rompres : În România, în fiecare an sunt diagnosticate cu diabet peste 50.000 de persoane, iar 5% dintre români au diabet zaharat confirmat. ( continuare )  

Rompres : Cele mai recente statistici din România relevă că fumatul omoară anual peste 33.000 de persoane, 70% dintre acestea având între 35 și 69 de ani. ( continuare )  

Rompres : De la începutul anului, în județul Vaslui s-au înregistrat 281 de cazuri noi de cancer. ( continuare )  

 

Rompres : Locuitorii sectorului 4 vor putea beneficia, pe tot parcursul lunii iulie, de testarea gratuită a auzului și văzului, în baza unui parteneriat încheiat de Primăria sectorului 4 cu Clinica Audio - Optica. ( continuare )  

Rompres : Numărul adolescenților sub 16 ani tratați pentru diferite afecțiuni psihice a crescut după relaxarea legilor împotriva consumului de canabis, conform unei statistici obținute de parlamentarii britanici, informează publicația This is London. ( continuare )

Rompres : Viagra ar putea ajunge pe lista substanțelor interzise în competițiile sportive internaționale, după ce s-a aflat că sportivii folosesc medicamentul destinat disfuncțiilor erectile pentru a-și îmbunătăți performanțele, relatează site-ul News. ( continuare )  

Rompres : Un arhiepiscop a amenințat cu excomunicarea ministrului polonez al sănătății, Ewa Kopacz, pentru că a ajutat o tânără de 14 ani să obțină o întrerupere de sarcină în condițiile în care mai multe spitale din această țară cu o puternică majoritate catolică refuzaseră practicarea avortului - informează luni AFP. ( continuare )  

Rompres : Tipul de sânge este cheia înțelegerii personalității omului, cred mulți japonezi; astfel, nu este de mirare că în Japonia cea mai comună grupă de sânge este A, caracteristică persoanelor minuțioase și ordonate, observă miercuri EFE. ( continuare )  

Rompres : 30 de turiști britanici, care își petreceau vacanța pe malurile Lacului Garda, din nordul Italiei, au fost victimele unei intoxicații alimentare, potrivit autorităților locale, citate de AP. ( continuare )  

Ministerul Sanatatii : Declarația ministrului Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu cu privire la introducerea pictogramelor pe produsele din tutun. ( continuare )

Rompres : Bucureștenii vor avea posibilitatea să-și testeze gratuit tipul de piele, în perioada 19 iunie-3 iulie, la Centrul de Sănătate a Pielii, care se va deschide în Piața Unirii. ( continuare )

Rompres : Proiectul "Zâmbet de copil" își propune să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale acestora prin acțiuni dezvoltate împreună cu specialiștii în oncologie pediatrică și sănătate publică, acțiuni adresate țintit principalelor cauze ale eșecului în tratarea acestei afecțiuni la copii în țara noastră. ( continuare )

Rompres : Peste o treime din sucevenii investigați, în luna mai, în baza Programului național de evaluare a stării de sănătate a populației au fost identificați cu risc de îmbolnăvire. ( continuare )

Rompres : Familiile cu copii ce prezintă semnele unei dizabilități sau riscul apariției unor dizabilități chiar din faza de nou-născut pot beneficia de consiliere și sprijin psihopedagogic încă din primele zile, anunță trei organizații orădene care vor lansa, miercuri, ghidul "Alături din prima clipă". ( continuare )

Rompres : Când vine vorba de sănătate, prietenii și vecinii joacă un rol mai important decât familia, conform unui nou studiu care relevă că persoanele sociabile sunt mai sănătoase decât cele retrase. ( continuare )

Rompres : Australia este țara în care procentajul cetățenilor supraponderali este cel mai mare din lume, potrivit unui raport al Institutului Baker din Melbourne dat publicității vineri - informează agenția spaniolă de presă EFE. ( continuare )

Rompres : Un academician britanic susține că a dezvoltat o formulă matematică ce dovedește că 20 iunie este cea mai fericită zi a anului, relatează site-ul Ananova. ( continuare )

Rompres : Asociația NOI ȘI CEILALȚI a organizat marți, 24 iunie a.c., în incinta Spitalul de boli infecțioase și tropicale Dr. Victor Babeș, sala Amfiteatru, deschiderea “Centrului de informare și consiliere”. ( continuare )

Rompres : Autoritățile dintr-un oraș scoțian le oferă fumătorilor bonuri de masă în valoare de 12,50 lire sterline /aproximativ 16 euro/ pe săptămână dacă renunță la fumat, relatează Associated Press. ( continuare )

Rompres : O treime din angajații de la Call-Center-urile din Germania au mers în 2006 să se trateze pentru diferite probleme psihice, așa cum reiese din datele publicate sâmbătă, 14 iunie, de Casa de Asigurări de Sănătate pentru Personalul Tehnic (Techniker Krankenkasse - TK) la Duesseldorf, scrie publicația online Netzeitung. ( continuare )

Rompres : Doi adolescenți de 12 și 13 ani au fost aduși într-un centru specializat din Lleida /nord-estul Spaniei/ pentru a fi tratați împotriva ”dependenței de telefonia portabilă”, potrivit unei responsabile a instituției, citată duminică, în editia sa online, de ziarul El Mundo. ( continuare )

Rompres : Circumcizia și alte forme de mutilare a organelor genitale masculine sunt comune în multe societăți din lume. Originea acestor practici rămâne, însă, un mister pentru antropologi și biologii specialiști în evoluție. Întrebarea pe care și-o pun aceștia e: Ce beneficii ar putea aduce aceste practici, mai ales în contextul în care sunt cunoscute riscurile pe care le presupun, de infecție și reducere a fertilității. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Recomandari MSP pentru prevenirea incidentelor in timpul perioadelor de temperaturi extreme. ( continuare )

Rompres : Dacă ar fi să aleagă între un angajat conștiincios și unul profesionist, angajatorii ruși l-ar prefera pe primul, relevă un studiu realizat de Academia de Științe a Federației Ruse. Top-managerii din Rusia pun pe primul loc minuțiozitatea și scrupulozitatea în îndeplinirea obligațiilor profesionale, pe locul doi - profesionalismul, pe trei - atitudinea loială a angajatului față de conducere, și doar pe patru - calitățile personale ale angajatului. ( continuare )

Rompres : Ministrul Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, a declarat în cadrul Conferinței Naționale de Medicină, Farmacie și Afaceri, că de la 1 octombrie ar putea fi desființat plafonul pentru medicamente la farmacii. ( continuare )

Alte stiri 4 3 2 1

   


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor. www.laZiar.ro : Ziare si reviste.

©2009