LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Magazin Contact

Începând din această toamnă, Medicover România, companie suedeză de servicii medicale private operând în 6 țări din Europa, va dezvolta unul dintre cele mai ambițioase și de anvergură proiecte ale sale, prin care intentioneaza sa contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor printr-o campanie de educare și prevenție, cu o durata de cel putin doi ani.

Medicover

   

Primul proiect de anvergura in sprijinul promovarii preventiei si consolidarii unei relatii de lunga durata dintre medic si pacient il reprezinta Programul de educație, prevenire și depistare timpurie a osteoporozei, sub sloganul “Învață să te prețuiești”. Programul pleacă de la premisa că o strategie viabilă de prevenție și diagnosticare corectă reduce considerabil riscul dezvoltării acestei boli insidioase și tardiv diagnosticate.

Programul se adresează grupelor de persoane ce prezintă un risc ridicat de a dezvolta osteoporoza: femeile postmenopauză, persoanele cu afecțiuni ce predispun la osteoporoză sau cele care fac tratamente având ca efecte secundare osteoporoza. Pentru prima data in Romania, in cadrul programului vor fi selectate circa 100 de persoane care vor beneficia gratuit de investigatii complexe, consiliere si tratament, urmând ca ulterior acesta să fie extins.

Programul va dura un an, timp în care persoanele selectate vor trece prin etapa de evaluare, vor beneficia de consultații de specialitate, de ședințe de educație și de un program de kinetoterapie adecvat stării de sănătate și caracteristicilor fiecărui pacient. Prin oferirea

Programul este este sustinut prin Fundația Medicover care sprijină financiar proiecte care au ca tematică afecțiunile oaselor și mușchilor, acest proiect de educație pentru osteoporoză fiind unul dintre cele mai semnificative.

Osteoporoza este o problemă de sănătate de interes public, ea afectând milioane de oameni în întreaga lume. În România situația este similară, sute de mii de persoane ajung la vârste mai înaintate să poarte povara consecințelor osteoporozei nedepistate în timp util.

Deși gravitatea problemei este cunoscută, consecințele acesteia au fost studiate și există și tratamente eficiente elaborate pentru această maladie, evitarea atingerii stadiului de boală presupune acțiuni simple și la îndemână, care să reducă riscul apariției sale – cum ar fi mișcarea sau un regim alimentar corect. Beneficiile activității fizice regulate nu sunt suficient cunoscute și valorizate de către omul modern, care a renunțat la mersul pe jos sau alte acțiuni fizice uzuale în favoarea beneficiilor civilizației contemporane, dar în defavoarea sănătății sale.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2009