LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

        Știrile zilei :

 

Rompres : La Milano se desfășoară ancheta privind ''clinica ororii'', Santa Rita, împotriva a 14 persoane, toți medici și foști medici. Medicul primar al secției de chirurgie toracică, Pier Paolo Brega Massone, și asistentul său, Pietro Fabio Presicci, au ajuns la închisoare, în timp ce alte 12 persoane se află în arest la domiciliu. Ancheta a adus la suprafață elemente precum: trucarea sistematică a fișelor clinice pentru a fura cât mai mulți bani statului, pacienți operați fără motiv, extirparea unui plămân cu diagnosticul de tumoră care s-a dovedit pneumonie, fără a se face biopsie și examen histologic, extirparea unui sân la o tânără de 18 ani fără biopsie, deces în timpul operației din cauza unei hemoragii interne, fără a se constata cancerul la plămân și fără a se efectua autopsia ulterioară. ( continuare )

Rompres : Un francez care a suferit un atac de cord „fatal" a revenit la viață exact în momentul în care medicii se pregăteau să-i preleveze organele, pentru donații. ( continuare )

Rompres : Pot vegetarienii salva lumea? În condițiile schimbărilor climatice și ale crizei alimentare globale se pune din ce în ce mai mult întrebarea dacă renunțarea la carne nu ar fi o soluție la această situație, vegetarienii fiind de părere că da, în timp ce alții neagă eficiența unei astfel de teorii, scrie revista germană Die Welt. ( continuare )

Rompres : Grant Achatz are o cicatrice lungă pe tot gâtul, care se întinde de la ureche până la claviculă. Este ultimul semn vizibil al unui cancer la limbă pe care i l-au diagnosticat în urmă cu un an și care în prezent se află în remisie. Puțin câte puțin acest bărbat roșcat vădit slăbit începe să-și recupereze simțul gustului pe care l-a pierdut din cauza chimioterapiei și radioterapiei. Bucătar-șef și proprietar al unuia din cele mai selecte restaurante din SUA, 'Alinea' (din Chicago), poate acum degusta din nou bucatele sale, notează ziarul El Mundo. ( continuare )

Rompres : Persoanele adulte cu handicap din sectorul 1 , Bucuresti , pot beneficia de servicii medicale și psiho-sociale gratuite, în centrele de recuperare neuromotorie ''Icar'' și ''Phoenix'', prin Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 1 (DAGSPC). ( continuare )

Rompres : Obezitatea reprezintă o problemă cu care copiii se confruntă din ce în ce mai des, ei fiind tratați în prezent de obezitate ca și adulții, este concluzia campaniei ''Ești cu ce te hrănești'', desfășurată în școli și licee din sectorul 1 al Capitalei. ( continuare )

Rompres : Fenomenul discriminării în rândul persoanelor seropozitive în câmpul muncii este îngrijorător, relevă concluziile cercetării "HIV/SIDA și locul de muncă", realizată de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în România. ( continuare )

Rompres : Media speranței de viață la americani a atins pragul de 78 de ani pentru prima oară, potrivit statisticilor guvernamentale pentru anul 2006; rezultatele se explică prin reducerea netă a numărului deceselor, comentează AFP. ( continuare )

Rompres : Agenția americană pentru reglementarea produselor alimentare Food and Drug Administration /FDA/ a lansat un avertisment la nivel național în SUA împotriva consumării anumitor tomate crude din cauza riscului de salmoneloză, informează AFP citându-i comunicatul. ( continuare )

Rompres : Mortalitatea a scăzut în anul 2007 la 11,7 la mia de locuitori față de 11,96 la mia de locuitori în 2006, relevă datele furnizate de Centrul Național pentru Informatică din Sănătate. ( continuare )

Rompres : În unele centre penitenciare din SUA se realizează experimente pe condamnații la moarte în scopul ameliorării execuției prin injecție letală. Un grup de cercetători a publicat recent un raport în care califică aceste teste drept "experimente pe prizonieri fără consimțirea lor și fără garanții etice pertinente", notează ziarul El Mundo. ( continuare )

Rompres : Epidemia globală de SIDA este un mit, amenințarea unei pandemii a acestei maladii mortale declanșate de virusul HIV nu mai este de actualitate, conform unui oficial din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), informează luni cotidianul britanic Daily Mail . ( continuare )

 

Rompres : Peste 200 de fumători, angajați ai unor societăți din Sibiu, sunt așteptați, din 1 iulie, la primul cabinet de consiliere pentru renunțare la fumat din județ, aflat în Spitalul de Pneumoftiziologie. ( continuare )

Rompres : Aproximativ 1.800 de copii din județele sudice vor beneficia de asistență medicală stomatologică gratuită prin programul "Overland for smile - Zâmbet de copil", care a fost lansat, marți, în București, în prezența ambasadorului Italiei, Danielle Mancini. ( continuare )

Rompres : În România nu există studii cu privire la regimul alimentar la copii și la deficiențele de vitamine ale acestora, a declarat dr. Alin Stănescu de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului. ( continuare )

Rompres : Aproape 5% din populația Capitalei nu a primit taloanele pentru analize în cadrul Programului Național de Evaluare a Stării de Sănătate a Populației. ( continuare )

Rompres : Mucegaiurile, care favorizează apariția alergiilor, sunt prezente mai frecvent în timpul toamnei, în anumite zone, nivelul acestora fiind ridicat mai ales la sfârșitul verii și începutul toamnei din cauza putrezirii vegetației. ( continuare )

Rompres : Turiștii sunt avertizați de salvamontiștii bihoreni să fie mai vigilenți, în această perioadă, pe traseele de munte, mai ales în zone de stâncărie, la vipere, care sunt agresive în perioada de împerechere, dar și la o plantă iritantă, neidentificată. ( continuare )

Rompres : Compozitorul polonez Frederic Chopin nu a murit de tuberculoză în 1849, ci din cauza unei fibroze chistice (boală genetică ce afectează mai ales plămânii), potrivit unul studiu publicat în Polonia și citat luni de EFE. ( continuare )

Rompres : ”Mă simt extraordinar. Mâine o fac din nou”. Potrivit unui purtător de cuvânt familiei, acestea au fost primele cuvinte pe care, în glumă, le-a pronunțat Edward Kennedy în fața soției sale după periculoasa operație pe creier la care a fost supus luni. Înainte de intervenție ”leul din Senat” a vrut să-și arăte ghearele politice anunțând că după recuperare ”se va întoarce” în scaunul său de senator de Massachusetts și îl va ajuta pe Barack Obama să devină viitorul președinte al SUA. Totuși, deși extracția tumorii a fost calificată drept ”un succes” de echipa de la centrul medical al Universității Duke, senatorului Kennedy îi va fi greu să-și respecte promisiunea de a se întoarce în Senat, având în vedere că gliomul malign are o rată înaltă de mortalitate, notează ziarul El Mundo. ( continuare )

Rompres : Soarta unui aspirant la poliție sau garda civilă nu depinde doar de capacitatea sa de a trece anumite probe, de multe ori filtrul decisiv este comisia medicală. Lista afecțiunilor care împiedică accesul la forțele de securitate este lungă. Unele motive de excludere sunt evidente: un individ care nu vede bine sau care este pasibil de un infarct nu poate fi polițist. Altele însă, precum migrenele, bâlbâiala, bolile cu transmitere sexuală, sunt clar discutabile, potrivit ziarului El Pais. ( continuare )                                                                                                                                                                                         

Rompres : Medicii care au operat un bărbat japonez pentru a-i înlătura o „tumoare” au avut o veste bună și una rea pentru pacient. Nu avea cancer, dar umflătura care îi provocase dureri în zona stomacului era de fapt un prosop chirurgical uitat în corpul său de mai bine de 25 de ani. ( continuare )

Rompres : Un vast laborator clandestin pentru producerea de medicamente ilegale vizând ''mai multe sute de pacienți'', inclusiv bolnavi de cancer, a fost descoperit în Franța, acesta fiind primul de o asemenea amploare din țară, potrivit unui anunț făcut de anchetatori marți seara, relatează din Paris AFP. ( continuare )

Rompres : Un spital din Los Angeles a acceptat să plătească un milion de dolari pentru a se renunța în mod amiabil la procedurile lansate împotriva sa deoarece a abandonat o persoană fără adăpost cu handicap în mijlocul unui cartier rău famat, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Un comitet de supraveghere al Pentagonului investighează dacă armata americană ar fi forțat suspecți de terorism să ia substanțe halucinogene pentru a facilita interogatoriile, informează  Associated Press. ( continuare )

Rompres : Conducerea Autorității de Sănătate Publică a Municipiului București (ASPMB) a dispus intensificarea acțiunilor de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie luate pe timpul verii, când sunt temperaturi înalte (peste 32 grade C), măsuri ce vizează în mod special populația vârstnică, copiii, precum și persoanele care suferă de afecțiuni cardio-vasculare și respiratorii. ( continuare )

Rompres : O unitate de asistență psihologică și sociologică în care se oferă asistență psihologică și sociologică fără plată a fost creată în cadrul Institutului Național de Medicină Legală, inițiativă înscrisă în proiectul privind studiul național asupra violenței domestice în România și evaluarea caracteristicilor medico-legale, juridice și sociologice, care se desfășoară din 2006 sub coordonarea acestui institut. ( continuare )

Rompres : Unu din doi adulți suferă de hipertensiune, afecțiune care reprezintă un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral și pentru demențe, a declarat prof. dr. Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar, cu prilejul campaniei de depistare a hipertensiunii. ( continuare )

Rompres : Introducerea asigurărilor voluntare de sănătate trebuie să facă parte dintr-un set de măsuri care să conducă la scăderea fraudei și alocarea eficientă de resurse în sectorul de sănătate din România, relevă un studiu efectuat de compania de consultanță Legicon, finanțat cu fonduri de la Ambasada Marii Britanii la București. ( continuare )

Rompres : Medicii de familie suceveni vor elimina de pe liste de consultații persoanele neasigurate. ( continuare )

Rompres : În Republica Cehă, un pacient poate merge la consultația unui doctor pentru echivalentul a 1,85 de dolari. Nu este însă vorba de un motiv de bucurie. Pentru cehi, care se duc la doctor mai des decât oricare alți europeni, acest lucru a provocat indignare generală. În fapt, ideea de a nu impune deloc taxe pentru îngrijirea sănătății poate genera controverse semnificative, ca să nu mai vorbim de schimbări abrupte de politică, aici și în alte țări din Europa Centrală. Teoria spune să punem capăt pierderilor și abuzurilor din sistemele naționale de sănătate pentru a le consolida și moderniza. Replica poate fi însă puternică, notează publicația The International Herald Tribune /IHT/. ( continuare )

Rompres : Povestea de dragoste dintre Chrissy Davis, în vârstă de 50 de ani și mamă a trei copii și John Semple, de 54 de ani, a început că atâtea relații moderne din zilele noastre, pe Internet. Totuși, site-ul pe care ei s-au găsit nu era o pagină creată pentru cei care vor să-și găsească perechea. Pagina web unde cei doi au fost atinși de săgeata lui Cupidon a fost un forum al celor bolnavi de hepatită C, de care ambii suferă, notează ziarul El Mundo. ( continuare )

Rompres : Asociația pentru siguranță comunitară și antidrog-România (ASCA) a organizat, sâmbătă, cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun, o conferință împotriva fumatului la care au participat medici și activiști ai societății civile. ( continuare )

Rompres : Peste 50% dintre femeile din Marea Britanie continuă să consume alcool chiar și în timpul sarcinii, în pofida faptului că sunt conștiente de efectele negative pe care acest obicei l-ar putea avea asupra copiilor.  ( continuare )

Rompres : Aproximativ 6,5 milioane fumători (cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani) se înregistrează în România, iar 33.000 dintre aceștia mor anual ca urmare a consumului de tutun, a doua cauză de deces din lume, a declarat, marți, președintele Agenției Naționale Antidrog (ANA), Pavel Abraham, la o conferință de presă prilejuită de "Ziua Mondială fără Tutun". ( continuare )

Rompres : Bolnavii din toată țara se vor putea trata ambulatoriu la Spitalul Clinic de Recuperare din Băile Felix, fără să mai aștepte timp îndelungat pe lista de programare, noul ambulatoriu integrat fiind inaugurat, marți, de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. ( continuare )

Rompres : Aproximativ trei sferturi din cele 1.500 de persoane bolnave de hemofilie din România nu beneficiază de tratament corespunzător acestei boli, țara noastră ocupând ultimul loc în ceea ce privește asigurarea cu factori necesari tratării bolii, a declarat, marți, într-o conferință de presă, vicepreședintele Asociație Române de Hemofilie, Daniel Andrei. ( continuare )

 

Rompres : 17 nou-născuți au fost depuși, în ultimul an, într-o ”cutie” special amenajată într-un spital din sudul Japoniei pentru ca părinții care doresc să-și abandoneze copiii să facă acest lucru fără a pune în pericol viața micuților, relatează Kyodo și AP. ( continuare )

Rompres : Violența în școli nu este un fenomen de dată recentă, iar printre sursele violenței în mediul școlar se află dificultățile de comunicare elevi-profesori, subiectivitatea în evaluare, vârsta și experiența didactică a profesorilor, programele școlare prea încărcate și programul școlar supraaglomerat, a declarat, joi, în cadrul unui seminar, Magda Balica, reprezentant al Institutului de Științe ale Educației. ( continuare )  

Rompres : Numărul femeilor harghitene care solicită efectuarea testului Babeș-Papanicolau, ce depistează din timp cancerul de col uterin a crescut semnificativ în Harghita. ( continuare )

Rompres : Fie că este vorba de scufundări prin Thailanda sau băi în Bulgaria, la Marea Neagră, turiștii străini nu par să se sinchisească prea mult privind riscurile unor eventuale infecții în țara în care urmează să-și petreacă concediul, scrie revista germană Der Spiegel. ( continuare )  

Rompres : Cercetători din cadrul Universității din Texas au demonstrat cât de important este să existe flori la locul de muncă. În ultimii ani, angajați din întreaga lume au început să se plângă mult prea des de stres și oboseală. Se pare că o asemenea situație nu poate fi depășită fără flori. În opinia cercetătorilor americani, florile constituie cea mai bună metodă de luptă cu atmosfera negativă de la locul de muncă, atmosferă creată de tehnica numeroasă și de piesele de mobilier gri și lipsite de personalitate. ( continuare )  

Rompres : Senatorul democrat american de Massachusetts, Edward /Ted/ Kennedy, fratele președintelui asasinat John Kennedy, a fost diagnosticat cu o tumoare malignă pe creier, rezultatele preliminare ale unei biopsii la creier identificând astfel cauza accidentului cerebral suferit de Ted sâmbătă. ( continuare )  

Rompres : Grafologia este o disciplină care pretinde că, din analizarea scrisului de mână se pot obține date asupra psihologiei unei persoane, notează ziarul El Mundo. ( continuare ) 

Rompres : Dacă până de curând marile epidemii erau considerate un flagel al omenirii, care secera pe cei mai mulți pământeni, mai nou bolile civilizației sunt cele care domină statisticile legate de decese, așa cum reiese dintr-un raport al OMS, scrie revista germană Die Welt. ( continuare )  

Rompres : Renunțarea la fumat este aparent contagioasă social, potrivit unui vast studiu care a vizat ultimii 32 de ani în SUA și publicat miercuri, relatează AFP. ( continuare )  

Rompres : Premierul Israelului, Ehud Olmert, a declarat că este gata să-și dea demisia, în cazul în care consilierul juridic al guvernului, Menny Mazuz, va formula la adresa sa acuzații privind acte de corupție. Însă, această problemă ar putea trece pe planul doi pentru premier: marți a devenit cunoscut că medicii i-au recomandat lui Olmert o operație urgentă, în încercarea de a stopa evoluția progresivă a cancerului de prostată ce-i fusese descoperit încă anul trecut. ( continuare )  

Rompres : Cancerul de col uterin este legat preponderent de papiloma virus /HPV - Human Papiloma Virus/, de tipul 16 și 18. Contaminarea se face adesea pe cale sexuală. O vaccinare a mii de fetițe după ce au fost efectuate experimente pe câteva mii de cazuri numai timp de cinci ani - în condițiile în care apariția cancerului de col uterin legat de expunerea la HPV necesită decenii de observație și experimentare - suscită perplexitate, notează ziarul italian Il Mattino. ( continuare )

Rompres : Chirurgii incași care au locuit la Cuzco (Peru) au practicat cu succes operații complexe de trepanație pe creier în scopuri curative și au ajuns să aibă un o reușită de supraviețuire de 90% a pacienților și nivele de infecții foarte scăzute. Surprinzătoarea descoperire a fost realizată de o echipă a lui Valerie Andrushko, de la Universitatea din Conecticut și de colegul său John Verano, de la Universitatea din Tulane (ambele în SUA), care au analizat 411 cranii descoperite în 11 situri arheologice din țara andină, notează ziarul El Mundo. ( continuare )  

Rompres : O ''epidemie'' de obezitate pune în pericol viețile a milioane de copii americani, problemele de sănătate ce decurg de pe urma obezității demonstrând cât de vulnerabile sunt organismele tinere în fața efectelor ei nocive, informează The Washington Post. ( continuare )  

Rompres : Tinerii germani au devenit deosebit de violenți, ceea ce reprezintă un fenomen alarmant pentru autorități, observă Focus Online, bazându-se pe un raport al poliției prezentat joi de ministrul de interne Wolfgang Schäuble. ( continuare )  

Rompres : Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care reglementează managementul calității apei de îmbăiere, în vederea conservării și protecției mediului, precum și pentru protejarea sănătății oamenilor, stabilind și cadrul legal pentru monitorizarea și clasificarea calității acesteia, precum și pentru furnizarea către public a informațiilor relevante în legătură cu aceasta, a informat Biroul de presă al Executivului. ( continuare )

 Alte stiri 3 2 1

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media  SRL