LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

        Știrile zilei :  

 

Rompres : Senatorii au aprobat, luni, propunerea legislativă care introduce acordul prezumat în cazul transplantului și al prelevării de organe. ( continuare )

Rompres : Britanicii au devenit cei mai grași oameni din Europa, femeile din Anglia și Scoția fiind lidere în „Liga Greilor”, în contextul în care șase din 10 sunt supraponderale sau obeze, conform unui nou studiu, preluat de Daily Mail. ( continuare )

Rompres : Ministrul Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, și președinta Federației Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR), Maria Mezaroș, au semnat, vineri, la Târgu Mureș, parteneriatul "O viață mai bună pentru diabeticii din România". ( continuare )

Rompres : Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra creșterii numărului persoanelor obeze, a anunțat Dr. Claudia Osterkamp, consultant nutriționist din Germania. ( continuare )

Rompres : Papa a denunțat luni dreptul la avort, votat în urmă cu 30 de ani în Italia, estimând că el ''a provocat o nouă rană'' societății, și a făcut apel la măsuri în favoarea familiei, apel lansat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai ''Mișcării pentru viață'', relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Actrița americană Sharon Stone a afirmat vineri că împlinirea a 50 de ani în martie i-a dat curajul să-și refacă viața, să scape de oamenii și lucrurile care o deprimau, relatează AFP.  ( continuare )

Rompres : Abuzul de marijuana duce la o creștere importantă a riscului de atacuri cardiace și cerebrale, risc ce se adaugă și celorlalte efecte nefaste ale acestui drog, precum pierderile de memorie și slăbirea capacității de învățare, conform unui studiu publicat marți de Institutul Național american pentru Sănătate (NIH), informează AFP. ( continuare )

Rompres : Băile cu zer, o practică de întinerire din secolul al XIV-lea, au fost lansate ca produs turistic de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) în localitatea buzoiană Vaarlam. ( continuare )

LaMedic : 19 mai Ziua Internationala a Hepatitei . Roche sprijina grupurile de pacienti si organizatiile internationale din domeniul sanitar in lupta impotriva hepatitelor virale. ( continuare )

Rompres : Bărbații, mai ales cei căsătoriți, au început să-și piardă interesul pentru sex, în special din cauza depresiei și a stresului acumulat la locul de muncă. Scuza „Am o migren㔠e deja luată de femei, așa că bărbații care și-au pierdut libidoul trebuie să găsească un alt motiv. ( continuare )

Rompres : O longevitate excepțională nu se explică printr-o mutație genetică, ci printr-un mod de viață sănătos, potrivit cercetătorilor spanioli care au analizat genele și densitatea osoasă ale unui bărbat de 113 ani și al căror studiu a fost publicat în Journal of Gerontology, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Numărul copiilor avortați în fiecare an în Europa este mai mare decât numărul populației statului Cipru, conform statisticilor publicate de cotidianul britanic Daily Mail una din patru sarcini pe teritoriul european se încheie cu un avort. ( continuare )

Rompres : Simțul echității este mai mult emoțional decât rațional, potrivit unui studiu al unor oameni de știință americani care au localizat zonele diferite din creier activate când este vorba de o alegere între dreptate și eficacitate, relatează AFP. ( continuare )

 

Rompres : Înțeleptul secolului al XX -lea a avut o viață personală plină de zone obscure. Două noi biografii, încă inedite în Spania, îl prezintă pe Einstein ca pe un afemeiat care nu a știut să mențină relații stabile, nici cu femeile nici cu copii săi, unul dintre ei schizofrenic, notează ziarul El Pais. ( continuare )

Rompres : Numărul persoanelor care mor în Germania din cauza drogurilor a crescut din nou, pentru prima oară în ultimii șapte ani, iar multe decese din această cauză trec neobservate, susține un raport realizat de guvernul german, citat luni de cotidianul Die Welt. ( continuare )

Rompres : Adolescenții, depresia și marijuana formează un "amestec" periculos care poate conduce la dependență, diferite afecțiuni mintale și chiar la comportament suicidar, conform unui raport dat publicității vineri de Casa Albă, informează Associated Press. ( continuare )

Rompres : Cazul tatălui incestuos din Amstetten /Austria/, Josef Fritzl, care și-a sechestrat fiica timp de 24 de ani și pe care a violat-o, din relația incestuoasă rezultând șapte copii, este un caz tipic de ''narcisism grav'', dublat de plăcerea de a face rău, potrivit declarațiilor criminalistului și psihiatrului Thomas Mueller, relatează luni din Viena AFP. ( continuare )

Rompres : Femeile gravide din Timiș nu obișnuiesc să-și facă testul de depistare a infecțiilor cu transmitere sexuală, anul trecut 50 dintre acestea fiind diagnosticate cu sifilis. ( continuare )

Rompres : Un procent de 14% din laptele din regiunea italiană Campania nu corespunde normelor europene. ( continuare )

Rompres : Forțele navale ale SUA vor face un vast studiu psihologic asupra celor 20.000 de pușcași marini desfășurați în Japonia, pentru a preveni noi incidente, după uciderea unui taximetrist de către un soldat american, relatează miercuri AFP. ( continuare )

Rompres : Uniunea proprietarilor de restaurante din statul New York a atacat marți în justiție orașul New York pentru a cere renunțarea la o circulară care solicită afișarea caloriilor de către lanțurile de restaurante care numără peste 15 unități în întreaga țară, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : O fostă angajată a unui spital din Los Angeles a fost inculpată pentru că a vândut presei informații obținute din dosarele medicale ale celebrităților și riscă 10 ani de închisoare, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : În fiecare an, în prima duminică a lunii mai este celebrată Ziua mondială a râsului. "Cine a spus că râsul este cea mai bună terapie a avut dreptate" - cred locuitorii orașului Bombay (India). ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Comisia Europeana si Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile –Stockolm a transmis un comunicat de presa destinat persoanelor care vor participa in luna iunie la campionatul european de fotbal, privind masurile recomandate pentru prevenirea imbolnavirii prin rujeola. ( continuare )

Rompres : Aproape fiecare al treilea băiat (27%) și a cincea fată (20%), cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani sunt prea grași, iar în fiecare an crește numărul tinerilor cu probleme de greutate la 400.000, se arată într-un studiu referitor la starea de sănătate a copiilor din spațiul Uniunii Europene, citat de cotidianul german Die Welt. ( continuare )

Rompres : O germană în vârstă de 50 de ani a murit în parcarea unui spital danez pentru că medicii au refuzat să-i acorde asistență. Soțul ei a încercat în zadar timp de 75 de minute disperate să obțină un ajutor medical pentru bolnavă, aflată într-o mașină din parcarea spitalului. În pofida cererilor repetate de ajutor, personalul medical a refuzat să o vadă pe femeie. Abia când le-a spus medicilor că soția sa a încetat să mai respire, o asistentă s-a grăbit să meargă afară, dar era prea târziu: femeia nu a mai putut fi resuscitată, relatează Der Spiegel. ( continuare )

Rompres : În timp ce creșterea prețurilor la alimente face victime, guvernele, modelele de subzistență și experții dau vina unii pe alții pentru aceasta spirală fără sfârșit: petrol, biocombustibili, creșterea demografică, tipul de agricultură... Mai puțin sesizabil este în schimb impactul sumei deciziilor individuale luată zilnic de cei care ”populeaz㔠supermarketurile din Beijing, Madrid, Yaunde, sau Río de Janeiro. Obiceiurile alimentare se schimbă, mult înaintea economiilor, scrie ziarul El Pais. ( continuare )

Rompres : Specialiști militari americani pe probleme de sănătate vor acorda, în lunile iunie și iulie, consultații medicale atât populației din satele din Delta Dunării, cât și celor din zona de terasă a județului Tulcea. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite din ultima vreme, care au dus la producerea de inundații în județele Suceava, Galați, Constanța și Vaslui, autoritățile de sănătate publică judetene, care dețin în rezerva antiepidemică vaccinurile și materialele sanitare necesare, au întreprins o serie de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor afectate. ( continuare )

Rompres : Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele cu handicap de la Puchenii Mari a devenit funcțional luni, la patru ani de la inaugurarea sa. ( continuare )

Rompres : Peste 170 de minore din județul Alba au devenit mame în ultimele 15 luni, printre acestea numărându-se o fată de 13 ani. ( continuare )

Rompres : Centrul de Consiliere și Testare Voluntară HIV/SIDA din București s-a redeschis, după ce a fost mutat din incinta Institutului Cantacuzino într-un spațiu nou amenajat la parterul Policlinicii Diham, se arată într-un comunicat al Fundației Romanian Angel Appeal (RAA). ( continuare )

Rompres : Complexul multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cu ocazia inaugurării instituției. ( continuare )

Rompres : Abordată pe durata a mai bine de patru ore, tema „Accesul la un avort fără risc și legal în Europa”, supusă dezbaterii plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a suscitat discuții aprinse, includerea sa, cu un vot strâns, pe ordinea de zi a actualei Sesiuni de primăvară făcându-se abia în cadrul ședinței inaugurale a reuniunii aflate în derulare la Strasbourg. ( continuare )

 

Rompres : Cu cât nivelul lor de testosteron este mai ridicat, cu atât mai mari sunt câștigurile agenților în timpul unei ședințe bursiere, potrivit unui studiu britanic publicat în SUA, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Aproape 20% dintre soldații americanii care s-au întors din Irak și Afganistan, în jur de 300.000 în total, au probleme psihice sau suferă de depresie profundă, dar doar jumătate dintre ei beneficiază de tratament adecvat, se menționează într-un raport dat publicității joi și citat de AFP. ( continuare )

Rompres : Suplimentele de vitamine luate de milioane de persoane în speranța prelungirii vieții pot de fapt să sporească riscul de deces prematur în unele cazuri, afirmă oameni de știință danezi, relatează Reuters. ( continuare )

Rompres : Actrița hollywoodiană Gwyneth Paltrow a recunoscut că a suferit o depresie postnatală după nașterea celui de-al doilea copil al său, relatează Daily Mail. ( continuare )

Rompres : O americancă a adus pe lume un „set” rar de cvadrupleți, trei dintre cei patru băieței fiind identici, relatează Associated Press. ( continuare )

Rompres : Conform unui nou studiu primii născuți au o șansă mai mare să fie mai inteligenți decât frații lor, informează cotidianul Daily Mail. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Discursul ministrului Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, în cadrul conferinței de presă organizate de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației . ”La nivelul MSP a existat în permanență preocupare pentru detectarea efectelor radiațiilor neionizante asupra organismului uman. ( continuare )

Rompres : Un german a fost numit „omul cu stomac fără fund” întrucât are un apetit uriaș și își petrece aproape toată ziua mâncând. ( continuare )

Rompres : Din ce în ce mai mulți bărbați cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani au apelat la chirurgia estetică pentru a ''întineri'' sub efectul așa-numitului ''sindrom Sarkozy'', după numele președintelui francez divorțat și recăsătorit cu o femei mult mai tânără, a anunțat joi un grup de cercetători britanici din domeniul medical, informează AFP. ( continuare )

Rompres : Agenția federală americană pentru medicamente /FDA/ a anunțat că peste 100 de persoane au murit după ce au fost tratate cu injecții cu heparină conținând o substanță contaminantă, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Patru persoane s-au îmbolnăvit de o formă extrem de rară de cancer al sângelui după ce au primit organe transplantate de la un adolescent care a murit din cauza acestui tip de cancer, deși inițial medicii au crezut că ar fi vorba de o meningită virală, informează Associated Press. ( continuare )

Rompres : Două persoane au murit în Spania după ce au contractat varianta umană a maladiei vacii nebune (encefalopatia spongiformă bovină), a anunțat, luni postul național de radio din această țară, citat de France Presse. ( continuare )

Rompres : La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Elena Doamna din Iași va fi înființat, de anul viitor, un centru de fertilizare în vitro. ( continuare )

Rompres : Centrul Medical Unirea a inaugurat, joi, prima clinică dedicată exclusiv copiilor CMU Kids, creată pentru a răspunde cererii ridicate de consultații medicale pentru copii.  ( continuare )

Rompres : Greenpeace salută decizia guvernului român de a nu încuraja culturile de porumb modificat genetic, singura cultură modificată genetic permisă în Europa, se arată vineri într-un comunicat al organizației, preluat de Rompres. ( continuare )

Rompres : Carta Națiunilor Unite care prevede protejarea drepturilor a 650 de milioane de persoane handicapate din întreaga lume va intra în vigoare luna viitoare, a anunțat vineri Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Louise Arbour, informează Associated Press. ( continuare )

Alte stiri 2 1

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media  SRL