LaMedic.ro                                               Site dedicat informrii medicale .


   Acas  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislaie  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

O german n vrst de 50 de ani a murit n parcarea unui spital danez pentru c medicii au refuzat s-i acorde asisten. Soul ei a ncercat n zadar timp de 75 de minute disperate s obin un ajutor medical pentru bolnav, aflat ntr-o main din parcarea spitalului. n pofida cererilor repetate de ajutor, personalul medical a refuzat s o vad pe femeie. Abia cnd le-a spus medicilor c soia sa a ncetat s mai respire, o asistent s-a grbit s mearg afar, dar era prea trziu: femeia nu a mai putut fi resuscitat, relateaz Der Spiegel.

Rompres

 

Potrivit relatrilor din pres, cuplul german se afla la propria cas de vacan de pe coasta danez a Mrii Nordului - o destinaie turistic popular pentru germani. Cnd femeia a nceput s aib probleme de respiraie vinerea trecut, soul ei a dus-o la un mic spital din apropiere, n oraul Ringkobing.

Omul a intrat n spital i a cerut ajutor, dar personalul medical nu a acordat asisten bolnavei, dup cum a relatat agenia DPA. Brbatului i s-a spus s foloseasc un anumit telefon din spital pentru a chema un medic pentru urgene. Oricum, telefonul nu funciona. A cerut ajutor a doua oar, dar abia la a treia ncercare - dup ce soia sa ncetase s mai respire - personalul medical a hotrt s acorde asisten femeii.

Autoritatea medical local a descris incidentul ca fiind un mare ghinion i o nenorocire tragic care nu a putut fi prevenit.

Ziarul german Hamburger Abendblatt, care a publicat un interviu cu soul, relata c acesta este nc ocat. Aa ceva nu s-ar fi putut ntmpla n Germania, a declarat el.

Potrivit ziarului, cnd brbatul a cerut prima dat ajutor, o asistent l-a informat c salonul pentru urgene este nc nchis i nu exist alt camer unde ar putea obine ajutor imediat. n schimb, asistenta i-a spus c trebuie s sune dup un doctor pentru urgene. ntrebat dac cineva din personalul medical poate merge n parcare s o vad pe bolnav, asistenta i-a spus c trebuie s-i vad pe pacienii aflai n interiorul spitalului i nu i se permite s-l prseasc.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

2008 Sarom SRL