LaMedic.ro                                               Site dedicat informării medicale .


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

Peste 170 de minore din județul Alba au devenit mame în ultimele 15 luni, printre acestea numărându-se o fată de 13 ani.

Rompres

 

Numai de la începutul acestui an, au născut 32 de adolescente, potrivit unui raport dat, luni, publicității de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Alba.

Dintre cele 174 de tinere care au născut în intervalul ianuarie 2007-martie 2008, 49 au devenit majore între timp, iar 125 mai sunt încă minore.

Distribuția mamelor minore în funcție de localitatea de domiciliu se prezintă astfel: 25 de cazuri în zona Sebeș-Petrești, 14 cazuri - zona Blaj, 13 cazuri - zona Cugir, 11 - zona Alba Iulia etc.

În 2007, mamele minore identificate aveau, la nașterea copilului, următoarea vârstă: 64 aveau 17 ani, 52 - 16 ani, 19 - 15 ani, șase - 14 ani, iar una 13 ani. În primul trimestru al anului 2008, dintre mamele minore identificate opt aveau vârsta de 17 ani, 16 aveau 16 ani, trei - 15 ani, iar cinci - 14 ani.

DGASPC Alba a solicitat autorităților publice locale luarea în evidență a celor 174 mame minore, monitorizarea și întocmirea planurilor de servicii și a anchetelor sociale. În urma analizării răspunsurilor primite de la primării, autoritățile locale au comunicat că în 85 de cazuri nu este necesară luarea unor măsuri de protecție specială pentru copil sau mama minoră, acestea fiind sprijinite în creșterea și îngrijirea copilului de familia lărgită. Pentru zece copii s-a luat măsura de protecție specială, din care cinci în plasament la asistent maternal profesionist și cinci în familie lărgită.

Pentru un cuplu mamă - copil s-a instituit plasamentul în centrul maternal, iar șase adolescente-mame nu au putut fi contactate, în condițiile în care nu mai locuiesc la adresa de domiciliu.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 Sarom SRL