LaMedic.ro                                               Site dedicat informării medicale .


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele cu handicap de la Puchenii Mari a devenit funcțional luni, la patru ani de la inaugurarea sa.

Rompres

 

Centrul de îngrijire de la Puchenii Mari va asigura asistență pentru 50 de persoane vârstnice cu handicap.

La Puchenii Mari au fost aduse deja 16 persoane vârstnice din centrul de la Nedelea, care este suprapopulat, având cazate 128 de persoane, cu toate că are o capacitate de 100 de locuri. Până la sfârșitul acestei săptămâni vor ajunge la Pucheni alte 34 de persoane, din centrul de la Mislea.

Reparațiile la centrul de la Pucheni au început în urmă cu 11 ani, fiind reabilitată clădirea fostei secții de hepatită a Spitalului Județean Prahova.

Centrul a fost inaugurat în anul 2004, dar nu a funcționat, pentru că nu au mai existat bani pentru dotarea camerelor, personal medical și pentru asigurarea hranei persoanelor care urmau să fie instituționalizate.

În ultimii patru ani finanțarea s-a făcut din fondurile Ministerului Muncii, administrației județene și administrației locale din Puchenii Mari, suma totală ridicându-se la aproximativ 215.000 lei.

Costurile lunare pentru fiecare bătrân instituționalizat la Puchenii Mari sunt asigurate de administrația județeană, fiind cuprinse între 1.400 și 1.600 lei.

Bătrânii care s-au instalat deja la Pucheni sunt mulțumiți de condițiile oferite. Camerele au câte două, trei și patru paturi, au chiuvetă și televizor. Îngrijirile medicale sunt asigurate în funcție de afecțiuni, iar cei internați beneficiază de consiliere psihologică și fizioterapie etc. Pentru că nu a fost spațiu suficient pentru amenajarea unei bucătării, pentru masa zilnică, în valoare de 7 lei pentru fiecare persoană, s-a optat pentru serviciile unei firme de catering.

La Pucheni sunt instituționalizați și doi octogenari care și-au unit destinele, în urmă cu doi ani, în centrul social de la Nedelea, fiind transferați acum în noul centru.

Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele cu handicap de la Puchenii Mari este cel de-al zecelea existent în județ, capacitatea totală a celorlalte fiind de aproximativ 1.100 de locuri.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 Sarom SRL