LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

        Articole medicale :

 

Programul de evaluare a stării de sănătate a populației . ( continuare )

Campania „O 9 atitudine!” organizată de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S.România) în parteneriat cu Fundația OZONE își propune să informeze consumatorii de produse farmaceutice cu privire la drepturile lor și la pericolele automedicației iraționale. ( continuare )

Cel mai nou medicament antifumat se lansează în România. Pfizer, lider mondial în industria farmaceutică, anunță lansarea produsului Champixź (tartrat de vareniclină) pe piața românească. ( continuare )

Fumătorii pierd în medie 21 de ani din viață Fumatul este astăzi peste tot în lume principala cauză de moarte prematură. Estimările la nivel global arată că peste 5 milioane de persoane dintre cei care trăiesc acum vor muri din cauza bolilor asociate fumatului. ( continuare )

Află de C! - Prima Campanie Națională de informare, educare și preventie a îmbolnăvirii cu  virusul Hepatitei C . Asociația Română pentru Studiul Ficatului (ARSF), împreună cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie(SRGH), lansează prima campanie națională de educare, informare și prevenție a Hepatitei C – Află de C! ( continuare )

Sfaturi utile pentru femeile insarcinate . ( continuare )

Vaccinul recombinat tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV), Silgard, produs de compania Merck & Co s-a lansat oficial in Romania . ( continuare )

Sfaturi utile pentru comunicarea cu nou nascutul . ( continuare )

Alimentatia pentru bolnavii cu dislipidemie . ( continuare )

Care sunt semnele tipice ale depresiei ? ( continuare )

Proceduri minimi invazive spinale : in cazul metodelor chirurgicale clasice, interventia chirurgicala pentru durerea lombara poate fi urmata de complicatii locale cum ar fi sindromul postlaminectomie, fibroza epidurala si atrofia musculara. Pentru a evita aceste complicatii exista o tendinta de efectuare a procedurilor care au mai putine riscuri de imbolnavire. ( continuare )

Caile de transmitere a infectiei cu HIV / SIDA ( continuare )

Reader’s Digest Romania a prezentat pe 31 ianuarie 2007, rezultatele studiului independent “Europe Health 2006”. Interesant este faptul ca, pentru prima oara (desi studiul se afla la a doua sa editie) a fost inclusa si Romania, alaturi de alte 14 tari din Europa, fiind astfel masurata perceptia pe care o au romanii si europenii vizavi de starea lor de sanatate . ( continuare )

 

In perioada 21 – 28 ianuarie 2007, va avea loc pentru prima data “Saptamana Europeana pentru Preventia Cancerului de Col Uterin”. Aceasta initiativa a Societatii Europene pentru Preventia Cancerului Cervical* (ECCA), in parteneriat cu organizatii stiintifice europene si companii farmaceutice, va aduce o contributie importanta in preventia si tratarea cancerului de col uterin. ( continuare )

Ce este Testul Papanicolau si ce presupune el ? ( continuare )

Care sunt serviciile medicale de care beneficiez ? In conditiile in care sunteti asigurat conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin casele teritoriale, va ofera urmatoarele servicii: ( continuare )

Informatii privind Cardului European de asigurari sociale de sanatate ( continuare )

Decizii pentru 2007 in ceea ce priveste felul in care mancam . ( continuare )

Ce ar trebui sa mancam intre Craciun si Anul Nou pentru a pastra un minimum de echilibru in alimentatia zilnica? ( continuare )

Membrii Parlamentului European solicita masuri sporite împotriva hepatitei C ( continuare )

Obezitatea si fast-food-ul ( continuare )

Uniunea Nationala a organizatiilor persoanelor afectate de HIV/SIDA a organizat , cu sprijinul Abbott Laboratories, evenimentul "Impreuna pentru viata", cu scopul de a spori gradul de constientizare a populatiei cu privire la integrarea sociala tinerilor seropozitivi HIV, respectiv implicarea acestora in combaterea discriminarii. ( continuare )    

După 5 ani de activitate în prevenția și depistarea precoce a cancerului de sân, Fundația Renașterea își extinde aria serviciilor medicale, implicându-se și în prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin. Un alt aspect al dezvoltării activității Fundației Renașterea este extinderea ariei geografice a centrelor de diagnostic. ( continuare )

Liposuctia - alternativa de nedorit in lupta impotriva kilogramelor . ( continuare )

In luna noiembrie, Roche Romania, impreuna cu asociatiile pacientilor cu cancer din intreaga tara, a desfasurat o ampla campanie de informare cu privire la cancerul pulmonar, riscurile si metodele de prevenire a acestei maladii. ( continuare )

Compania Bunge a organizat simpozionul stiintific cu tema “Eforturi conjugate pentru reducerea deficientei de iod din România”, prilej ce a marcat lansarea primului ulei îmbogatit cu iod din România si din Europa - Floriol Iod Protect. ( continuare )

Obezitatea , pericol pentru mama si fat . ( continuare ) 

Cum sa renunti la fumat ? Pasi pe drumul spre eliberarea de tigari ( continuare )

16 noiembrie este „ZIUA NAȚIONALĂ FĂRĂ TUTUN”! ( continuare )

GOLD (Initiativa Globala pentru BPOC) a desemnat ziua de 15 noiembrie 2006, drept “Ziua Mondiala BPOC”, pentru a spori gradul de constientizare a populatiei si a îmbunatati actiunile de preventie, diagnosticare si tratament a acestei afectiuni. ( continuare )

8 sfaturi pentru a va hrani echilibrat si inteligent . ( continuare )

Ce trebuie sa manance cei mici, odata cu venirea frigului, pentru a le asigura si, eventual, creste imunitatea? Se poate preveni raceala mancand ceva anume ? ( continuare )

Pfizer Inc. a anunțat că produsul  Champixź (varenicline) a fost aprobat de Comisia Europeană pentru renunțarea la fumat în rândul adulților . ( continuare )

Phyto Soya si Azinc Menopauza , cea mai buna cale de a intampina menopauza cu seninatate . ( continuare )

Este obezitatea boala societății monerne? ( continuare ) 

20 octombrie, este Ziua Mondiala de lupta impotriva Osteoporozei. Cu aceasta ocazie Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR) organizează și în acest an la nivel național o serie de evenimente de educare asupra unei nutriții adecvate pentru prevenirea acestei maladii. ( continuare )

Din initiativa Institutului de Nutritie si Boli Metabolice “N. C. Paulescu” in special a Dlui Prof. Dr. Constantin Ionescu – Tirgoviste, se va desfasura la Bucuresti, Palatul National al Copiilor, in perioada 08 – 14 noiembrie 2006, campania de EDUCARE, PREVENTIE si TRATARE a diabetului sub sloganul “DIABETES CARE FOR EVERYONE” ce se adreseaza intregii comunitati a bolnavilor de diabet si a familiilor acestora, institutiilor din administratia locala, federatiilor si asociatiilor din plan local si international, companiilor specializate, medicilor specialistilor precum si tuturor celor care doresc sa sa afle cat mai multe despre aceasta maladie. ( continuare )

    Societatea Romana de Pneumologie lansează campania pentru conștientizarea populației cu privire la astmul bronșic. Controlul astmului bronșic este posibil dacă boala este depistată, diagnosticată și tratată corect. Noul instrument de evaluare și control, Chestionarul privind controlul astmului bronșic  - ACT, este un test validat în urma cercetării științifice, fiind ușor de folosit de către medici și pacienți. ( continuare )

La 1 octombrie 2006, Fundația Renașterea a sărbătorit 5 ani de activitate, 5 ani cu fundiță, 5 ani de Program de Prevenire și Depistare Precoce a Cancerului de Sân. ( continuare )

Concluziile primului studiu din România privind fenomenul automedicației comandat de Fundația OZONE arată faptul că 73% din populația țării își administrează medicamente fără a consulta în prealabil un specialist. Peste 22% dintre respondenți au declarat că iau medicamente fără a apela la sfatul medicului, cel puțin o dată pe lună. Femeile sunt cele care apelează cel mai frecvent la automedicație, procentul acestora fiind de 82%, comparativ cu doar 63% dintre bărbați. ( continuare )

Băuturile dietetice pot dubla riscurile de creștere necontrolata in greutate . ( continuare )

DIABETUL - O boala inselatoare , care poate fi mortala . Noi tehnologii in prevenirea si controlul diabetului la Institutul Paulescu . ( continuare )

Obezitate si fumat - cat de rea este combinatia dintre cele doua ? ( continuare )

In data de 30.09.2006 a avut loc la Bucuresti, in Amfiteatrul Mic al Institutului Clinic Fundeni, o manifestare organizata de catre Asociatia SANO-HEP Romania, prilejuita de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitelor Virale. ( continuare )

Problemele erectile si obezitatea : alta poveste trista , acelasi sfarsit fericit . ( continuare )

Societatea Română Alzheimer (SRA) și Pfizer România sunt pentru al treilea an consecutiv parteneri în " Campania nationala de educare si informare asupra bolii Alzheimer " . ( continuare )

Consumul de alimente condiționat din copilărie . ( continuare )

Drepturile si obligatiile asiguratului . ( continuare )

Categoriile de persoane ce beneficiază de asigurare, fără plata contribuției conform  Legii Nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in domeniul sanatatii . ( continuare )Ghid practic pentru persoanele asigurate ( continuare )

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media  SRL