LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |      English


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

        Știrile zilei :

 

Rompres : Forțele navale ale SUA vor face un vast studiu psihologic asupra celor 20.000 de pușcași marini desfășurați în Japonia, pentru a preveni noi incidente, după uciderea unui taximetrist de către un soldat american, relatează miercuri AFP. ( continuare )

Rompres : Uniunea proprietarilor de restaurante din statul New York a atacat marți în justiție orașul New York pentru a cere renunțarea la o circulară care solicită afișarea caloriilor de către lanțurile de restaurante care numără peste 15 unități în întreaga țară, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : O fostă angajată a unui spital din Los Angeles a fost inculpată pentru că a vândut presei informații obținute din dosarele medicale ale celebrităților și riscă 10 ani de închisoare, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : În fiecare an, în prima duminică a lunii mai este celebrată Ziua mondială a râsului. "Cine a spus că râsul este cea mai bună terapie a avut dreptate" - cred locuitorii orașului Bombay (India). ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Comisia Europeana si Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile –Stockolm a transmis un comunicat de presa destinat persoanelor care vor participa in luna iunie la campionatul european de fotbal, privind masurile recomandate pentru prevenirea imbolnavirii prin rujeola. ( continuare )

Rompres : Aproape fiecare al treilea băiat (27%) și a cincea fată (20%), cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani sunt prea grași, iar în fiecare an crește numărul tinerilor cu probleme de greutate la 400.000, se arată într-un studiu referitor la starea de sănătate a copiilor din spațiul Uniunii Europene, citat de cotidianul german Die Welt. ( continuare )

Rompres : O germană în vârstă de 50 de ani a murit în parcarea unui spital danez pentru că medicii au refuzat să-i acorde asistență. Soțul ei a încercat în zadar timp de 75 de minute disperate să obțină un ajutor medical pentru bolnavă, aflată într-o mașină din parcarea spitalului. În pofida cererilor repetate de ajutor, personalul medical a refuzat să o vadă pe femeie. Abia când le-a spus medicilor că soția sa a încetat să mai respire, o asistentă s-a grăbit să meargă afară, dar era prea târziu: femeia nu a mai putut fi resuscitată, relatează Der Spiegel. ( continuare )

Rompres : În timp ce creșterea prețurilor la alimente face victime, guvernele, modelele de subzistență și experții dau vina unii pe alții pentru aceasta spirală fără sfârșit: petrol, biocombustibili, creșterea demografică, tipul de agricultură... Mai puțin sesizabil este în schimb impactul sumei deciziilor individuale luată zilnic de cei care ”populeaz㔠supermarketurile din Beijing, Madrid, Yaunde, sau Río de Janeiro. Obiceiurile alimentare se schimbă, mult înaintea economiilor, scrie ziarul El Pais. ( continuare )

Rompres : Specialiști militari americani pe probleme de sănătate vor acorda, în lunile iunie și iulie, consultații medicale atât populației din satele din Delta Dunării, cât și celor din zona de terasă a județului Tulcea. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite din ultima vreme, care au dus la producerea de inundații în județele Suceava, Galați, Constanța și Vaslui, autoritățile de sănătate publică judetene, care dețin în rezerva antiepidemică vaccinurile și materialele sanitare necesare, au întreprins o serie de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor afectate. ( continuare )

Rompres : Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele cu handicap de la Puchenii Mari a devenit funcțional luni, la patru ani de la inaugurarea sa. ( continuare )

Rompres : Peste 170 de minore din județul Alba au devenit mame în ultimele 15 luni, printre acestea numărându-se o fată de 13 ani. ( continuare )

Rompres : Centrul de Consiliere și Testare Voluntară HIV/SIDA din București s-a redeschis, după ce a fost mutat din incinta Institutului Cantacuzino într-un spațiu nou amenajat la parterul Policlinicii Diham, se arată într-un comunicat al Fundației Romanian Angel Appeal (RAA). ( continuare )

Rompres : Complexul multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, cu ocazia inaugurării instituției. ( continuare )

Rompres : Abordată pe durata a mai bine de patru ore, tema „Accesul la un avort fără risc și legal în Europa”, supusă dezbaterii plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a suscitat discuții aprinse, includerea sa, cu un vot strâns, pe ordinea de zi a actualei Sesiuni de primăvară făcându-se abia în cadrul ședinței inaugurale a reuniunii aflate în derulare la Strasbourg. ( continuare )

Rompres : Cu cât nivelul lor de testosteron este mai ridicat, cu atât mai mari sunt câștigurile agenților în timpul unei ședințe bursiere, potrivit unui studiu britanic publicat în SUA, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Aproape 20% dintre soldații americanii care s-au întors din Irak și Afganistan, în jur de 300.000 în total, au probleme psihice sau suferă de depresie profundă, dar doar jumătate dintre ei beneficiază de tratament adecvat, se menționează într-un raport dat publicității joi și citat de AFP. ( continuare )

Rompres : Suplimentele de vitamine luate de milioane de persoane în speranța prelungirii vieții pot de fapt să sporească riscul de deces prematur în unele cazuri, afirmă oameni de știință danezi, relatează Reuters. ( continuare )

Rompres : Actrița hollywoodiană Gwyneth Paltrow a recunoscut că a suferit o depresie postnatală după nașterea celui de-al doilea copil al său, relatează Daily Mail. ( continuare )

Rompres : O americancă a adus pe lume un „set” rar de cvadrupleți, trei dintre cei patru băieței fiind identici, relatează Associated Press. ( continuare )

Rompres : Conform unui nou studiu primii născuți au o șansă mai mare să fie mai inteligenți decât frații lor, informează cotidianul Daily Mail. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Discursul ministrului Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, în cadrul conferinței de presă organizate de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației . ”La nivelul MSP a existat în permanență preocupare pentru detectarea efectelor radiațiilor neionizante asupra organismului uman. ( continuare )

Rompres : Un german a fost numit „omul cu stomac fără fund” întrucât are un apetit uriaș și își petrece aproape toată ziua mâncând. ( continuare )

Rompres : Din ce în ce mai mulți bărbați cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani au apelat la chirurgia estetică pentru a ''întineri'' sub efectul așa-numitului ''sindrom Sarkozy'', după numele președintelui francez divorțat și recăsătorit cu o femei mult mai tânără, a anunțat joi un grup de cercetători britanici din domeniul medical, informează AFP. ( continuare )

Rompres : Agenția federală americană pentru medicamente /FDA/ a anunțat că peste 100 de persoane au murit după ce au fost tratate cu injecții cu heparină conținând o substanță contaminantă, relatează AFP. ( continuare )

Rompres : Patru persoane s-au îmbolnăvit de o formă extrem de rară de cancer al sângelui după ce au primit organe transplantate de la un adolescent care a murit din cauza acestui tip de cancer, deși inițial medicii au crezut că ar fi vorba de o meningită virală, informează Associated Press. ( continuare )

Rompres : Două persoane au murit în Spania după ce au contractat varianta umană a maladiei vacii nebune (encefalopatia spongiformă bovină), a anunțat, luni postul național de radio din această țară, citat de France Presse. ( continuare )

Rompres : La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Elena Doamna din Iași va fi înființat, de anul viitor, un centru de fertilizare în vitro. ( continuare )

Rompres : Centrul Medical Unirea a inaugurat, joi, prima clinică dedicată exclusiv copiilor CMU Kids, creată pentru a răspunde cererii ridicate de consultații medicale pentru copii.  ( continuare )

Rompres : Greenpeace salută decizia guvernului român de a nu încuraja culturile de porumb modificat genetic, singura cultură modificată genetic permisă în Europa, se arată vineri într-un comunicat al organizației, preluat de Rompres. ( continuare )

Rompres : Carta Națiunilor Unite care prevede protejarea drepturilor a 650 de milioane de persoane handicapate din întreaga lume va intra în vigoare luna viitoare, a anunțat vineri Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Louise Arbour, informează Associated Press. ( continuare )

Rompres : Cel puțin 70 milioane de litri de vin toxic pentru sănătate, conținând îndeosebi acizi, au fost produși și introduși pe piața italiană, a afirmat vineri revista italiană L'Espresso, care pune în cauză pentru acest fapt criminalitatea organizată din sudul țării, relatează din Roma AFP. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății Publice, prin ministrul Eugen Nicolăescu, a semnat astăzi un parteneriat cu Hospice Casa Speranței și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, în vederea elaborării Planului Național de Paliație. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Majorarea alocațiilor de hrană în spitale și  creșe . ( continuare )

LaMedic : În luna februarie Remedio lansează campania „Ai o problemă cu greutatea?” prin care toate persoanele care vor intra în farmaciile Remedio vor putea să-și măsoare gratuit: indicele de masă corporală, procentul de grăsime corporală și numărul de calorii consumate zilnic. ( continuare )

LaMedic : Un studiu publicat în "American Journal of Obstetrics and Gynaecology" susține că femeile însarcinate care au consumat zilnic cel putin doua cesti de cafea sau cinci cutii de bauturi cu cofeina (echivalentul a 200 de miligrame de cofeina) au prezentat de doua ori mai multe riscuri de avort fata de cele care nu au consumat cofeina pe timpul sarcinii. Cofeina se gaseste în cafea, dar si în ceai, bauturi energizante sau ciocolata calda. Totodata, aceasta poate afecta sanatatea fatului, pentru ca acesta nu o poate metaboliza. Unii cercetatori sunt de parere ca aceasta substanta poate afecta greutatea la nastere a copilului, favorizeaza nasterea prematura, afecteaza dezvoltarea celulara si scade fluxul sangvin de la mama la fat.

LaMedic : Consumul excesiv de guma de mestecat fara zahar poate cauza probleme digestive grave si o pierdere in greutate accentuata. Este cea mai recenta descoperire a cercetatorilor germani, publicata in ultimul numar al revistei British Medical Journal. Responsabil pentru aceste efecte, este, potrivit medicilor germani, sorbitolul, un indulcitor.

CNAS : De la 1 ianuarie, cetatenii romanii primesc gratuit cardul european de sanatate . ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Pentru a evita eventuale disfuncții pe piața medicamentelor din România, Ministerul Sănătății Publice, Agenția Națională a Medicamentului și S.C. Antibiotice S.A. au încheiat un protocol. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : După analizarea cazurilor înregistrate de medici cu ocazia Crăciunului, specialiștii Ministerului Sãnãtații Publice recomandã populației acordarea unei atenții deosebite și a unei griji permanente în ceea ce privește starea de sãnãtate, în preajma Revelionului . ( continuare )

Ministerul Sanatatii : In perioada cuprinsa intre 3 si 24 decembrie 2007, toti bolnavii de diabet, aflati in evidenta si monitorizarea medicilor de familie, ca urmare a descentralizarii programului de diabet, vor beneficia gratuit de efectuarea hemoglobinei glicozilate. ( continuare )

 

LaMedic : În acest an Remedio susține Ziua Națională fără Tutun prin desfășurarea campaniei speciale – “Anti fumat, pro sănătate” - pentru persoanele care suferă de afecțiuni cauzate de tutun sau încearcă să renunțe la fumat. ( continuare )

CNAS : Documente justificative care trebuie prezentate, la cerere, caselor teritoriale de asigurari de sanatate, respectiv Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, in vederea eliberarii dovezii privind calitatea de asigurat . ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Si anul acesta, ca in fiecare an, Ministerul Sanatatii Publice incepe, in aceasta perioada, campania de vaccinare antigripala a populatiei . Campania MSP are ca scop vaccinarea antigripala gratuita a persoanelor considerate la risc . ( continuare )

LaMedic : O noutate în cadrul Programului Național de Sănătate Mintală - primul program de profilaxie în patologia psihiatrică și psihosocială a copilului și adolescentului cu ADHD și tulburări de spectru autist. Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România (SNPCAR) și Asociația Română de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului și Profesii Asociate (ARPCAPA) comunică derularea în cursul anului 2007 a Subprogramului de profilaxie în patologia psihiatrică și psihosocială, ca parte a Programului National de Sănătate Mintală, finanțat de Ministerul Sănătații Publice din România. ( continuare )

LaMedic : Lanțul de farmacii Remedio în parteneriat cu Top Diagnostics anunță lansarea campaniei de testare gratuită a colesterolului „Mai ușor să previi decât să tratezi”. În perioada octombrie-noiembrie 2007, toate persoanele care vor intra în farmacii Remedio din București vor putea să-și măsoare colesterolul, glicemia și tensiunea gratuit. De asemnea pacienții vor beneficia de consiliere medicală de specialitate pe toată durata campaniei. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În cadrul sistemului de alertă precoce al Uniunii Europene, Ministerul Sănătății Publice a fost informat de existența unor cazuri de febră Chikungunya – care se transmite prin înțepătura de țânțar - în zona de nord – est a Italiei, în regiunea Emilia Romagna, districtul Ravenna. ( continuare )

PMB : A fost inaugurat la București Centrul de recuperare neuropsihomotorie Panduri (strada Panduri nr. 22, sector 5). Este vorba despre cel mai mare centru de profil din Europa de Est, care va fi destinat diagnosticării și tratării persoanelor cu dizabilități din România, indiferent de vârstă sau handicap. ( continuare )

CPSS : Cabinetul medical „Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate” efectuează gratuit testul Babeș-Papanicolau în baza trimiterii medicului de familie sau a specialistului. ( continuare )

CNAS : In atentia cetatenilor referitor la Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei in asistenta medicala primara derulat in conformitate cu Ordinul comun MSP/CNAS nr. 994 /354/ 2007 . ( continuare )

CNAS : Casele de Asigurari de Sanatate vor reincepe luni, 20.08.2007, tiparirea si distribuirea noilor carduri europene de asigurari sociale de sanatate. Acestea au in plus, fata de cele vechi , trei elemente de verificare si securitate .  ( continuare )

LaMedic : In aceasta perioada de canicula, Libra Bank, prin sucursalele sale din Bucuresti si din tara, a luat o serie de masuri pentru a acorda un prim ajutor populatiei afectate de caldura excesiva. Astfel, in toate sucursalele Libra Bank din Bucuresti si din tara oamenii gasesc apa rece la dispozitie, li se asigura un climat racoros, iar in caz de urgenta, personalul din sucursale este instruit sa apeleze imediat organele competente. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății Publice precizează că, în prezent, nu sunt cunoscute o serie de date importante privind norul de fosfor care s-a format în urma accidentului din Ucraina, ca de exemplu concentrația de fosfor, altitudinea la care se află sau dacă acesta se îndreaptă spre România. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Programul de evaluare a stării de sănătate a populației . ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății Publice transmite recomandările medicilor pentru toți cetățenii, privind autoprotecția în zile cu temperaturi ridicate : ( continuare )

Guvernul Romaniei : Guvernul a aprobat o hotărâre privind măsurile suplimentare de protecție în domeniul securității și sănătății la locul de muncă pentru salariații încadrați în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată și pentru salariații temporari încadrați la agenți de muncă temporară. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Autoritatea de Sanatate Publica Bistrita Nasaud a raportat Ministerului Sanatatii Publice, in data de 18.05.2007, internarea unui caz suspect de botulism la Spitalul de Boli Infectioase Bistrita Nasaud. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Declaratia Ministrului Sanatatii Publice , Eugen Nicolaescu , privind rezultatele dezbaterii publice referitor la fumatul în spațiile publice închise . ( continuare )

LaMedic : Asociația REACT și LaborMed Pharma, în parteneriat cu Ministerul Sanătății, Institutul Național de Hematologie și Uniunea Națională a Studenților din Romania, anunță lansarea celei de-a șasea ediții a campaniei de donare de sânge „Dăruiește din inimă”, campanie destinată îmbunătățirii rezervelor de sânge din centrele de transfuzii. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății Publice face apel către populație ca, în aceste zile cu temperaturi ridicate, să respecte recomandările medicilor pentru a-și proteja starea de sănătate. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta in zilele de 30 Aprilie - 1 Mai 2007, va facem cunoscute Spitalele de Urgenta –adulti si copii - care vor asigura asistenta medicala de urgenta: ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În perioada 16-22 aprilie 2007, sub sloganul “ să prevenim, să protejăm, să ne vaccinăm”, în România se va desfășura campania “SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ DE VACCINARE”. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Guvernul a stabilit, printr-o Hotărâre adoptată astăzi, cerințele minime pentru supravegherea sănătății angajaților față de riscurile pentru securitate și sănătate, precum și pentru prevenirea îmbolnăvirii angajaților. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului București (ASPMB) a transmis Ministerului Sănătății Publice lista cu unitățile care vor asigura asistența medicală de urgență în perioada sărbătorilor de Paște. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Insulinele, medicația posttransplant și cea oncologică vor fi eliberate gratuit, fără plafon, de către toate farmaciile de spital sau cu circuit deschis aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate incepand cu data de 1 aprilie , a declarat ieri Ministrul sănătății Eugen Nicolăescu .

 Guvernul Romaniei : „Pe data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern ( din 21.03 ) , insulinele se vor da către cetățeni prin orice farmacie cu circuit deschis. Se renunță la sistemul centralizat prin care insulinele se eliberau doar prin farmaciile de spital, cele cu circuit închis. Același lucru se întâmplă și pentru medicametele pentru tratamentul bolilor oncologice care se pot realiza ambulator și pentru medicamentație post-transplant”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu. El a precizat că astfel se mărește accesul cetățenilor la medicamentația necesară: „nu -i mai obligăm pe oameni să se ducă, în fiecare lună sau la fiecare trei luni, la spitalul din capitala de județ. Omul se poate duce în orice farmacie, inclusiv din localitatea de domiciliu”.

 

Guvernul Romaniei : În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2007, beneficiarii trusoului pentru nou născuți vor primi echivalentul în lei al „coșului bebe”, adică suma de 150 de lei, a declarat Purtătorul de cuvânt al Guvernului Oana Marinescu, la finalul ședinței Executivului de astăzi. ( continuare )

CNASB : In atentia pacientilor beneficiari de tratament cu medicamente antidiabetice orale . Lista medicamentelor de care beneficiaza asiguratii fara contributie personala (actualizata la 2005.10.25) o puteti gasi mai jos. ( continuare )

CNASB : Anunt important pentru solicitantii de carduri europene de asigurari sociale de sanatate . ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Situatia actuala privind evolutia infectiilor acute respiratorii . ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Colegiul Farmaciștilor din București a transmis, astăzi, Ministerului Sănătății Publice, lista farmaciilor deschise în perioada 24 decembrie 2006 - 2 ianuarie 2007 și programul de funcționare a acestora, după cum urmează: ( continuare )

CNAS : Pretul la care asiguratii CNAS vor putea obtine Cardul European de Asigurat (EHIC) este de 2,16 RON (21.660 lei ROL), suma ce include atat TVA-ul cat si costurile imprimarii si distribuirii documentului. Acest card va avea aceleasi dimensiuni ca un card bancar si va contine o serie de date despre posesor – numele, prenumele, numarul personal de identificare – si despre institutia emitenta, precum si data expirarii, fara insa sa cuprinda si informatii medicale. ( continuare )

CNAS : Odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, Romanii vor putea calatori in statele comunitare fara grija asigurarilor de sanatate ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Campania Națională de Informare și Comunicare pentru Sănătate și Securitate în Muncă ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății Publice (MSP) lansează astăzi, 2 noiembrie 2006, Programul de Evaluare a Stării de Sănătate a Populației României. Este un program unic în ultimii 60 de ani, care are ca scop principal crearea unei imagini asupra patologiei existente în România. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Toate medicamentele incluse în Programul de diabet vor fi compensate în proporție de 100%, ca urmare a modificării de către Guvern a HG nr. 706/2006, a anunțat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu astăzi, la Palatul Victoria. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătății Publice a efectuat sâmbătă, 21 octombrie a.c. un control în câteva din farmaciile orașului Tg. Mureș pentru a vedea cum sunt puse în aplicare prevederile noului Ordin privind derularea programului de diabet. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Luni , 16 octombrie , a inceput campania Ministerului Sanatatii Publice de vaccinare antigripala gratuita a populatiei . ( continuare )  

Guvernul Romaniei : "Românii au astăzi un motiv de mândrie națională! Comisia Europeană a făcut astăzi recomandarea finală ca România să adere la UE pe 1 ianuarie 2007. Aderăm la Uniunea Europeană exact în aceleași condiții ca și celelalte 10 țări care au aderat în anul 2004 și fără clauze de salvgardare" a declarat Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu privind raportul Comisiei Europene .

Ministerul Sanatatii : Bugetul Ministerului Sănătății Publice a fost suplimentat cu 77 mil. RON, ca urmare a rectificării bugetare aprobate astăzi, 30.08.2006, în sedința de Guvern . Banii vor fi folosiți pentru finanțarea unor investiții la spitale, pentru constituirea de rezerve de materiale și echipamente necesare în situații de urgență, pentru achiziționarea de aparatură medicală și pentru suplimentarea fondurilor programelor de sănătate.

LaMedic : Datele de contact ale Agentiei Nationale de Transplant, institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii. ( continuare )

Alte stiri 2 1

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor . www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 SARO Media  SRL