LaMedic.ro      


Fondat 2006     |                     Site dedicat informarii medicale.                   |     


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum  Mall Anunturi  Contact

Știrile zilei :

 

Creative Ideas : Medicover, grupul european dedicat sanatatii, a inaugurat joi, 23 februarie 2012, noua locatie moderna si mult mai accesibila a clinicii Medicover din Iasi. ( continuare )

ARPIM : 5 reguli pentru depozitarea corecta a medicamentelor acasa. ( continuare )

Creative Ideas : Bolnavii de cancer se pot trata gratuit in unitati medicale private. ( continuare )

Agerpres : Interdicția fumatului în spațiul public nu este îndreptată împotriva producătorilor de tutun sau împotriva altei industrii, ci este motivată numai de grija pentru sănătatea oamenilor, aceasta este spre binele cetățenilor, a declarat joi, la Sofia, comisarul european pe probleme de sănătate si politici de protecție a consumatorului John Dalli. Sfârșitul anului în curs este termenul limită în care fiecare țară din UE trebuie să interzică fumatul în public, a anunțat Dalli, care se află la Sofia pentru a promova o campanie a Comisiei Europene în acest sens. ( continuare )

Agerpres : Părinții trebuie să evite să îi scoată pe copii afară din casă la temperaturi foarte scăzute și atunci când este vânt, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Florea Iordăchescu de la Spitalul de Copii Budimex. ( continuare )

MedLife : MedLife, liderul pieței de servicii medicale private, deschide un nou laborator în București, în zona Cotroceni. Laboratorul MedLife Cotroceni oferă pacienților o gamă largă de analize, precum cele de: biochimie, hematologie, coagulare, imunologie, microbiologie, toxicologie, citologie, având capacitatea de a deservi toți locuitorii din zonele Cotroceni, Militari și Drumul Taberei, aproximativ 500.000 pacienți. ( continuare )

Agerpres : Numărul cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ în luna ianuarie, a declarat pentru AGERPRES dr. Sorin Petrea, director medical al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș' . ( continuare )

Agerpres : Asociația chirurgilor plasticieni din Italia a dat, miercuri, în judecată compania franceză, care a produs implanturi de silicon ce nu respectau standardele, precum și firma germană de certificare ce a verificat produsele, precizând că membrii săi se vor constitui părți vătămate în proces, informează Reuters. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. ( continuare )

Agerpres : În România mor zilnic șase femei din cauza cancerului de col uterin - de patru ori mai mult decât în Uniunea Europeană -, 40.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer de col uterin - de trei ori mai mult decât în Europa și în fiecare an sunt depistate 3.000 de cazuri noi - de 16 ori mai multe decât media europeană. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății a decis stoparea campaniei de vaccinare antigripală și retragerea din cabinetele medicale ale celor peste 350.000 de vaccinuri gripale produse de Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino”, care nu au fost, încă, utilizate. ( continuare )

Guvernul Romaniei : Ministrul sănătății, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc.

Președintele României : Președintele României, Traian Băsescu, a susținut vineri, 13 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă pe tema proiectului de lege privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate din România. Vă prezentăm textul acestei declarații: ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Proiectul de Lege privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Peste jumătate dintre cuplurile admise în Programul de fertilizare și embriotransfer au obținut finanțare în 2011 pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, urmând ca, pentru cealaltă jumătate, Ministerul Sănătății să asigure fondurile necesare în acest an. ( continuare )

 

Mediafax : Guvernul francez a anunțat marți că a demarat o anchetă administrativă asupra protezelor mamare defecte ale companiei PIP, iar ministrul Sănătății, Xavier Bertrand, este de acord cu formarea unei misiuni parlamentare privind acest scandal, care s-a extins la nivel mondial. ( continuare )

Agerpres : Premierele medicale au reprezentat în 2011 singura constantă în domeniul sănătății din România. Supusă unei profunde reorganizări care a generat dezbateri aprinse, atât în rândul specialiștilor, cât mai ales ales printre politicieni, Sănătatea românească este salvată de geniul medicilor săi. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Un număr de 171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate în primele 5 luni de funcționare ale Programului de fertilizare in vitro și embriotransfer. ( continuare )

Agerpres : Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că centrul medical din Constanța care nu a păstrat confidențialitatea diagnosticului unei paciente, generând concedierea sa pe considerentul că ar avea HIV, a făcut o mare greșeală. ( continuare )

MedLife : MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, își dezvoltă serviciile medicale, oferind în cadrul Departamentului de Andrologie al Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană, o tehnică modernă de prezervare a fertilității masculine prin crioconservarea spermei sau a țesutului seminal extirpat chirugical. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății s-a autosesizat cu privire la apariția unor „agenți pentru reforma sănătății” care promit câștiguri importante din strângerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : La nivel național, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă și rubeolă a crescut. ( continuare )

ISRA Center : Un studiu amplu, desfasurat la nivel global de catre IRIS Network, cea mai larga retea de companii independente din lume din care face parte ca si reprezentat exclusiv pentru Romania - ISRA Center, indica o profunda insatisfactie cu privire la sistemul de sanatate din Romania si modul in care acesta este administrat, aratand pe, de alta parte, ca romanii sunt multumiti de propria stare de sanatate. ( continuare )

MedLife : MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță inaugurarea primului spital privat din România dedicat afecțiunilor sistemului osteo-articular – Spitalul de Ortopedie și Traumatologie MedLife. ( continuare )

Rogalski Grigoriu PR : Astăzi, 8 decembrie 2011, în cadrul Maternității REGINA MARIA Brașov, s-a născut primul copil prin metoda nașterii în apă. Fericitul eveniment a avut loc azi-noapte, la ora 02.23. Fetița a obținut nota 10 la naștere, cântărește 3220 grame și are 54 cm lungime. Echipa care a ajutat-o la naștere pe fericita mămică este formată din: Dr. Băiulescu Cristian, medic specialist obstetrică - ginecologie, Dr. Bigiu Laura, medic specialist  neonatologie, Buga Daniela, asistent obstetric㠖 ginecologie și Ionescu Anca, asistent  neonatologie. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Atenție! A început circulația visurilor gripale pe teritoriul României. ( continuare )

Agerpres : Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat miercuri, într-o conferință de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaționale de Luptă împotriva HIV/SIDA, că în primele șase luni ale anului în România au fost diagnosticate 129 de noi cazuri de infecții cu HIV, dintre care 62 la consumatorii de droguri injectabile, față de numai cinci cazuri anul trecut. ( continuare )

Rogalski Grigoriu PR : Fie că vorbim de Crăciun, de Revelion ori de Sfântul Ion, perioada sărbătorilor de iarnă ne prilejuiește tuturor un moment de reflecție care se termină cu o auto-evaluare a reușitelor, a împlinirilor și a neîmplinirilor. În final obținem o “list㔠a dorințelor,  speranțele și a  acțiunilor pe care ni le propunem pentru anul următor. Un exemplu de astfel de acțiune este și renunțarea la fumat. ( continuare )

Agerpres : Președintele Consiliului Județean Botoșani, Mihai Țâbuleac, a semnat, vineri, ordinul de reabilitare a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie, investiție de aproximativ 13 milioane de lei, realizată în baza unui proiect finanțat printr-un acord de împrumut semnat de Guvernul României cu Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții. ( continuare )

Adevarul : Autoritățile pregătesc o nouă lege a sănătății care va schimba în mod radical organizarea sistemului sanitar. Pacienții vor putea alege între mai multe case de asigurări private și vor opta pentru diverse spitale, clinici și medici. ( continuare )

Agerpres : Mai mult de trei sferturi din stridiile cultivate în Marea Britanie sunt infectate cu un virus care poate provoca vărsături și diaree consumatorului, potrivit unui studiu efectuat în numele agenției britanice Food Standards Agency (FSA), publicat cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă, informează AFP. ( continuare )

Agerpres : Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie 'Victor Babeș' din Timișoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă și ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toți pacienții care vor avea nevoie de consultații și vor veni cu trimitere de la medicul de familie. ( continuare )

Agerpres : Aproximativ 85% dintre pacienții cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, a declarat joi într-o conferință de presă președintele Societății Române de Pneumologie Florin Mihălțan. ( continuare )

MedLife : MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a fost admis oficial în programul național de fertilizare în vitro și embriotransfer, derulat de Ministerul Sănătății. ( continuare )

Mediafax : Medicii oncologi români tratează pacienții cu aceleași medicamente utilizate în clinicile similare din Viena, Franța sau Turcia cu excepția câtorva produse noi, care nu sunt decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, deși au fost înregistrate în România. ( continuare )

Agerpres : Campania ''Intervenții ginecologice gratuite", un program ce se adresează tuturor femeilor incluse în sistemul public de asigurări de sănătate, a fost relansată într-un spital privat din Constanța. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Incepand din anul 2009 Organizatia Mondiala a Sanatatii celebreaza impreuna cu toate statele lumii, in ziua de 14 noiembrie - Ziua Mondiala a Diabetului. ( continuare )

MH Media Solution : Health & Beauty Expo, Editia a II-a, 25 - 27 Noiembrie 2011, Sala Palatului - Bucurest : Daca iti pasa de sanatatea ta si de modul cum arati, aici vei gasi toate noutatile din domeniu. ( continuare )

UNICEF : Reprezentanța UNICEF în România împreună cu Organizația Mondială a Sănătății anunță că în ultimii doi ani 9 noi maternități au fost certificate ca „Spital Prieten al Copilului”.  În prezent, în România sunt active în Inițiativă 40 de maternități din care 31 sunt certificate ca Spital Prieten al Copilului, o maternitate a primit Certificat de Angajament (îndeplinește cel puțin 7 din cele 10 criterii) și 8 se află în diferite stadii de implementare a celor 10 Pași. În toate aceste maternități se nasc aproape 40% din copiii din România. Aceasta înseamnă aproape 80.000 de nou născuți. ( continuare )

Agerpres : Construcția unui nou centru de îngrijire paliativă va începe în primăvara anului viitor în sectorul 2, pe strada Tămâioarei 121-123 din cartierul Plumbuita și se va finaliza în vara anului 2013, grație unui proiect derulat de Hospice "Casa Speranței". ( continuare )

Ministerul Sanatatii : În România activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără tendință de creștere semnificativă, fără probe pozitive pentru virusurile gripale. ( continuare )

 

SAATCHI & SAATCHI PR : Young Health Programme este inițiativa globală AstraZeneca de investiții în comunitate, creată pentru ca tinerii din întreaga lume să beneficieze de sprijinul necesar pentru a-și proteja sănătatea și pentru a-și îmbunătăți șansele la o viață mai bună în viitor. Până în anul 2015, 500.000 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani vor beneficia de acest program. În prezent, programul se derulează în Marea Britanie, Suedia, Canada, India, Brazilia, Zambia și în Korea. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Un număr de 52 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate, până în prezent, în cadrul Programului de fertilizare in vitro și embriotransfer al Ministerului Sănătății. ( continuare )

Sanatatea Press Group : Începând cu luna noiembrie, în premieră pentru România, la Clinica de Chirurgie ArcaLife se poate efectua liposelecția VASER cu ultrasunete, cea mai avansată tehnică de remodelare corporală care oferă rezultate precise, cu recuperare rapidă și cu disconfort minim. ( continuare )

UNOPA : De câteva zile pacienții din București merg la spital și nu primesc deloc tratamentul antiretroviral. La fel se petrece și la Petroșani, iar la Iași, Suceava, Botoșani tratamentul este insuficient. Lipsa tratamentului se va extinde rapid în aceste zile către o mare parte a țării, mai multe județe anunțând că mai au tratament pentru câteva zile. Sute de pacienți au întrerupt deja tratamentul în acest moment, cifra crește cu fiecare zi, iar situația este una dramatică pentru că acești pacienți sunt în situația de a ajunge în eșec terapeutic. ( continuare )

Sanatatea Press Group : Începând cu luna noiembrie, în premieră pentru România, la Clinica de Chirurgie ArcaLife se poate efectua liposelecția VASER cu ultrasunete, cea mai avansată tehnică de remodelare corporală care oferă rezultate precise, cu recuperare rapidă și cu disconfort minim. ArcaLife este primul centru medical din România care aduce tehnologia VASER pe piața românească a procedurilor de chirurgie estetică, prin intermediul HIGHTECH Medical Distribution S.R.L., compania locală care asigură comercializarea acestui echipament. ( continuare )

Graffiti PR : Tomografii gratuite, decontate de CASMB in clinica Medsana Cotroceni Bucuresti. ( continuare )

Agerpres : Spitalul de Boli Venerice "Scarlat Longin" va fi mutat la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș'', provizoriu, până se va reamenaja corpul nou de la Spitalul "Th.Burghele", a declarat, marți, prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Sancțiuni drastice pentru cei care agresează personalul medical aflat în exercițiul funcțiunii. La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Legea de modificare a L 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății. ( continuare )

Agerpres : Medicii timișoreni au reușit prima sarcină din România obținută prin fertilizare în vitro în cadrul Programul Național de Fertilizare in Vitro și Embriotransfer (FIV-ET), derulat prin Ministerul Sănătății. Părinții sunt un cuplu de muncitori din județul Arad. ( continuare )

White Star Communication : Grupul Medical Romgermed a deschis al 18-lea laborator din tara. El este situat in Bucuresti, in cadrul viitorului Spital Romgermed din Calea Plevnei. Cu o investitie de 500.000 de Euro, noul laborator Romgermed este dotat cu aparatura ultramoderna si performanta, are o echipa de specialisti in domeniu si poate lucra si in regim de urgenta, asftel incat in maxim 45 de minute rezultatele sa fie oferite pacientilor. ( continuare )

Sanatatea Media Group : Echipa Muntenia Medical Hospitaldin Pitești integrează o nouă specialitate medicală, Maternitatea Muntenia Medical, care își va deschide porțile în data de 20 octombrie 2011, ora 13:30. ( continuare )

Ministerul Sanatatii : Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor. ( continuare )

 Alte stiri 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


eMedic.ro     |     laAnunt.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro     |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2013