LaMedic.ro                                               Site dedicat informării medicale .


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

Greenpeace salută decizia guvernului român de a nu încuraja culturile de porumb modificat genetic, singura cultură modificată genetic permisă în Europa, se arată vineri într-un comunicat al organizației. 

Rompres

 

Decizia luată de România marchează o modificare semnificativă, pentru că trage un semnal de alarmă potrivit căruia această tehologie periculoasă nu va fi tolerată, crede Geert Ritsema, coordonatorul campaniei împotriva porumbului modificat genetic. De acum, crede responsabilul Greenpeace, este vital ca executivul de la Bruxelles să-i protejeze pe toți fermierii europeni, pe consumatori și mediul înconjurător interzicând în toată Uniunea Europeană culturile de plante modificate genetic.

Faptul că în România nu se va folosi porumb modificat genetic (MON 810) este cu cu atât mai semnificativă, cred activiștii Greenpeace, cu cât țara noastră este cea mai mare producătoare de porumb din UE, cu 3 milioane de hectare cultivate în fiecare an. Din 2007 în România s-au cultivat aproximativ 300 de hectare din specia MON 810, ceea ce reprezintă 0,01% din producția totală de porumb a țării. După Franța, Ungaria, Italia, Austria, Grecia și Polonia, România devine al șaptelea producător de porumb din UE care se pronunță împotriva cultivării de organisme modificate genetic.

Studiile științifice au arătat că porumbul modificat genetic dăunează faunei sălbatice, solului și nu în ultimul rând sănătății omului. De aceea, românii au respins această tehnologie nesigură, de care nu este nevoie, susține coordonatorul campaniei Greenpeace din România. Mai mult, este nevoie ca interzicerea cultivării MON 810 să fie implementată cât de curând: culturile naturale nu trebuie contaminate cu speciile modificate genetic înaintea sezonului de semănat.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor. www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestenilor.

©2008 Sarom SRL