LaMedic.ro                                               Site dedicat informării medicale .


   Acasă  |  Semne/SimptomeBoli  |  Unitati medicale  |  Medicamente  |  Articole  |  Legislație  |  Links  |  Analize medicale  |  Forum Contact

Cel puțin 70 milioane de litri de vin toxic pentru sănătate, conținând îndeosebi acizi, au fost produși și introduși pe piața italiană, a afirmat vineri revista italiană L'Espresso, care pune în cauză pentru acest fapt criminalitatea organizată din sudul țării, relatează din Roma AFP.

Rompres

Sticlele cu vinul incriminat sunt de proastă calitate, la prețuri între 0,70 euro și 2 euro per litru, conținând o cantitate mică de vin: maxim o treime, deseori chiar mai puțin, potrivit unei anchete a revistei. ''Restul este un amestec ucigaș: o poțiune făcută din apă, substanțe chimice, îngrășăminte, fertilizanți și chiar un strop de acid clorhidric'', afirmă revista.

Publicația mai scrie că 20 de societăți sunt ''implicate în scandal'', care face obiectul unei anchete judiciare aflate în curs de desfășurare. Opt dintre ele se află în nordul țării

La capătul unei rețele s-ar afla societăți controlate de Sacra Corona Unita /SCU/, mafia din Puglia, regiunea din sudul Italiei. Două societăți din regiunea Taranto, aparținând SCU, ar fi principalii producători au melanjului ucigaș.

''În pofida confiscărilor, un număr foarte mare de sticle sunt încă la vânzare. L'Espresso a găsit un stoc întreg într-un centru comercial din nord-estul țării'', scrie revista.

Contactat de AFP, Ministerul italian al Agriculturii a dat asigurări, într-un comunicat, că ancheta a permis protejarea consumatorilor și posibilitatea de a se face diferență între producătorii cinstiți și cei necinstiți. Ministerul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat afirmațiile referitoare la producerea a 70 milioane de litri de vin toxic.

În schimb, Comisia Europeană le-a cerut vineri autorităților italiene informații în legătură cu acest caz, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Comisiei pentru sănătate, Nica Papadoulaki.

 


www.eMedic.ro : Site dedicat informarii medicilor. www.la-Bucuresti.ro : Site dedicat informarii bucurestilor.

©2008 Sarom SRL